Gå til hovedindhold

Har du set et ukendt popup-vindue i din browser? Popup-vinduet "Ransomware registreret" og andre falske popup-vinduer, der spredes vha. adware, benyttes af cyberkriminelle til at begå svindel.

Denne artikel lærer dig at identificere og fjerne falske popup-vinduer. Læs videre, når vi undersøger:

 • Hvad falske popup-vinduer er
 • Hvordan popup-svindelnumre fungerer
 • Måder at identificere falske popup-vinduer på
 • Måder at fjerne falske popup-vinduer på
 • Forskellige typer af falske popup-vinduer
 • Beskyttelse mod popup-svindelnumre
 • Sådan undgår du falske popup-vinduer

Hvad er falske popup-vinduer?

Popup-vinduer genereres af hjemmesider for at give brugerne yderligere oplysninger eller vejledning (f.eks. hvordan man udfylder en formular, hvordan man anvender en rabatkode osv.), men nogle kan være uønskede eller endda skadelige – disse er normalt falske popup-vinduer. Faktisk er nogle falske popup-vinduer designet til at lokke dig til at klikke på en knap, der omdirigerer dig til en falsk hjemmeside. Nogle popup-vinduer kan også installeres af adware- eller malwareprogrammer.

Så hvad er popup-vinduet "Ransomware registreret"? Ligesom andre falske popup-vinduer viser dette popup-vindue en falsk sikkerhedsadvarsel som en del af et popup-svindelnummer. Falske popup-vinduer kan blive vist i din browser (hvis din browser omdirigeres af adware), eller de kan fremkaldes af adware- eller malwareprogrammer, der installeres på din computer.

Adware er noget du eventuelt har downloadet ved et uheld, eventuelt ved utilsigtet at klikke på en ondsindet annonce. Alternativt kan adware have inficeret din computer via et link i en spammail eller en vedhæftet fil, som du har åbnet. Når adware først er på computeren, viser den automatisk popup-vinduer i browseren, når du er online. Popup-vinduet "Ransomware registreret" er et af mange falske popup-vinduer, der kan udløse skadelige reklamer.

Kvinde der bider i en blyant foran en bærbar computer i frustration

Meddelelsen der vises i popup-vinduet "Ransomware registreret", kan ligne dette:

Objekt:

Fejl #268D3 (uautoriseret adgang)

Region:

Rusland, Kina, Vietnam

Kompromitterede oplysninger:

1) Facebook-login

2) Kreditkortoplysninger

3) Login på e-mailkonto

Handling:

Luk eller nulstil ikke computeren, ring til en sikkerhedsekspert, og scan enheden og netværket nu.

Serveren rapporterer, at det skyldes, at internetsikkerhed er beskadiget!!! WannaCry-ransomwaretrussel registreret!! Ring til Microsoft Help Desk: (TOLDFRIT NUMMER) for gratis helbredskontrol.

 

Advarsel: Dit brugernavn og din adgangskode sendes med grundlæggende godkendelse på en forbindelse, der ikke er sikker.

Hvis du ser denne meddelelse, er dette et falsk popup-vindue og er en del af et popup-svindelnummer. Undlad at besvare den. Følg i stedet fremgangsmåden til fjernelse af adware og falske popup-vinduer, som er beskrevet i denne artikel.

Hvordan fungerer pop op-svindelnumre?

Falske popup-vinduer, såsom popup-vinduet "Ransomware registreret", fortæller brugerne at der er en sikkerhedstrussel eller et teknisk problem på deres computer. De anmoder brugerne om at ringe til et telefonnummer, der er angivet i popup-vinduet, så de kan betale for teknisk support for at afhjælpe denne trussel.

De cyberkriminelle benytter disse popup-svindelnumre til at tjene penge. De nasser på bekymrede brugere, der ønsker at sikre, at deres computer er sikker, presser penge ud af dem for at løse problemer og afværge trusler, der ikke findes.

Få mere at vide om, hvordan svindelnumre med popup-vinduer og teknisk support fungerer, ved at læse vores artikel om Svindelnumre med teknisk support..

