Skip to main
content/da-dk/images/repository/isc/2017-images/hardware-and-software-safety-img-22.jpg

Software til adgangskodebeskyttelse styrker effektiviteten af dit websteds adgangskoder ved at huske og kryptere dem. Det er blevet et nødvendigt værktøj for computerbrugere overalt — når alt kommer til alt, er det kun adgangskoder, der står mellem cyberkriminelle og dine mest følsomme oplysninger. Det er dog ikke alle, som bruger dem korrekt.

Svage adgangskoder er alt for almindelige

I en nylig rapport påpeger United States Computer Emergency Readiness Team (CERT), at stærkere adgangskoder er et afgørende forsvar mod stadigt mere avancerede hackere — svage adgangskoder er den altoverskyggende sikkerhedsbrist blandt brugere, konstaterer rapporten. At vælge en svag adgangskode, konstaterer den, er "som at lukke hoveddøren – uden at låse den." Denne adfærd øger risikoen for, at dine økonomiske og personlige oplysninger ender i de forkerte hænder, og CERT påpeger, at adgangskodebeskyttelse er en af de mest effektive måder at holde styr på selv de mest komplekse adgangskoder.
Lange, uforudsigelige adgangskoder, hvori der indgår tal og symboler, giver den bedste sikkerhedsbeskyttelse. Det er dog næsten umuligt at huske dem alle, så derfor er en adgangskodebeskyttelse praktisk. Software til adgangskodebeskyttelse kan også oprette effektive adgangskoder, der er unikke og hackersikre. I sidste ende er den eneste adgangskode, du skal huske på, til selve softwaren.

Almindelige funktioner i software til adgangskodebeskyttelse

Forskellige administrationsværktøjer tilbyder en række funktioner, der medvirker til at opfylde forskellige behov for sikkerhed:

  • Adgangskodebeskyttelse til stationære computere gemmes på computerens harddisk og beskytter kun den computer.
  • En adgangskodebeskyttelse til en bærbar computer synkroniserer imidlertid din smartphone, tablet og andre bærbare enheder.
  • Multifaktorgodkendelsessoftware giver dig mulighed for at åbne en adgangskodebeskyttelse på flere måder, f.eks. fingeraftryk, smartkort, USB-drev samt en adgangskode.

Her er nogle nyttige tips til at vælge den rigtige software til adgangskodebeskyttelse for dig:

  • Vælg programmer, der har en stærk kryptering.
  • Kig efter en oplåsningsfunktion, hvilket er nyttigt, hvis du glemmer adgangskoden.
  • Hvis noget skulle gå galt, så vær klar til at forstå, hvordan leverandøren henvender sig til dig for at hjælpe dig — telefon, e-mail eller chat.
  • Kontrollér, om softwaren tilbyder beskyttelse mod identitetstyveri og hvorvidt den træffer andre foranstaltninger til beskyttelse mod andre ondsindede aktiviteter.
  • Vær tryg ved at bruge softwaren. Spørg dig selv, om den er nem at bruge.
  • Beregn omkostninger og fordele. En komplet adgangskodebeskyttelsespakke giver helt sikkert den bedste værdi, men der findes også programmer med gratis adgangskodebeskyttelse, du kan downloade i en prøveversion for at teste din interesse. Visse leverandører tilbyder en komplet pakke af funktioner med minimal forudbetaling eller tilbagevendende gebyrer.

Uanset hvilken type software til adgangskodebeskyttelse du vælger, bør du undgå at åbne den på offentlige netværk, fordi dine oplysninger stadig kan opsnappes når som helst. Når de benyttes dagligt, er adgangskodebeskyttelsesprogrammer en bekvem løsning, der kan medvirke til at sikre dine mest fortrolige og følsomme oplysninger på internettet.

Sådan beskytter du dine data på internettet med en Password Manager (adgangskodebeskyttelse)

Software til adgangskodebeskyttelse styrker effektiviteten af dit websteds adgangskoder ved at huske og kryptere dem. Det er blevet et nødvendigt værktøj for computerbrugere overalt — når alt kommer til alt, er det kun adgangskoder, der står mellem cyberkriminelle og dine mest følsomme oplysninger. Det er dog ikke alle, som bruger dem korrekt.
Kaspersky Logo