Gå til hovedindhold

Et stadigt stigende antal forbrugere køber ting over nettet. Undersøgelser viser, at ca. halvdelen af forbrugere over hele verden køber alt fra dagligvarer til gaver på nettet. Efterhånden som antallet af digitale handlende stiger, vokser omfanget af svindel i forbindelse med onlineshopping. I 2017 steg svindel i forbindelse med onlineshopping med 30 procent i forhold til året før, ifølge Experian, og det er en tendens, der kun forventes at stige

For at undgå svindel skal du vide, hvad du skal holde øje med. Føl dig sikker, mens du shopper online, med disse fem tip til, hvad du kan gøre i dag.

1. Stop med at åbne e-mails fra personer, du ikke kender

Virksomheder har brugt e-mailmarketing for at sælge produkter i årevis, men det er også den foretrukne kommunikationsform for hackere. De bruger e-mail til "phishing" af ofre, der er villige til at opgive følsomme oplysninger, såsom deres bankkonto eller cpr-numre. Som en tommelfingerregel skal du ikke åbne en e-mail fra et firma, du ikke genkender.

2. Vær på vagt over for kuponwebsteder eller gratis gaver

Onlinekuponer og gratis gaver er en shoppers drøm, mens svindlere bruger udsigten til at gøre en god handel til at snøre tilbudsjægere. Pas på eventuelle steder med kuponer eller gratis gaver, hvor stedets navn minder om kendte butiksnavne, som f.eks. Target.Shopping.xyz. Hold øje med websteder, der beder dig om at oprette en omfattende profil med meget personlige oplysninger.

3. Undlad at shoppe online på en café

Hvis du har lyst til at shoppe, skal du ikke gøre det offentlige steder med gratis trådløs internetadgang. Den usikre karakter af offentlig Wi-Fi gør det nemt for hackere at opsnappe oplysninger som f.eks. dit kreditkortnummer. Shop derhjemme, hvor dit netværk er mere sikkert og beskyttet med adgangskode. Læs mere om risici ved offentlig Wi-Fi her.

4. Få et forudbetalt kreditkort

Når du shopper online, kan du bruge et forudbetalt kreditkort til at foretage alle dine køb. Forudbetalte kort har ikke forbindelse til din bankkonto. Hvis hackere får fat i nummeret, har de kun adgang til de midler, der er til rådighed på kortet - ikke din livsopsparing.

5. Tilmeld dig svindelnummeralarmer

Hackere bliver hele tiden dygtigere, hvilket gør det næsten umuligt for de handlende at vide, hvilke svindelnumre de kan risikere at blive udsat for. Det amerikanske handelskammer (Federal Trade Commission) tilbyder gratis alarmer, som sender lister over de seneste svindelnumre til din indbakke, så du kan bevare overblikket. Tilmeld dig på FTC-webstedet.

Ud over dette bør du også overveje at købe et antivirusprogram, der kan hjælpe med at beskytte din identitet ved køb online. Effektiv Internet Security-software kan beskytte dine adgangskoder, bankoplysninger og indkøbstransaktioner. Denne software kombineret med de fem tip ovenfor kan give dig ro i sindet, mens du shopper online.


Sådan undgår du svindelnumre i forbindelse med onlineshopping: 5 tip til sikker onlineshopping

Flere og flere forbrugere køber ting på nettet. Følg disse fem tip til sikker onlinehandel, og undgå svindel i forbindelse med onlineshopping.
Kaspersky Logo