Gå til hovedindhold

Der kan være flere grunde til, at skadelig software kan have været i stand til at inficere en maskine, der allerede har haft antivirusprogrammer installeret. F.eks.:

  • Hvis brugeren ikke havde valgt automatisk antivirusopdatering – og samtidig ikke for nylig havde opdateret antivirusdatabasen manuelt
  • Hvis antivirussoftwaren på computeren ikke var en af de førende antimalwareløsninger

Når brugeren i disse tilfælde endelig beslutter sig for at opdatere antivirusdatabasen – eller installerer en mere effektiv antivirusløsning – kan den etablerede malwareinficering derefter konstateres på brugerens computer. På det tidspunkt skal brugeren sørge for, at malwaren bliver fjernet fra systemet hurtigst muligt.

Ikke alle antivirusprogrammer har samme evne til at håndtere etablerede inficeringer

Mange computervira og trojanske vira anvender specielle teknikker, der hjælper dem med at skjule deres tilstedeværelse på computeren. Ofte vil inficeringen være så dybt indlejret i systemet, at det kan være vanskeligt at fjerne den. Desværre er visse antivirusprogrammer ikke i stand til at fjerne den skadelige software på en måde, som sikrer, at computeren kan bringes tilbage til normal driftstilstand.

Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en antivirusløsning, som:

Du bør også sikre dig, at du vælger den automatiske opdateringsfunktion i antivirusprogrammet – eller sørger for regelmæssigt at køre manuelle opdateringer.

Fjernelse af skadelig kode og malware

Der kan være flere grunde til, at skadelig software kan have været i stand til at inficere en maskine, der allerede har haft antivirusprogrammer installeret.
Kaspersky Logo