Gå til hovedindhold

Smartphone VPN: Hvad du har brug for at vide

Smartphone VPN-tjenester er en pålidelig måde til sikkert at skjule dine internetaktiviteter. Da masser af personlige oplysninger sendes når du bruger telefonen, er disse data et yndet mål for hackere. Uanset om du bruger din mobiltelefonforbindelse eller w-fi, efterlader din smartphone dig åben for identitetstyveri og andre cyberrisici. For at undgå dette kan det hjælpe dig med at forblive beskyttet, hvis du kender fordelene ved en VPN.

Hver gang du bruger internettet, udsætter du dig selv for alle mulige skrækkelige cybertrusler. Sikkerhed kan i sig selv være skræmmende, men heldigvis gør tjenester som VPNer det nemmere at være sikret.

Hvad er en VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) skjuler internetdata, der kommer til og fra din enhed.

VPN-software befinder sig på dine enheder - hvad enten det er en computer, tablet eller smartphone. Det sender dine data i et kodet format (dette kaldes kryptering), så det er ulæseligt for alle, der måtte ønske at få adgang til dem.

Hvorfor er kryptering nødvendig? Det er fordi, du sender masser af personlige oplysninger via internettet - uanset om du ved det eller ej. Disse data kan omfatte, men er ikke begrænset til:

  • E-mails med meget følsomt indhold.
  • Oplysninger om sociale medier og meddelelser.
  • Bankoplysninger såsom kreditkortnumre og kontonumre.
  • Forskellige adgangskoder.

Derudover er der detaljer knyttet til dataene, der kan afsløre yderligere detaljer om dig. Dette kan være det unikke ID på din enhed, din fysiske placering og mere.

VPN er vigtige, fordi internetforbindelser let kan aflyttes af alle, der har en smule teknisk forstand. Så uanset om du bruger trådløse eller kabelforbindelser, er dine data muligvis synlige for andre, der kan skaffe sig adgang til netværket. Dette betyder, at selv en adgangskodebeskyttet wi-fi er en potentiel fare for dig og dine private oplysninger. Dine data kan forblive dine egne, hvis du formår at skjule dem, uanset hvordan du bevæger dig rundt på internettet.

Hvordan fungerer VPN?

VPN bruger et par metoder til at få denne anonyme datasikkerhed til at fungere:

Kryptering koder dine data i et format, som kun modtageren kan læse. Tunnelprotokoller bruges derefter til at oprette krypterings"tunneler" i dit wi-fi eller mobilnetværk. Disse giver beskyttelse ved at isolere og skjule dine data for resten af brugerne på netværket. Dette er værdifuldt, uanset hvilket internetnetværk du er på, hvad enten det er sikret eller usikret.

Fjernservere fungerer som destination for din krypterede datatunnel. Dine data sendes ud til VPN-servere i andre lande for at hjælpe med at anonymisere din identitet. Når dataene forlader serveren og flytter sig til modtageren, er alle placeringsdataene fra den eksterne server, og ikke fra din egen. Disse VPN-servere er din beskyttende 'mellemmand', der skjuler dine data for uvedkommende indblanding.

Tilsammen forhindrer disse hovedmetoder dine private oplysninger i at blive opsnappet. Resultatet er et niveau af cybersikkerhed og privatliv, der giver dig mere ro i sindet.

how VPN protects your devices on the internet

Fordelene ved at bruge en VPN

Fordelene ved en VPN er mest omkring privatlivets fred, men der er andre frynsegoder.

Din internettrafik er beskyttet mod aflytning. Ukrypterede data kan ses af alle med netværksadgang, såfremt de ønsker at se dem. Med en VPN kan hackere og cyberkriminelle ikke aflytte dig. De har brug for en 'krypteringsnøgle' for at få en mening ud af det, og det vil tage brute force-angreb milliarder af års computerkraft at knække koden. Når cyberkriminelle er blokerede, bliver dine aktiviteter pålideligt skjult, også på offentlige netværk.

Placering privatliv er et resultat af, at VPN-serverne står som din repræsentant på internettet. Da de demografiske data for placering kommer fra serveren i et andet land, er din faktiske placering umulig at opdage. Derudover gemmer de fleste VPN-tjenester ikke logfiler over din aktivitet på deres tjeneste. Så enhver potentiel registrering af din brug er permanent skjult.

Regionsblokeret webindhold låses op så du kan få adgang overalt. Tjenester og websteder har sommetider kun indhold tilgængeligt fra bestemte dele af verden. Standardforbindelser bruger lokale servere i landet til at bestemme din placering. Dette betyder, at du ikke kan få adgang til indhold fra dit hjemland, hvis du rejser, og du kan ikke få adgang til internationalt indhold derhjemme. VPN-lokationsforfalskning giver dig mulighed for at skifte server til andre lande og effektivt "ændre" din placering.

 Risiko for læk af virksomhedsdata er også mindre, når du har fjernarbejde. Når du arbejder væk fra din virksomheds interne netværk, kan du have brug for adgang til vigtige oplysninger. Brugen af disse filer kræver, at du har en sikker forbindelse for at sikre virksomheden, og mange organisationer giver ikke dig adgang til dataene uden. VPN-tjenester opretter forbindelse til private servere og bruger krypteringsmetoder til at blokere enhver risiko for datalækager.

An old man is using his laptop

Hvornår skal du bruge en VPN

VPN tilbyder andre specifikke anvendelser, der muligvis gør dit liv meget lettere og sikrere. Nogle inkluderer:

Adgang til regionsblokerede biblioteker i videostreamingtjenester er muligt, hvis du bruger VPN-serverskift. At ’spoofe’ din placering betyder, at streamingtjenester vil tro, at du er i et andet land, så du kan se film og tv-indhold, der ikke er tilgængeligt for dig lokalt.

