Gå til hovedindhold

Det kan være svært at beskytte dine børn, når de spiller online, men internetsikkerhedsløsninger kan hjælpe med at sikre, at deres oplevelse forbliver tryg, sjov og sikker.

Over 50 % af børn i alderen 6-9 er på internettet hver dag*. Og ligesom når de er i skole eller på legepladsen, kommer de af og til ud for at skulle træffe deres egne beslutninger – herunder også dårlige beslutninger.

At holde børnene sikre på internettets legeplads kan være udfordrende. Der er ingen lærere til at våge over dem – og du kan jo heller ikke overvåge dem hvert minut!

Så hvordan beskytter du dine børn på internettet? Lad os se på, hvordan du kan beskytte dine børn mod de hverdagsfarer, de kan komme ud for…

Blokér upassende websteder

Ikke overraskende er det ikke alle hjemmesider, der er børnevenlige. Dit barn kan ved en fejltagelse komme til at støde på et uhensigtsmæssigt websted via en simpel søgning med en søgemaskine eller ved at klikke på et link, som sendes til dem af en ven.

Hvordan kan du skabe tryghed for dine børn på internettet og beskytte dem uden at være for kontrollerende?

Software til forældrekontrol kan være svaret. Funktioner til sikker søgning, der fås som selvstændig løsning og også som en del af internetsikkerhedspakker, blokerer uønsket indhold. De fleste giver dig også detaljerede rapporter for at sikre, at du er helt klar over, hvad barnet foretager sig på internettet.

Men nogle gange er det de tilsyneladende sikre websteder, der kan ødelægge den virtuelle legeplads.

Tal ikke med fremmede

Det kan være sjovt for dit barn at spille de nyeste onlinespil med venner og kommunikere med dem via chatrum. Men disse chatrum kan også indeholde cyberkriminelle, der skjuler sig bag avatarer, for at lokke børn til at udlevere personlige oplysninger. Disse oplysninger kan derefter bruges til at stjæle din identitet og dine penge.

Ved at holde sig til velkendte spil eller dem fra velrenommerede websteder kan de beskytte sig. Men selv her kan det stadig være svært at holde dit barn sikkert på internettet ved at kontrollere, hvem de taler med online, og hvad de siger. Komplette internetsikkerhedsprodukter, såsom Kaspersky Total Security, hjælper ved at forhindre dit barn i at sende oplysninger, f.eks. bankoplysninger, navne og adresser, f.eks. via chatrum og Instant Messenger.

Og det er ikke kun kriminelle, der opererer i disse chatrum. Desværre findes der mobbere på internettet, ligesom i virkeligheden.

Tag kampen op mod mobbere

På disse spillesider spiller nogle deltagere udelukkende for at chikanere og håne andre spillere. Disse spillere kaldes cybermobbere.

Det er svært at kontrollere og forhindre cybermobning i videospil. I de fleste onlinespil forsøger redaktører at udelukke dem, men med så mange spillere kan det være svært at få fat i dem alle.

Igen kan forældrekontrolfunktioner holde dit barn i sikkerhed for internetmobbere på onlinelegepladsen. De fungerer ved at overvåge, hvem dit barn snakker med online, og giver dig mulighed for at blokere uønskede kontakter. Du kan også få besked, når der anvendes bestemte ord i onlinekommunikation.

Bemærk: Selv med al denne beskyttelse er det stadig umuligt at overvåge dit barn 100 % af tiden. Tilsyneladende uskyldige hjemmesider kan stadig indeholde ondsindede links der kan kompromittere sikkerheden på hele dit netværk.

Undgå at downloade virus

Cyberkriminelle ved, at børn er på udkig efter gratis software, musik og spil. De ved også, at børn er mere tilbøjelige til at stole på links og vedhæftede filer i e-mails.

Hvis dit barn klikker på et af disse links, kan det komme til at downloade en virus, der har potentiale til at kompromittere både sikkerheden på dets egen pc og på hele netværket. Det kan komme til det ved et uheld, f.eks. ved at klikke på en bannerreklame, hvorefter malware usynligt indlæses og derved kompromitterer dit barns sikkerhed på internettet.

Uanset hvad, så er den bedste beskyttelse en anstændig internetsikkerhedspakke, der blokerer usikre links og kontrollerer ethvert download for tegn på malware. Et komplet sikkerhedsprodukt som Kaspersky Total Security vil gøre dette for alle i huset. Du kan overvåge hele netværket fra din pc og tilpasse sikkerhedsindstillingerne for hver computer.

At holde børnene sikre på internettet er prioritet nummer et

Intet erstatter forældrevejledning, når det gælder børns sikkerhed på internettet. Bare det at tale med dine børn kan hjælpe enormt – hvor du lærer dem, at de ikke pr. automatik må klikke på "Ja"-knapper, og at de skal ignorere mobbere eller potentielle cyberkriminelle.

Internetsikkerhedspakker supplerer dette ved at overvåge, hvad de foretager sig online, så onlinelegepladsen er et trygt sted at være.

De bedste komplette sikkerhedsprodukter giver dig også mulighed for at fjernovervåge og -styre alle computere i huset fra din egen pc.

Til syvende og sidst har børn brug for at lege. Det er vores opgave at sørge for, at de er så sikre på legepladsen som muligt.

Andre artikler og links relateret til børns internetsikkerhed

 

Beskyttelse af dine børn online

Det kan være svært at beskytte dine børn, når de spiller online, men internetsikkerhedsløsninger kan hjælpe med at sikre, at deres oplevelse forbliver tryg, sjov og sikker...
Kaspersky Logo