Gå til hovedindhold

Moderne smartphonebatterier kan have en lang levetid, hvis de bruges korrekt. Det vigtigste trick bag forlængelse af batteriets levetid er at begrænse, hvor meget stress batteriet udsættes for. Der er dog andre smartphone-batteribesparende tip for at få mest muligt ud af dine enheder. Når du sparer på dit batteri, forbedrer du dit batteris levetid og undgår hurtig udskiftning af batteriet.

En Android batterisparer og iPhone-batteribesparer kan redde strømmen til din smartphone. Men som regel undersøger du først dette, når dit batteri allerede er i dets sidste livscyklus.

For at få mest muligt ud af din smartphone skal du lære at oplade og spare på batteriet, mens det stadig er nyt.

I denne artikel vil vi besvare nogle af følgende almindelige spørgsmål:

  • Ved hvilken procentdel skal du oplade din telefon?
  • Skal du oplade din telefon til 100?
  • Hvornår skal jeg oplade min telefon for en god batterilevetid?
  • Hvordan oplades et nyt telefonbatteri?
  • Kan telefonsikkerhed kompromittere min batterilevetid?
phone usage drains battery

Telefonbatteriets levetid forklaret

Praksis med batterier er ændret siden dagene med bly-syre-cellemodeller. Bekymringerne om "batterihukommelse" er glemt, så det er vigtigt at forstå, hvordan nyere batterier fungerer.

Moderne lithiumion (Li-ion) batterilevetid kan ses på to måder: levetid og liv.

Batteriets levetid henviser til hvor længe batteriet fungerer som tilsigtet, før du skal udskifte det. Levetiden har en tendens til at være bagerst i brugerens sind, indtil batteriet begynder at dø usædvanligt hurtigt. Hvis du opbygger sunde batteribrugsvaner i starten, vil du være i stand til at holde batteriet længere.

Batteriliv er hvor længe dit batteri varer ved hver enkelt opladning. Dette er den daglige batterilevetid, du normalt er bekymret for. Generelt er det, at jo oftere dit batteri er tomt, jo kortere er dets levetid. Budgettering af din strøm vil hjælpe med at forbedre begge dele.

Batterier er blevet vanskelige og farlige selv at gøre noget ved, da de fleste telefoner har fjernet mulighederne for udskiftning. Som et resultat heraf, skal brugere med behov for et nyt batteri gå ind i en butik for at få dyr professionel service. Du vil derfor gerne være mere opmærksom på dit batteriforbrug for at minimere dine telefons vedligeholdelsesomkostninger.

Intet batteri har den nøjagtigt samme levetid. Dine vaner omkring telefonbrug og opladning bestemmer eksplicit, hvor længe det varer, før du skal skifte til et helt nyt batteri.

phone usage drains battery

Tips til besparelse af smartphonebatteri

At spare batteri bremser batteriets levetid pr. opladningscyklus, hvilket øger din batterilevetid. De følgende tip fokuserer på, hvordan du bruger din telefon mellem opladningssessioner.

Generelle tip til batteribesparelser

Brug antivirus til at kontrollere for malware. Ondsindede programmer vil dræne din batterilevetid markant. Hvis din telefon er begyndt at drænes mistænkeligt hurtigt, kan det være på tide at beskytte din enhed med en antivirusløsning. Produkter som Kaspersky Total Security vil udrydde eventuelle problemer og fjerne dem fra din telefon. Uanset om du bruger Android eller iOS, er du stadig sårbar over for cybertrusler.

Sænk skærmens lysstyrke. Det ideelle er at indstille baggrundsbelysningen så lavt som muligt uden at gøre skærmen ulæselig. Manuel opsætning er den absolut bedste måde at gøre dette på, men det er lidt for kompliceret for de fleste mennesker. Automatisk lysstyrke vil være det mest praktiske valg for den gennemsnitlige bruger. Husk, at du stadig kan justere lysstyrkeområdet manuelt efter behov.

Korte autolåsetider kan hjælpe med at reducere din skærmbrug, hvilket kræver mindre batteristrøm. Eksperimenter for at se, hvad der fungerer bedst for dig. Kortere tider er altid bedre med hensyn til batteribrug. Det kan dog være nødvendigt, at du har lidt længere tid, hvis du ofte læser nyheder eller bøger på din telefon. De fleste brugere vil drage fordel af at ændre denne indstilling fra standardindstillingen.

