Skip to main

I en nylig undersøgelse oplyste 70 % af tabletejere og 53 % af smartphone-/mobiltelefonejere, at de anvender offentlige Wi-Fi-hotspots. Da data, som sendes via offentlige Wi-Fi-netværk, imidlertid nemt kan opfanges, løber mange brugere af mobilenheder og bærbare computere en sikkerhedsrisiko med hensyn til deres personlige oplysninger, digitale identitet og penge. Hvis deres enhed eller computer tilmed ikke er beskyttet af et effektivt sikkerheds- og antimalwareprodukt... så er faren desto større.

Sikkerhedstips om trådløse forbindelser — medvirker til at holde dig sikker på offentlige Wi-Fi-netværk

mange andre steder tilbyder deres kunder gratis adgang til offentlige Wi-Fi-netværk, og det er en bekvem måde at tjekke dine e-mails, holde øje med sociale netværk eller surfe på internettet, når du er på farten. Imidlertid spionerer cyberkriminelle ofte på offentlige Wi-Fi-netværk og opsnapper data, som overføres gennem linket. På den måde får den kriminelle adgang til brugernes bankoplysninger, adgangskoder til konti og andre værdifulde oplysninger.

Her er nogle nyttige tips fra Kaspersky Labs team af internetsikkerhedseksperter:

 • Hold øjne og ører åbne
  Wi-Fi-netværk er i sagens natur usikre — så vær forsigtig.

 • Husk — alle enheder kan være truet
  Bærbare computere, smartphones og tablets er alle modtagelige over for de trådløse sikkerhedsrisici.

 • Fat mistanke til alle Wi-Fi-links
  Antag ikke blot, at et Wi-Fi-link er legitimt. Det kan være et fuplink, der er konfigureret af en cyberkriminel i forsøget på at opsnappe værdifulde personlige oplysninger fra intetanende brugere. Sæt spørgsmålstegn ved alt — og opret ikke forbindelse til et ukendt eller uigenkendeligt trådløst adgangspunkt.

 • Forsøg at få bekræftet, at det drejer sig om en legitim, trådløs forbindelse
  Nogle fuplinks — oprettet af ondsindede brugere — har et forbindelsesnavn, der bevidst ligner navnet på den café, det hotel eller den lokalitet, som tilbyder gratis trådløs internetadgang. Hvis du har mulighed for at tale med en medarbejder på den lokalitet, der tilbyder offentlig Wi-Fi-forbindelse, skal du bede om oplysninger om deres legitime trådløse adgangspunkt — såsom forbindelsens navn og IP-adresse.

 • Brug VPN (virtuelt, privat netværk)
  Ved at bruge VPN, når du opretter forbindelse til et offentligt trådløst netværk, bruger du i virkeligheden en "privat tunnel", som krypterer alle dine data, der passerer gennem netværket. Dette kan medvirke til at forhindre cyberkriminelle — der lurer på netværket — i at opsnappe dine data.

 • Undgå at anvende bestemte typer af websteder
  Det er en god idé at undgå at logge på websteder, hvor der er risiko for, at cyberkriminelle har mulighed for at opsnappe din identitet, dine adgangskoder eller personlige oplysninger — såsom sociale netværkssider, netbanktjenester eller websteder, som gemmer dine kreditkortoplysninger.

 • Overvej at bruge din mobiltelefon
  Hvis du har behov for at besøge websteder, der gemmer eller kræver indtastning af følsomme oplysninger — herunder sociale netværk-, nethandel- og netbankwebsteder — kan det være umagen værd at opnå adgang til dem via dit mobiltelefonnetværk i stedet for en offentlig Wi-Fi-forbindelse.

 • Beskyt din enhed mod cyberangreb
  Sørg for, at alle dine enheder er beskyttet af en rigoristisk antimalware- og sikkerhedsløsning — og sørg for, at den opdateres så regelmæssigt som muligt.

Offentlig Wi-Fi-sikkerhed

I en nylig undersøgelse oplyste 70 % af tabletejere og 53 % af smartphone-/mobiltelefonejere, at de anvender offentlige Wi-Fi-hotspots. Da data, som sendes via offentlige Wi-Fi-netværk, imidlertid nemt kan opfanges, løber mange brugere af mobilenheder og bærbare computere en sikkerhedsrisiko med hensyn til deres personlige oplysninger, digitale identitet og penge.
Kaspersky Logo