For at levere tilstrækkelig computerbeskyttelse skal antivirussoftwaren være i stand til at:

  • Registrere en meget bred vifte af eksisterende skadelige programmer — ideelt set al eksisterende malware
  • Registrere nye ændringer af kendte computervira, orme og trojanske vira
  • Registrere skadelig software, der er placeret i pakkede filer — dvs. eksekverbare filer, der er blevet ændret af arkivværktøjer — og som derefter scanner indholdet af arkiverne og installationspakkerne

Ikke alle antivirusprodukter tilbyder det samme niveau af computerbeskyttelse

Fordi forskellige antivirusprodukter har været på markedet i mange år, kan nogle brugere falde i den fælde at tro, at der kun er ganske lidt, der adskiller de forskellige produkter — og at de alle har de samme funktioner til registrering af malware. Disse brugere kan beslutte at basere deres valg af antivirusprodukt på forholdsvis ubetydelige kriterier — f.eks. om det har et attraktivt design eller det har optrådt i nogle iøjnefaldende annoncer.

Mens det er sandt, at forskellige antivirusprogrammer har været tilgængelige i en længere periode, så har antallet og forskelligartetheden af trusler — som computere og andre enheder udsættes for — ændret sig markant i de seneste år. Effektiv computerbeskyttelse afhænger af antivirusleverandørens evne til at tilpasse sig de nye krav. Når de bedømmes ud fra deres tekniske ydeevne i form af registrering af og beskyttelse mod malware, kan forskellige antivirusprodukter variere meget.

Løbende investeringer og engagement

Antivirusleverandører skal hele tiden investere i efterforskning — så de kan beskytte deres kunder mod stadigt mere avancerede cyberkriminalitetsangreb og reagere hurtigt, når ny malware slippes løs. Uden leverandørens engagement i bekæmpelsen af den fortsatte krig mod yderst professionelle cyberkriminelle udsætter du følgende for stor risiko:

  • Din computer
  • Dine data
  • Din digitale identitet
  • Din økonomi

Nogle antivirusprodukter taber i "våbenkapløbet"

Hvis en leverandørs antivirusprodukt kun registrerer 50 % af alle vira, der er aktive på internettet, mens et andet registrerer 90 % og et tredje produkt registrerer 99,9 % — så er det nemt at finde ud af, hvilket produkt, der giver dig den bedste computerbeskyttelse.

I virkeligheden er det kun nogle få antivirusprodukter eller -tjenester, som yder et beskyttelsesniveau, der er tilnærmelsesvis 100 %. Faktisk kan de fleste produkter ikke opnå et 90 % sikkerhedsniveau.

Nogle antivirusleverandører synes ikke at kunne holde trit med udviklingen af ny malware. Disse leverandører er sikre tabere i "våbenkapløbet" mod skadelig software — så deres kunder bliver ikke fuldt beskyttet mod nutidens cybertrusler.

Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse af vores websteder bedre. Ved at bruge og navigere videre på dette websted, accepterer du dette. Detaljerede oplysninger om brugen af cookies på denne hjemmeside er tilgængelige ved at klikke på "Flere oplysninger".

Accepter og luk