Fjern eller begræns apps, der har et højt batteriforbrug. Apps, der konstant er aktive i baggrunden, vil dræne din daglige batterilevetid. Indikatorer kan omfatte apps, der ofte trækker og sender data, eller apps, der ofte giver notifikationer. Tjek apps batteribrug i dine telefonindstillinger for at se, hvilke apps der muligvis forårsager problemer.

Laveffekttilstande ydelse for batteriets levetid. For at opnå dette trækker disse strømindstillinger strømforbrugende funktioner, samtidig med at de vigtige funktioner er intakte.

Sluk for avancerede grafikfunktioner. Hvis du bladrer dig gennem telefonens indstillinger, er der sandsynligvis funktioner, der 'forskønner' din telefonoplevelse. Men parallax baggrunde, bevægelige tapeter og app-skifte overgange bruger alle ekstra strøm. Deaktiver disse for at spare batteri og potentielt øge din telefons ydeevne.

Sluk for wi-fi eller mobilradioer, hvis signalet er svagt eller fraværende. Disse signaler kræver mere strøm til at finde og opretholde en forbindelse. Vælg det bedste signal, du har i øjeblikket, og sluk for den resterende radio. Hvis du ikke har et signal til hverken wi-fi eller mobil, skal du slukke for begge.

Sluk telefonen eller brug flytilstand. Det er klart, at du kan slukke for telefonen, i de perioder af dagen, hvor den ikke er nødvendig. Du kan muligvis ikke gøre dette ofte, men dette er en funktion, som de fleste brugere ikke drager fordel af. Alternativt kan flytilstand slukke for batteridrænende radioer, mens du stadig har adgang til offlinefunktioner på din telefon.

Sådan sparer du på dit iPhone-batteri

iOS mørk tilstand kan hjælpe dig med at spare på dit iPhone-batteri, hvis det har en OLED-skærm. Uden strøm, der bruges til at aktivere skærmpixels, vil du opnå fordele strømmæssigt overalt. Ældre LED-skærme er nødt til at tænde for pixels for mørke farver, men du kan stadig se et lille effektforstærkning.

IMørk tilstand i apps kan være nødvendigt at tænde for i nogle apps, som f.eks. dem, der bruges til læsning. Andre apps integreres direkte med dit valg af mørk eller lys tilstand i selve operativsystemet.

Apps til iPhone-batteribesparer kan holde dit smartphone energiforbrug på et minimum. Download kun apps fra officielle app-butikker, og kontroller altid legitimiteten af disse apps. Vi anbefaler også at læse mere om alle eksisterende sårbarheder, der er rapporteret.

Sådan sparer du på dit Android-batteri

Automationsapps kan bruges til at finjustere flere indstillinger baseret på den aktuelle brug. For eksempel kan du indstille din telefon til at lysere og forlænge time-out, når du bruger nyhedsapps og sociale medier. Derefter kan du indstille den til at dæmpes i mindre skærmtung brug som f.eks. at skifte sange på Google Music.

Android-antivirus beskytter din telefon mod cybertrussel, der er rettet mod operativsystemet og din batterilevetid. Android-sikkerhedsløsninger som Kaspersky Antivirus for Android giver dig værktøjer til at opnå bedre sikkerhed i dit digitale liv.

Uanset din smartphone-type kan det at være opmærksom på din telefonbrug hjælpe dig til at få en meget længere batterilevetid. Start som et minimum med at foretage de rette justeringer af dine indstillinger og undgå at overdrive når du oplader. Hvis du anvender den bedste praksis for batteribrug, kan du reducere serviceomkostningerne på din telefon markant.

Relaterede artikler:

Antivirus-software: Sådan vælger du

Kan du få vira på Android? Hver Android-bruger er i fare

Bedste fremgangsmåder til IoT-sikkerhed

Hvad er malware, og hvordan man kan forsvare sig mod det?

Forlæng din Smartphone Batterilevetid

Brug for tip til batteribesparelser på smartphone? Lær hvordan du får mest muligt ud af din smartphones batterilevetid og undgå dyre udskiftninger.
Kaspersky Logo