Skip to main
content/da-dk/images/repository/isc/2017-images/hardware-and-software-safety-img-31.jpg

Efterhånden som smartphones bliver mere teknologisk avancerede og billigere, bruger flere og flere unge professionelle dem overalt i verden. Virksomhedsoplysninger, konti på sociale medier, e-mail, billeder og alle slags data lagres på disse mobile enheder. Men disse data er ofte følsomme erhvervsmæssige eller personlige oplysninger, og selv om det er nyttigt at have så mange oplysninger lige ved hånden, er brugeren også udsat for mobile sikkerhedstrusler.

Det betyder, at antivirusbeskyttelse til smartphone nu er afgørende for unge erhvervsdrivende. Mobile trusler er rettet mod data, f.eks. kreditkortnumre, sekundær autentificeringsinformation - en sikkerhedsforanstaltning, der bruges i online-banking, i Gmail og på Facebook, især hvis enheden logger på fra en ny enhed eller placering - private oplysninger, eller personlige medier, f.eks. billeder og video.

De synes måske ikke om det, men moderne smartphones er faktisk små computere og er lige så sårbare over for malware-angreb. Malwaren forsøger at udnytte svagheder i mobil kommunikation via Wi-Fi-netværk, sms og også gennem browsere eller operativsystemer.

Malware rettet mod mobile brugere

En undersøgelse hos Kaspersky Labs konstaterede, at kun 43 procent af Apple iPhone-brugere har sikkerhedsprogrammer, mens flere - 53 procent - af Android- og Symbian-brugere havde beskyttelse.

Men det er Android-brugere, der har mest at bekymre sig om, da Kaspersky forskning viser, at 99 procent af al mobil malware, som er opdaget, var designet til Android-platform.

Da Googles Android-system er open-source-software, hvilket betyder, at det er gratis for alle at hente og udvikle applikationer, er det mere sårbart over for trusler fra malware. Til forskel fra dette kræver Apple, at udviklerne skal gå gennem en applikation for at få en licens til brug af iOS-software, så deres apps er mindre modtagelige for malware. Men det er ikke ensbetydende med, at de er helt beskyttelse mod mobile trusler; på grund af disse strenge udviklingsregler for apps er udviklerne aldrig i stand til at skabe omfattende beskyttelse af iOS-enheder. Uanset om du har behov for sikkerhed til en Android-enhed eller en Windows-telefon, har enhver mobil enhed brug for en eller anden form for beskyttelse mod trusler.

Sikkerhedsregler for forbedret mobil sikkerhed

Til beskyttelse mod mobil malware fås der forskellige typer gratis sikkerhedssoftware til mobiler, der kan downloades fra Androids Google Play Store og Apples App Store. Brugere kan også anvende følgende metoder til at forbedre deres mobile sikkerhed:

 • Opret en stærk adgangskode
  Brugere kan oprette en adgangskode på deres smartphone. Hvis et forsøg på at angive en adgangskode ikke lykkes et bestemt antal gange, låses telefonen og deaktiveres, og i nogle tilfælde vil alle data endda blive slettet.

 • Vær på vagt over for sms-beskeder
  Sms-beskeder er et nemt mål for mobil malware, så brugere frarådes at sende følsomme oplysninger, for eksempel kreditkortnumre eller vigtige private oplysninger, som sms.

 • Tjek din browser for hængelåssymbolet

  Hængelåsikonet i browserens adresselinje indikerer, at du er på en sikker og pålidelig forbindelse. Kontrollér dette, når du angiver personlige oplysninger som f. eks. din adresse eller betalingsoplysninger, eller når du sender e-mails fra din mobile browser.

 • Sørg for, at dine programmer og apps er fra pålidelige kilder
  Populære shoppingwebsteder som Amazon og eBay har deres egne mobilapplikationer. Hvis du forsøger at bruge disse programmer, bør du kontrollere, at de er officielle programmer fra virksomheden, før du begynder at downloade. Dette kan gøres ved at tjekke udviklerens oplysninger og brugervurderinger på download-siden.

Smartphone sikkerhedstip til mobile enheder

Efterhånden som smartphones bliver mere teknologisk avancerede og billigere, bruger flere og flere unge professionelle dem overalt i verden.
Kaspersky Logo