Hvordan identificerer man falske popup-vinduer

Nu forstår du hvad popup-svindelnumre er, så lad os fortælle, hvordan du kan genkende dem. Her er nogle måder at identificere et falsk popup-vindue på:

1) Se efter stavefejl og uprofessionelle billeder

For at identificere et falsk popup-vindue skal du se nærmere på de oplysninger, der vises i popup-vinduet. Er der stavefejl? Fremstår billederne professionelt?

Dårlig stavning og grammatik og uprofessionelt billedmateriale er tegn på, at et popup-vindue er falsk.

Mand med briller ser på computerskærm med popup-vindue

2) Sammenlign popup-vinduet med en legitim meddelelse

Falske popup-vinduer påstår eventuelt at være fra din internetsikkerhedsudbyder. Det er vigtigt at kunne skelne legitime meddelelser fra falske popup-vinduer.

Gør dig selv bekendt med, hvordan legitime meddelelser (fra den internetsikkerheds- eller antivirussoftware du bruger) normalt fremstår. Hvis du bruger Kaspersky Internet Security er dette måden, hvorpå sikkerhedsmeddelelser fra os vises.

Hvis du bliver fortrolig med hvordan legitime meddelelser vises, vil det hjælpe dig med at genkende et falsk popup-vindue.

Hvis du er i tvivl, skal du ignorere popup-vinduet og scanne din computer vha. dit internetsikkerhedsprodukt.

3) Prøv at lukke din browser

Falske popup-vinduer kan få din browser til at skifte til fuldskærmstilstand. Hvis din browser er i fuldskærmstilstand, og du ser et mistænkeligt popup-vindue, skal du forsøge at minimere eller lukke din browser.

Hvis du ikke kan minimere eller lukke din browser, er det sandsynligt at det popup-vindue du ser er et svindelnummer. Vær forsigtig når du forsøger at lukke eller minimere selve popup-vinduet: minimerings- og lukkeknapperne er oftest ikke virkelige. De er blot billeder af rigtige knapper på en knap, og ved at klikke på dem reagerer du på popup-vinduet.

4) Kontroller telefonnummeret

De fleste falske popup-vinduer indeholder et telefonnummer og anmoder dig om at ringe til det for at få afhjulpet en sikkerhedstrussel. Hvis popup-vinduet hævder at være fra din internetsikkerhedsudbyder, skal du kontrollere det oplyste telefonnummer i forhold til nummeret på den officielle hjemmeside.

En anden måde at få bekræftet et telefonnummer på er at indtaste det i din søgemaskine. Telefonnumre til legitime firmanavne kan kontrolleres på denne måde. Hvis du ikke kan finde firmaet, som telefonnummeret tilhører, er det sandsynligvis et svindelnummer.

5) Husk: vi vil ikke bede dig om at ringe til os

Selvom din internetsikkerhedsudbyder kan tilbyde teknisk support over telefonen, vil de ikke bede dig om at ringe til dem – især ikke via et popup-vindue.

Din antivirus- eller internetsikkerhedssoftware anmoder dig ikke om at ringe til nogen for at få den til at fungere. Trusler afvises normalt inde i selve softwaren.

Hvis der vises et popup-vindue der anmoder dig om at ringe til et nummer for at kunne løse en sikkerhedstrussel eller løse et teknisk problem, er det sandsynligvis et pop op-svindelnummer.

Bærbare computere på et træbord med et par hænder

Sådan fjernes falske popup-vinduer

Dette afsnit omhandler, hvordan du fjerner popup-vinduer med svindelnumre vedrørende teknisk support fra din browser. Hvis du opdager et falsk popup-vindue, kan du nemt fjerne det ved hjælp af Kaspersky Anti-Virus.

Først skal du lukke din browser. Hvis popup-vinduet "Ransomware registreret" eller et andet falsk popup-vindue har låst din browser i fuldskærmsvisning, skal du lukke browseren ved hjælp af "Jobliste".

Tryk på Ctrl + Alt + Del, og vælg "Jobliste". Vælge din browser på listen, og klik på den med venstre musetast. Klik derefter på "Afslut job" for at lukke browseren. Når du åbner din browser igen, skal du kontrollere, at den er indstillet til at blokere popup-vinduer og ikke genåbne den sidst åbnede side.

