Gå til hovedindhold

Det er en stor ære, når et firma udvikler et produkt med så stor betydning, at produktnavnet bliver en normal del af ordforrådet.

I dette tilfælde: Antallet af personer, der "Skyper" med andre dagligt.

I virkeligheden er Skype virksomheden bag den mest succesfulde brug af den kommunikationsinnovation, der kaldes VoIP (Voice over Internet Protocol).

Enkeltpersoner og virksomheder bruger i stigende grad internetteknologi til kommunikation i stedet for traditionelle telefonlinjer.

Virksomheder, der bruger denne teknologi, ser en stor forøgelse af teamydeevnen og lavere omkostninger, mens enkeltpersoner ofte oplever, at deres telefonregning reduceres betydeligt, når de bruger VoIP. Det eneste, de skal have for at bruge teknologien, er en internetforbindelse og en gratis softwaredownload fra den ønskede VoIP-udbyder.

Serviceniveau

Der fås forskellige VoIP-teknologier med forskellige serviceniveauer:

 • Privat VoIP
 • VoIP-telefonsystemer til virksomheder
 • Business-to-Business VoIP-tjenester

VoIP-tjenester

Typiske ekstra tjenesteydelser, som udbydes af en VoIP-udbyder, omfatter:

 • Kabelbaserede tjenester (hyppigere, optisk fiber)
 • Trådløse tjenester (kaldet mobile tjenester)
 • Understøttelse af multimediebåndbredde
 • Taletjenester
 • Meddelelser

Det kan tage lidt tid og kræfter at finde en VoIP-udbyder, der passer til dig. Leverandøren skal levere pålideligt udstyr af høj kvalitet, en stabil forbindelse og fremragende kundeservice.

Nogle leverandører tilbyder også avancerede funktioner, f.eks. opkalds-id, voicemail og trevejsopkald.

VoIP-udbydere som EarthLink og Skype tilbyder gratis VoIP-tjenester. Som et minimum skal tilbud uden dikkedarer give kunderne mulighed for at tale med deres familie og venner uden omkostninger.

At hoppe med på VoIP-vognen

Hvis du føler dig klar til metaforisk at droppe telefonlinjen, er det nyttigt at følge nogle enkle trin, når der investeres i VoIP:

 1. Vælg en bærer.
 2. Vælg den plan, der passer til dig.
 3. Konfigurer VoIP-systemet.
 4. Vælg dit telefonnummer.
 5. Monter eventuelt tilbehør.

Vælg en bærer

AOL, Sprint, Verizon og mange andre udbydere tilbyder VoIP sammen med tjenester til instant messaging. Udforsk VoIP-pakker på forhånd, og tal med folk, du kender, der allerede har foretaget skiftet.

Vælg den plan, der passer til dig

Private planer fås som regel i to udgaver: Basis (med et bestemt antal minutter) og ubegrænset. Virksomhedsplaner kan have faciliteter som flere telefonnumre, længere taletid og priser, der er baseret på gruppestørrelse. Nogle kan omfatte fax og telefonsvarer, afhængigt af computerens funktioner, og ekstrafunktioner som mappevisninger.

Opsæt VoIP-systemet

Mange serviceudbydere sender dig det udstyr, du skal bruge til VoIP. Kontroller først, at din computer er kompatibel med VoIP-tjenester, og at du har en hurtig internetforbindelse. Hvis du bruger VoIP til serviceopkald i et call-center, er det bedst at få en professionel til at udføre installationen, men installation af VoIP i hjemmet eller hjemmekontoret er som regel enkelt.

Vælg dit telefonnummer

Et af de bedste aspekter ved VoIP-tjenester er, at du kan vælge dit helt eget telefonnummer. Spørg din tjenesteudbyder, før du foretager dit endelige valg, hvis du ønsker at overføre dit gamle nummer til dit nye VoIP-system.

Mange VoIP-udbydere giver dig mulighed for at overføre dit telefonnummer. Du kan muligvis endda vælge områdenummeret for dit nye telefonnummer.

Valg af samme områdenummer som familie og venner gør, at de slipper for at betale for langdistanceopkald, hvis de ringer fra en traditionel fastnettelefon.

Installér eventuelt tilbehør

Afhængigt af din udbyder, kan VoIP fås med mange funktioner, der er inkluderet i dit abonnement.

For små virksomheder fås der bekvemmeligheder, såsom multitelefonbrugere, gratis faxlinjer og webbrowserintegration.

Da innovation inden for VoIP bliver stadig mere avanceret, dukker nye enheder op, der forbedrer teknologien. Du kan nemt installere dit eget tilbehør, f.eks. headset og videotelefoner.

VoIP kan virke futuristisk for nogle, men mange mennesker "Skyper" med deres venner og kolleger hver dag. Denne teknologi er kommet for at blive.

Relaterede artikler:

Relaterede produkter:

Hvad er Voice over IP (VoIP)?

Voice over IP (VoIP) er en kommunikationsinnovation, som virksomheder og hjemmebrugere bruger mere og mere. Sørg for at få mere at vide om det her.
Kaspersky Logo