Gå til hovedindhold

Blockchains, kryptovalutaer og andre Web3-aktiver kan kun fungere via dataudveksling over internettet. Selvom blockchain-teknologien formodes at være gennemsigtig og sikker, har den nogle medfødte fejl, der gør den sårbar over for hackere. Derfor bør alle, der ejer digitale aktiver, bruge et krypto-VPN, som sikrer deres transaktioner og oplysninger.

Hvad er et blockchain-VPN?

De kaldes både krypto- og blockchain-VPN'er og er virtuelle, private netværk, der matcher digitale aktiver, som kryptovaluta, NFT'er og DeFi-aktiver (decentraliserede finanser). For avancerede kryptohandlere - eller bare dig, der starter med Web3 - giver krypto-VPN'er et vigtigt lag af sikkerhed. Fordi VPN'et krypterer al trafik, der sendes over diverse netværk, bliver det så meget sværere for svindlerne at hacke sig ind i en kryptowallet og stjæle de aktiver, der ligger i den.

Hvorfor bør jeg bruge et krypto-VPN?

Selvom kryptovalutaer og blockchains teknisk set tilbyder sikre transaktioner via kryptografi, har systemet nogle medfødte sårbarheder. En af fordelene ved at handle aktiver på blockchains er, at alle transaktioner både er gennemsigtige og anonyme - brugerne handler med aktiver over en tegnebogs eller wallets adresse, helt uden nogen identificerbare oplysninger fra det virkelige liv. Blockchain-teknologien fungerer imidlertid ved, at transaktionerne er sporbare og derfor kan hackes.

Cybersvindlerne kan fx hacke sig ind i en kryptowallet ved at:

 • Spore dens adresse til ejerens rigtige IP-adresse og dermed finde den rigtige placering og identitet.
 • Hoste falske konkurrencer med kryptohandel og stjæle deltagernes data.
 • Installere malware på brugerens enhed, som således installerer et ’miningprogram’ - det kaldes cryptojacking i fagsprog.

Hvad er fordelene ved et krypto-VPN?

Der er mange gode grunde til, at både begyndere og avancerede brugere bør bruge krypto-VPN’er. Fordele bygger fra det faktum, at VPN'er omdirigerer al brugerens internettrafik via anonyme servere og beskytter alle de identificerende data. Her er nogle af de vigtigste grunde til at overveje at bruge et krypto-VPN.

Få adgang til masser af muligheder for at handle

Reguleringer af kryptovalutaer og andre digitale aktiver afhænger af lokale love. Derfor kan det variere massivt mellem flere forskellige lande. Nogle lande, som Kina, Nepal og Ecuador, forbyder kryptohandel fuldstændigt. Andre kan bare blokere adgangen til bestemte kryptobørser - USA forbyder fx handel på Binance. Selvom krypto er ganske lovligt, tilbyder nogle børser andre tjenester, baseret på en brugers placering. Men da VPN'er kan omdirigere IP-adresser til andre lokationer, gør krypto-VPN'er det er muligt at handle med aktiver, uanset hvor du er.

Krypter trafikken på nettet

Selvom kryptohandler formodes at være anonyme – da de teoretisk kun knyttet til adressen på en kryptowallet- – er det faktisk muligt at spore kryptohandler til IP-adresser. Det gør brugerne ekstremt sårbare for hackerne. Men da VPN'er kan kryptere al trafik – og maskere brugerens rigtige IP-adresse – gør VPN’er handlen med krypto langt sikrere og beskytter brugernes aktiver langt bedre.

Undgå phishing-angreb

Phishing-angreb, hvor hackere bruger falske mails eller tilsyneladende ringer fra en velkendt virksomhed for at stjæle brugernes data, som fx adgangskoder eller kreditkortoplysninger - angriber oftere og oftere kryptowallets og stjæler de digitale aktiver.

Undgå at blive sporet af din internetudbyder

Internetudbydere (ISP'er) kan teknisk set spore og logge al den trafik, der går gennem deres systemer. Selvom internetudbyderne måske ikke kan se alle detaljerne i en brugers handel med kryptoaktiviteter, kan de altid se, hvilken børs, der er benyttet, og hvor meget data, der er brugt på siden. Men da VPN'er til blockchains krypterer kryptohandler og alle andre data, er det eneste, internetudbyder så kan se, VPN-serverens IP-adresse. Derudover kan avancerede kryptobrugere bruge masser af data til at udføre deres handler med. Det kan få internetudbyderne til at begrænse deres forbindelser. Et krypto-VPN maskerer måden, som brugeren benytter dataene på og kan således ikke begrænse kryptohandlere med stort forbrug.

Gå udenom firewalls

Ekstremt aktive kryptohandlere har ofte brug for at styre deres aktiver - uanset hvor og hvornår. Nogle institutioner – som virksomheder og skoler – kan dog blokere alle kryptosider, som kryptobørser, via deres firewalls. Kryptohandel over VPN betyder, at disse firewalls ikke udgør noget problem. VPN'et maskerer nemlig brugerens IP-adresse og omgår således eventuelle firewalls. Derfor kan kryptohandlere altid reagere på hurtigt skiftende kryptopriser og beskytte deres investeringer.