Hvis du vil fjerne adware, som forårsager popup-vinduet "Ransomware registreret" og andre falske popup-vinduer, der vises i browseren, skal du følge disse 10 enkle trin:

 1. Download og installer Kaspersky Anti-Virus
 2. Afbryd forbindelsen til internettet for at undgå yderligere forstyrrelser fra adware
 3. Genstart computeren i Fejlsikret tilstand
 4. Slet alle midlertidige filer ved hjælp af "Diskoprydning"
 5. Kør en scanning efter anmodning fra Kaspersky Anti-Virus
 6. Hvis der findes adware, skal du slette filen eller sætte den i karantæne
 7. Genstart computeren
 8. Skift adgangskoder, som du mener er blevet kompromitteret
 9. Opdater din software, din browser og dit operativsystem
 10. Scan computeren igen for at kontrollere, at der ikke er yderligere trusler

Kvinde der arbejder på en bærbar computer på sofaen

Forskellige typer af falske popup-vinduer

Popup-vinduet "Ransomware registreret" er en form for falsk popup-vindue. Andre falske popup-vinduer, som cyberkriminelle benytter som en del af pop op-svindelnumre, omfatter:

Popup-vinduet "AppleCare-fornyelse": Dette er et popup-svindelnummer målrettet Mac-brugere. Det falske popup-vindue fortæller brugere, at der er et problem med deres enhed, og anmoder dem om at ringe til Apple-support på et falsk nummer. Brugere der ringer bliver forledt til at tro, at de skal forny AppleCare, og narres til at betale svindlerne.

Falske popup-vinduer fra politiet: Nogle falske popup-vinduer viser meddelelser, der hævder at være fra en retshåndhævende myndighed. De kan narre brugere til at ringe til et nummer for at undgå en straffesag eller videregive personoplysninger, der kan hjælpe med en "efterforskning".

Popup-vinduer fra falske e-mailudbydere: Andre falske popup-vinduer kan foregive at være fra din e-mailudbyder og lokke dig til at videregive adgangskoder eller andre personoplysninger.

Hvordan kan du beskytte dig mod popup-svindelnumre

Hvis du opdager et falsk popup-vindue, kan du se her, hvordan du undgår at blive snydt:

 • Undlad at klikke på popup-vinduet
 • Ring ikke til nummeret i popup-vinduet
 • Videregiv ikke personlige oplysninger eller betalingsoplysninger
 • Luk din browser (ved hjælp af "Jobliste", hvis din browser er låst)
 • Fjern pop op-adware ved at følge trinnene i afsnittet ovenfor

Kvinde der browser på en bærbar pc, mens hun nipper til kaffen

Sådan undgår du falske popup-vinduer

Hvordan kan du beskytte computeren mod adware og undgå falske popup-vinduer? Følg vores tip til beskyttelse mod adware og falske popup-vinduer for at holde dig beskyttet:

 • Brug antivirussoftware eller en komplet internetsikkerhedsløsning. Vi anbefaler Kaspersky Total Security
 • Hold din antivirus- og internetsikkerhedssoftware opdateret
 • Hold din browser, software og operativsystemet opdateret
 • Læs brugeranmeldelser og beskrivelser af udviklere, før du downloader apps og software
 • Læs de tilladelser, som apps og software anmoder om, for at kontrollere legitimiteten
 • Kontroller at apps og software har et rimeligt antal downloads
 • Download kun apps og software fra websteder, du har tillid til
 • Klik ikke på ubekræftede links i spammails, meddelelser eller på ukendte websteder
 • Åbn aldrig vedhæftede filer i spammails
 • Hvis du bruger et offentligt WiFi, skal du bruge en sikker VPN-forbindelse. Vi anbefaler Kaspersky VPN Secure Connection
 • Indsæt ikke ukendte USB-nøgler eller diske i computeren

Vil du undgå at blive offer for et pop op-svindelnummer? Undgå adware og falske popup-vinduer med Kaspersky Internet Security.

Hvad er popup-vinduet "Ransomware registreret"?

Er du bekymret for et falsk popup-vindue "Ransomware registreret" i din browser? Se hvordan du identificerer og fjerner falske popup-vinduer og holder computeren beskyttet.
Kaspersky Logo