content/da-dk/images/repository/isc/2017-images/encryption.jpg

Kryptering er kodning og afkodning af data. Når data krypteres, betyder det, at der anvendes en algoritme til kodning af data, så de ikke længere er i deres oprindelige form og derfor ikke kan læses. Dataene kan kun afkodes tilbage til deres oprindelige form ved at anvende en specifik dekrypteringsnøgle. Kodningsteknikker er en vigtig del af datasikkerhed, da de skal sikre følsomme oplysninger mod trusler, der omfatter brug af malware og uautoriseret adgang fra tredjeparter. Datakryptering er en alsidig sikkerhedsløsning: Den kan anvendes på et stykke data, f.eks. en adgangskode, eller mere bredt på tværs af data i en fil eller endda på tværs af alle data på lagringsmedier.

Sådan beskytter kryptering af data computerbrugere

Du vil typisk møde datakryptering, når du bliver bedt om at angive personlige oplysninger i en webformular. Finansielle, offentlige, skole- og shoppingwebsteder plejer at kryptere dine data med henblik på at beskytte dem mod tyveri og bedrageri. Du bør altid kontrollere, at webformularer er sikre, og at dine data krypteres, ved at holde øje med følgende:

Webstedets URL begynder med "https": Dette betyder, at dine data kodes og overføres via en sikker protokol.

Et hængelåsikon, sædvanligvis i nederste venstre eller nederste højre hjørne af browserens skærmbillede. Når du klikker på hængelåsikonet, vil du kunne se sikkerhedsoplysningerne for stedet. Præcis som du forventer, at følsomme oplysninger, som du indtaster på en tredjeparts websted, bliver krypteret og sikret, skal data på din hjemmecomputer også beskyttes. Filer, adgangskoder, e-mails og sikkerhedskopier af data bør krypteres, så de er sikret mod hackere og tyve – der kan fås alsidige sikkerhedsløsninger, der krypterer og gemmer følsomme oplysninger.

Andre artikler og links relateret til definitioner

Hvad er kryptering?

Kryptering er en praksis for kodning af data, således at de ikke længere er i deres oprindelige form og derfor ikke kan læses, og det er en vigtig del af datasikkerhed.
Kaspersky Logo