Gå til hovedindhold

Hvor ofte har du tjekket din e-mail og modtaget en alarmerende meddelelse fra din bank eller en anden virksomhed om, at din konto er i fare for at blive lukket?

Selv om disse meddelelser ofte ser overbevisende ud, er det desværre sådan, at disse meddelelser næsten altid er phishing-svindel. For dem, der ikke kender udtrykket, er email-phishing er en form for e-mail, der tilsyneladende kommer fra en legitim virksomhed, men har til formål at stjæle personlige oplysninger fra modtageren. Selvom det kan være svært at afgøre, om en e-mail er legitim eller ej, kan du ved blot at følge et par enkle gode råd til forebyggelse af phishing nedsætte dine risici for at blive offer for en svindler.

Stol aldrig på alarmerende e-mails

Den første vigtige råd, du skal huske på, er, at de fleste velrenommerede virksomheder ikke beder om oplysninger, der kan identificere dig personligt, eller kontooplysninger via e-mail. Dette gælder din bank, dit forsikringsselskab og enhver virksomhed, som du handler med. Hvis du modtager en e-mail, der beder om en hvilken som helst form for kontooplysninger, skal du straks slette den og derefter ringe til virksomheden for at bekræfte, at din konto er OK.

Åbn ikke vedhæftede filer i disse mistænkelige eller mærkelige e-mails - især vedhæftede Word-, Excel-, PowerPoint- og PDF-filer. Et andet nyttigt råd til forebyggelse af phishing er aldrig at klikke på integrerede links i e-mails, fordi disse kan indeholde kimen til malware. Vær forsigtig, når du modtager meddelelser fra leverandører eller tredjeparter; klik aldrig på integrerede URL'er i den oprindelige meddelelse. I stedet kan du besøge stedet direkte ved at indtaste den korrekte URL-adresse og dermed bekræfte anmodningen og gennemse leverandørens kontaktpolitikker og procedurer for rekvirering af oplysninger. Windows OS-produkter er ofte mål, så sørg for at være sikker, også selv om du kører med det nyeste operativsystem eller Windows Vista - sikkerhed er altafgørende.

Betydningen af internetsikkerhedssoftware

En anden nem måde at mindske eksponeringen for phishing-meddelelser på er at bruge gratis virusbeskyttelse og anti-spam-software til at beskytte dig, når ondsindede meddelelser slipper igennem til din computer. Da anti-malware-værktøj er specielt udviklet til at beskytte mod selv de mest komplicerede trusler, er det et vigtigt værktøj at have installeret på alle dine computere, da de er designet til at supplere sund fornuft.

Password Management på den lette måde

Udover at have virusbeskyttelsessoftware på din computer, er det afgørende at bruge en password manager til at administrere dine online-legitimationsoplysninger. Grunden til, at du skal bruge en password manager, er, at det i dag er afgørende at have forskellige adgangskoder til alle websteder, for hvis der nogensinde sker et databrud, vil hackere forsøge at bruge de fundne oplysninger overalt på nettet. En af de bedste funktioner ved en password manager er, at den som regel automatisk udfylder login-skemaer for at minimere antallet af klik.

Desuden findes mange password managers i bærbare udgaver, som kan gemmes på et USB-drev, så du kan tage dine adgangskoder med dig overalt.

Selv om phishing til tider kan være et vanskeligt område at tackle, kan du ved at følge de enkle råd i denne artikel og ved at bruge effektive værktøjer til beskyttelse mod phishing, i høj grad minimere risikoen for at blive offer for digitale svindlere.

Gode råd til forebyggelse af phishing

Hvor ofte har du tjekket din e-mail og modtaget en alarmerende meddelelse fra din bank eller en anden virksomhed om, at din konto er i fare for at blive lukket?
Kaspersky Logo