Sådan vælger du det bedste VPN til kryptohandel

Et krypto-VPN er en god investering for alle, der arbejder med Web3- og det er ekstra vigtigt for avancerede kryptobrugere. Eftersom der findes så mange forskellige VPN'er, hvordan kan brugerne så sikre sig, at de bruger det bedste VPN til krypto? Her er et par ting, der er værd at overveje:

 • Stærke krypteringsprotokoller (gode VPN'er bruger kryptering på militært niveau, som AES-256)
 • Beskyttelse mod IP-lækager (kig fx efter IPv6 eller DNS)
 • Kompatibilitet med kryptovalutaer og andre digitale aktiver
 • Pålidelig kundesupport
 • En nødafbryder eller ’kill switch’ (som afbryder enhedens forbindelse til internettet, hvis VPN-forbindelsen går ned)
 • En zero-log-politik (så den ikke gemmer nogle data og potentielt kan dele dem med andre enheder)
 • ’Split tunneling’ (som sikrer, at forbindelsen ikke bliver langsommere)
 • Et sikkert hjemland, der prioriterer brugernes fortrolighed og privatliv og aldrig bruger masseovervågning, som Schweiz eller Panama
 • Sløring (det får VPN-trafik til at ligne normale aktiviteter på nettet)

Når det gælder VPN'er til kryptohandel, er det vigtigt at huske på, at de bedste løsninger ofte kræver abonnement. Betalte VPN'er tilbyder typisk højere serviceniveauer, sammenlignet med de gratis versioner. Det betyder, at de ofte leverer bedre sikkerhed og større pålidelighed.

Kaspersky VPN Secure Connections funktioner

Selvom der findes mange forskellige krypto-VPN'er, tilbyder Kaspersky VPN Secure Connection mange ekstra funktioner, der gør det til en af de bedste VPN'er til kryptohandel. Her er nogle fordele, du bør være opmærksom på:

 • IP-adresserne maskeres af førsteklasses, superhurtige servere, der tilbyder hastigheder op til 10 Gbps.
 • Brug mere end 2.000 servere på tværs af over 100 lande.
 • 256-bits kryptering i bankstandard, der sikrer brugernes data.
 • Et af branchens bedste VPN’er, bevist af AV-TEST
 • Nødafbryder, der straks stopper forbindelsen, hvis din VPN utilsigtet går ned. Den beskytter dig således mod ubeskyttet brug af internettet og mod datalækager, uden for den krypterede tunnel. Det overvåger konstant din forbindelse til fjernservere.
 • Ingen logfiler over aktivitet eller historik.
 • Split tunneling – brugeren vælger selv de data, der skal krypteres via VPN’et, ved at vælge de apps, som beskyttes og lader alle andre bruge internettet direkte.
 • De nyeste og stærkeste VPN-protokoller, Catapult Hydra og Wireguard®, giver dig mulighed for ekstremt pålidelige og praktiske oplevelser på nettet - både via lokale og oversøiske forbindelser.
 • Enheder, der er tilsluttet hjemmets Wi-Fi, beskyttes automatisk.

Beskyt digitale aktiver med krypto-VPN

Uanset hvor mange digitale aktiver en kryptobruger ejer, eller hvor ofte han eller hun udfører transaktioner, kan enhver, der beskæftiger sig med blockchains og kryptovalutaer, udnytte et krypto-VPN. Virtuelle private netværk tilbyder et ekstra lag af sikkerhed, der hjælper kryptoejerne med at beskytte deres aktiver mod hackere, phishing eller selv overvågning fra andre brugere og institutioner. Ved at kryptere data, omdirigere trafik gennem servere i flere forskellige lande og maskere de rigtige IP-adresser, tilbyder blockchain VPN'er ekstra sikkerhed for alle, der benytter Web3.

Få Kaspersky Premium + 1 ÅRS GRATIS Kaspersky Safe Kids. Kaspersky Premium har vundet fem AV-TEST-priser for bedste beskyttelse, bedste ydeevne, hurtigste VPN, godkendt forældrekontrol til Windows samt bedste score på børnesikring til Windows og Android.

Relaterede artikler og links:

Hvad er VPN? Hvordan det virker og typer af VPN

VPN kontra proxyserver: Hvad er forskellen, og hvilken af dem skal du bruge?

Hvordan en VPN kan hjælpe med at skjule din søgehistorik, og er privat browsing virkelig sikker?

Relaterede produkter og tjenester:

Kaspersky Premium

Kaspersky Password Manager

Kaspersky VPN Secure Connection

Kryptovaluta og VPN'er: Er et krypto-VPN virkelig nødvendigt?

Krypto-VPN'er er afgørende for at beskytte kryptovalutaer og andre Web3-aktiver. Se hvorfor de er vigtige, og hvordan du bruger dem.
Kaspersky Logo