Gå til hovedindhold

Som navnet antyder, drejer det sig om software, der er udviklet til at indhente dine data og videresende dem til tredjepart uden dit samtykke eller din viden. De indsamlede data sendes til skaberen af programmet eller måske til en tredjepart og kan gemmes på en måde, så de kan genfindes på et senere tidspunkt. Enkelte spywareprogrammer kan overvåge tastetryk ("keylogger"), indsamle fortrolige oplysninger (adgangskoder, kreditkortnumre, PIN-kodenumre osv.), indhente e-mailadresser eller spore søgevaner. Ud over alt dette påvirker spyware uundgåeligt din computers ydeevne.

Adware, pornware og riskware omfatter lovligt udviklede programmer, som – under visse omstændigheder – kan udgøre konkrete trusler mod computerbrugere (herunder ved at fungere som spyware).

Selv om mange af disse programmer sandsynligvis er udviklet og distribueret af legitime virksomheder, kan programmerne indeholde funktioner, som nogle malwareskabere vælger at bruge til skadelige eller ulovlige formål.

Hvordan kan du undgå spyware?

Når du installerer software på din computer, skal du sørge for at gennemlæse alle offentliggørelser omhyggeligt, herunder licensaftalen og erklæringen om beskyttelse af personlige oplysninger. Uønsket software i en given softwareinstallation dokumenteres muligvis og kan fremgå i slutningen af en licensaftale eller en erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger.

Læs mere om risiciene, og hvordan Kaspersky Lab kan beskytte dig imod dem:

Typer af spyware

Adware, pornware og riskware omfatter lovligt udviklede programmer, som ...
Kaspersky Logo