What is Cryptocurrency.jpg

Teknologi har ændret måden, mennesker arbejder og kommunikerer på, og den måde man køber og betaler for varer. Virksomheder og forbrugere foretrækker ikke altid kontanter længere, og denne adfærd baner vejen for kontaktløse betalinger som f.eks. Apple Pay. Med en smartphone kan forbrugerne betale for produkter til digitale kasseapparater. Nu er der dukket et nyt betalingssystem op: kryptovaluta.

Alle har sikkert hørt om Bitcoin efterhånden. Det var den første kryptovaluta, der blev almindelig, men andre kryptovalutater er ved at vinde indpas og popularitet. Der er mere end 2.000 forskellige typer kryptovalutater, og der udvikles løbende flere.

Undersøgelser tyder på, at de fleste mennesker har hørt om kryptovaluta, men de forstår ikke helt, hvad det er. Så hvad er det, er det sikkert, og hvordan investerer du i det? Vi kan hjælpe lidt med svar på følgende spørgsmål. Tænk på det som en grundlæggene introduktion til investering i kryptovaluta.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er et digitalt betalingssystem, der ikke er afhængigt af banker for at bekræfte transaktioner. Det er et peer-to-peer-system, der gør det muligt for alle, uanset hvor man befinder sig, at sende og modtage betalinger. I stedet for fysiske penge, der bæres omkring og udveksles i den virkelige verden, foretages betalinger i kryptovaluta udelukkende som digitale indtastninger i en onlinedatabase, som beskriver specifikke transaktioner. Når du overfører kryptovalutamidler, registreres transaktionerne i et offentligt regnskab. Du gemmer din kryptovaluta i en digital tegnebog.

Kryptovaluta fik sit navn, fordi der bruges kryptering til at kontrollere transaktionerne. Det betyder, at der er avanceret kodning involveret ved lagring og overførsel af kryptovalutadata mellem konti og offentlige regnskaber. Formålet med krypteringen er at give beskyttelse og sikkerhed.

Hvor sikker er kryptovaluta?

Kryptovalutaer er normalt opbygget ved hjælp af blokkædeteknologi. Blokkæde beskriver den måde, transaktioner registreres på i "blokke" og forsynes med et tidsstempel. Det er en temmelig kompleks, teknisk proces, men resultatet er et digitalt regnskab af kryptovalutatransaktioner, det er svært for hackere at manipulere med.

Derudover kræver transaktioner en tofaktorgodkendelse. For eksempel kan du blive bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode for at starte en transaktion. Derefter skal du muligvis indtaste en godkendelseskode, der sendes via sms til din personlige mobiltelefon.

Selv om sikkerheden er på plads, betyder det ikke, at kryptovalutater ikke kan hackes. Faktisk har flere bekostelige hacks kostet nyopstartede kryptovalutavirksomheder dyrt. Hackere slog til mod Coincheck og fik fat i $534 mio. samt $195 mio. fra BitGrail i 2018. Det gjorde dem til to af de største kryptovalutahacks i 2018 i henhold til Investopedia.

4 tip til sikker investering i kryptovaluta

Det er altid risikabelt at foretage investeringer, men nogle eksperter siger, at kryptovaluta er en af de mere risikable investeringer ifølge Consumer Reports. Men digitale valutaer er også eftertragtede. Tidligere i år anslog CNBC, at kryptovalutamarkedet forventes at nå en værdi på $1 mia. inden udgangen af 2018. Hvis du planlægger at investere i kryptovalutater, kan disse tip hjælpe dig med at træffe kvalificerede valg.

Udveksling af undersøgelser

Før du investerer en krone, kan du få mere at vide om kryptovalutaudvekslinger. Disse platforme giver mulighed for at købe og sælge digitale valutaer, men der er 500 udvekslinger at vælge imellem ifølge Bitcoin.com. Husk at undersøge tingene grundigt på forhånd, læs anmeldelser, og tal med mere erfarne investorer, inden du går videre.

Vær opmærksom på, hvordan du lagrer digital valuta

Hvis du køber kryptovaluta, skal du gemme den. Du kan gemme den i en udvekslingstegnebog eller digital "tegnebog", for eksempel en af de kryptotegnebøger, der er beskrevet i vores blogindlægWhich cryptocurrency wallet to choose(Hvilken kryptovalutategnebog skal du vælge).Selvom der findes mange forskellige slags tegnebøger, har de hver især sine egne fordele, tekniske krav og sikkerhed. Som med udvekslinger skal du undersøge dine valg for opbevaring, før du investerer.

Spred dine investeringer

Spredning af investeringer er nøglen til enhver god investeringsstrategi, og det gælder også, når du investerer i kryptovaluta. Sæt ikke alle dine penge i Bitcoin, bare fordi det er det navn, du kender. Der er tusindvis af muligheder, og det er bedst at sprede din investering på flere valutaer.

Forbered dig på flygtighed

Markedet for kryptovaluta er flygtigt, så vær forberedt på op- og nedture. Du kommer til at opleve dramatiske udsving i priserne. Hvis din investeringsportefølje eller dine nerver ikke kan klare det, er kryptovaluta muligvis ikke et klogt valg for dig.

Kryptovaluta er det hotteste lige nu, men husk, at den stadig først lige er på vej frem. Der er altid udfordringer ved at investere i noget nyt, så vær beredt. Hvis du planlægger at deltage, skal du undersøge tingene grundigt på forhånd og investere konservativt i starten.

Relaterede artikler og links

4 almindelige kryptovalutasvindelnumre, og hvordan du undgår du dem

Svindelwebsteder - hvad de er, og hvordan man genkender dem

Sådan rapporterer du et websted

Sådan identificerer og undgår du falske apps

Top 6 over onlinesvindelnumre

Hvad er kryptovaluta? Kryptovalutasikkerhed: 4 tip til investering i kryptovaluta

Udveksling af kryptovaluta forekommer i stigende grad, men der er visse udfordringer forbundet med at investere på dette marked. Læs om kryptovaluta, hvor sikkert det er, og hvordan du kan beskytte dig selv mod forsøg på svindel.
Kaspersky Logo