Gå til hovedindhold

For at levere tilstrækkelig computerbeskyttelse skal antivirussoftwaren være i stand til at:

  • Registrere en meget bred vifte af eksisterende skadelige programmer — ideelt set al eksisterende malware
  • Registrere nye ændringer af kendte computervira, orme og trojanske vira
  • Registrere skadelig software, der er placeret i pakkede filer — dvs. eksekverbare filer, der er blevet ændret af arkivværktøjer — og som derefter scanner indholdet af arkiverne og installationspakkerne

Ikke alle antivirusprodukter tilbyder det samme niveau af computerbeskyttelse

Fordi forskellige antivirusprodukter har været på markedet i mange år, kan nogle brugere falde i den fælde at tro, at der kun er ganske lidt, der adskiller de forskellige produkter — og at de alle har de samme funktioner til registrering af malware. Disse brugere kan beslutte at basere deres valg af antivirusprodukt på forholdsvis ubetydelige kriterier — f.eks. om det har et attraktivt design eller det har optrådt i nogle iøjnefaldende annoncer.

Mens det er sandt, at forskellige antivirusprogrammer har været tilgængelige i en længere periode, så har antallet og forskelligartetheden af trusler — som computere og andre enheder udsættes for — ændret sig markant i de seneste år. Effektiv computerbeskyttelse afhænger af antivirusleverandørens evne til at tilpasse sig de nye krav. Når de bedømmes ud fra deres tekniske ydeevne i form af registrering af og beskyttelse mod malware, kan forskellige antivirusprodukter variere meget.

Løbende investeringer og engagement

Antivirusleverandører skal hele tiden investere i efterforskning — så de kan beskytte deres kunder mod stadigt mere avancerede cyberkriminalitetsangreb og reagere hurtigt, når ny malware slippes løs. Uden leverandørens engagement i bekæmpelsen af den fortsatte krig mod yderst professionelle cyberkriminelle udsætter du følgende for stor risiko:

  • Din computer
  • Dine data
  • Din digitale identitet
  • Din økonomi

Nogle antivirusprodukter taber i "våbenkapløbet"

Hvis en leverandørs antivirusprodukt kun registrerer 50 % af alle vira, der er aktive på internettet, mens et andet registrerer 90 % og et tredje produkt registrerer 99,9 % — så er det nemt at finde ud af, hvilket produkt, der giver dig den bedste computerbeskyttelse.

I virkeligheden er det kun nogle få antivirusprodukter eller -tjenester, som yder et beskyttelsesniveau, der er tilnærmelsesvis 100 %. Faktisk kan de fleste produkter ikke opnå et 90 % sikkerhedsniveau.

Nogle antivirusleverandører synes ikke at kunne holde trit med udviklingen af ny malware. Disse leverandører er sikre tabere i "våbenkapløbet" mod skadelig software — så deres kunder bliver ikke fuldt beskyttet mod nutidens cybertrusler.

Malware- og udnyttelsesdetektering

For at levere tilstrækkelig computerbeskyttelse skal antivirussoftwaren være i stand til at registrere en meget bred vifte af eksisterende skadelige programmer, registrere nye ændringer af kendte computervira, registrere skadelig software, der er placeret ipakkede filer.
Kaspersky Logo