Du kan se "reelle" priser, når du booker rejsearrangementer. Flyrejser og hoteller bruger trackere kaldet cookies for at se, hvilke overnatningssteder du gennemser. Med din interesse knyttet sammen med din identitet er de kendt for kunstigt at øge priserne. Det er et trick, der bruges til at få dig til at købe hurtigere, og det tjener virksomheden flere penge på. Din VPN kan anonymisere dig for at undgå disse prisstigninger og give dig bedre priser.

Undgå at blive sporet af din ISPer (internetudbyder) og andre virksomheder. Virksomheder har været kendt for at bruge dine demografiske data til at forbedre deres markedsføring og tjenester. Det er ikke nødvendigvis ondsindet, men du ønsker måske ikke altid, at denne information bliver eksponeret. Nogle tjenester indsamler og sælger disse data til tredjepartvirksomheder, der muligvis ikke beskytter dine data. Jo flere steder dine data er, desto mere sårbare er du for datalækager. En VPN skjuler de demografiske data, der sendes med din internetaktivitet, så du ikke kan spores.

the pros of using a smartphone VPN

Smartphone VPNer

I dag er smartphones tilbøjelige til at være en enhed, vi bruger til at få adgang til internettet, især når vi er på farten. Som et resultat af dette er det værd at bruge en VPN på din telefon såvel som din bærbare computer eller pc.

Her er nogle af de beskyttelser, du vil nyde godt af, hvis du bruger VPN til din smartphone:

Sikker brug af offentlig wi-fi. Smartphones bruges ofte til at få adgang til offentlig wi-fi. Selv med en adgangskodebeskyttet forbindelse er du synlig for andre brugere på netværket. En hacker kan få den samme café-adgangskode, som du har, og de kan være på netværket ligesom dig. Brug af en VPN vil beskytte dig med kryptering og anonymiserede data.

Kryptering af økonomiske data. Internetbank apps på smartphones er populære, men brugen af disse betyder, at du sender dine økonomiske oplysninger over internettet. Onlinekøb er en lignende trussel, når du bruger shopping-apps som Amazon og Groupon. Mens disse apps muligvis bruger deres egne krypteringer, kan en VPN hjælpe dig med at garantere, at ingen stjæler dine data.

Kryptering for tale- og videochatsdata. Alle dine chats over Apples FaceTime, Skype, Google Hangouts og endda wi-fi-opkald kan potentielt have uønskede "lyttere." Kryptering betyder, at ingen eksterne hackere eller andre organisationer vil være i stand til at lytte med og registrere dine chats uden din tilladelse.

Sådan bruges VPN til smartphones

Uanset om du leder efter en VPN til Android eller andet, vil du sikkert gerne vide, hvordan du bruger den. Heldigvis er smartphone-VPN-tjenester meget nemme at bruge og vil generelt involvere følgende:

Installation involverer normalt bare download af en app fra iOS App Store eller Google Play Store. For at komme i gang med de fleste velrenommerede tjenester skal du bruge et aktivt betalt abonnement.

Opsætning er lige så enkel, da standardindstillingerne er tilstrækkelige for den gennemsnitlige bruger. Bare sørg for at logge ind på din konto, så vil de fleste apps lede dig gennem det grundlæggende

Aktivering af VPN er bogstaveligt talt ligesom en stikkontakt for mange mobile VPN-apps. Du vil sandsynligvis kunne finde denne placeret på startskærmen.

Serverskifte kan udføres manuelt, hvis du ønsker at spoofe din placering. Du kan gennemse menuen og let finde det land, du ønsker. Vælg blot landet, så er du klar.

Avanceret opsætning er muligvis tilgængelig hvis du ønsker yderligere beskyttelse af privatlivet. Afhængigt af din VPN kan du muligvis vælge andre protokoller til din krypteringsmetode. Diagnostik og andre funktioner findes muligvis også i din app. Sørg for at undersøge disse funktioner, før du abonnerer, så du finder den rigtige VPN til dine behov.

Når du har fået styr på at bruge appen, skal du sørge for at tænde den, hver gang du bruger data.

Sammen med ovenstående grundlæggende ting, skal du sørge for at følge disse sikkerhedsregler, når du bruger din VPN:

Husk at kun internetdata er krypteret. Alt, der ikke bruger en mobil- eller wi-fi-forbindelse, bruger ikke internettet. Som et resultat krypterer din VPN ikke dine standardopkald eller tekstbeskeder. Brug "voice over IP" (VoIP) tjenester til stemmekryptering. Telefonfunktioner som wi-fi-opkald og tjenester som Skype og LINE bruger internettet til opkald. Krypter dine beskeder ved hjælp af funktioner som Apples iMessage eller Android's RCS-meddelelser. Andre tredjeparts tjenester kan også bruges som WhatsApp eller Facebook Messenger.

Vær sikker på, at du kan stole på din VPN-service. En VPN er kun så sikker som dens politikker for dataanvendelse og opbevaring. Husk, VPN trækker dine data ind på deres servere, og disse servere opretter forbindelse på internettet på dine vegne. Hvis de opbevarer datalogs, skal du være sikker på, at du forstår, hvad de gør med disse. Anerkendte VPN-udbydere sætter normalt dit privatliv først, så vælg en, der er anerkendt såsom Kaspersky VPN Secure Connection.

Relaterede artikler:

VPN til smartphones: en guide

Hvad er smartphone VPN? Hvorfor bruge VPN på din mobil? Beskyt dig selv. Lær hvordan en VPN kan blokere andre fra at se dine mest følsomme data.
Kaspersky Logo