Gå til hovedindhold

Når du som onlinegamer har investeret i din spilopsætning, er det vigtigt at holde den sikker og beskyttet. Dette gælder især, hvis du spiller onlinespil på samme netværk som andre computere i din husstand eller på dit kontor. Hvis andre computere er forbundet til nettet, mens du spiller, kan de også være sårbare over for cyberangreb eller onlinerisici.

Der er trin, du kan tage for at sikre onlinesikkerhed, mens du spiller. Først skal du sikre dig, at du har aktiveret antivirusbeskyttelse. Ud over at hjælpe med at beskytte dig mod ondsindede aktører, kan antivirus (især en med en spiltilstand) forbedre din onlinespiloplevelse. Derefter, bør du overveje at bruge en VPN til gaming. Læs videre for at lære mere om gaming på en VPN, og hvordan du vælger den bedste VPN til gaming.

Hvad er en VPN?

VPN står for virtuelt privat netværk. En VPN er et værktøj, der giver dig adgang til internettet med et andet netværk end det, du forbinder direkte til med din egen computer. Med en VPN kobler din computer op til en anden computer, der er forbundet til nettet, og så kan du bruge internettet via den computers internetforbindelse. Hvis computeren (eller i denne sammenhæng serveren) er placeret i et andet land, kan du få adgang til indhold eller websteder, der er tilgængelige i det pågældende land, selvom de ikke er tilgængelige i dit eget.

Hvorfor bruge en VPN, mens du spiller?

Der er flere smarte grunde til at bruge en VPN, mens du spiller. Disse omfatter:

At beskytte dig selv mod adware

Spillere kan opleve DDoS (distributed denial of service)-angreb hvis andre spillere vil forhindre dem i at spille spillet. For at udføre et DDoS-angreb skal spillere kunne få adgang til din IP-adresse. Hvis du bruger en VPN, mens du spiller, kan konkurrenterne ikke finde din nøjagtige IP-adresse, hvilket er med til at beskytte dig mod at opleve DDoS-angreb, mens du spiller online.

Få adgang til geografisk begrænset indhold

Brug af en VPN til gaming betyder, at du kan få adgang til spil, du ikke har adgang til i dit geografiske område. Når du vælger, hvilken server du vil bruge til at spille, kan du vælge en, der giver adgang til de spil, du vil spille. Nogle gange udgives spil i visse områder af verden tidligere end andre. Hvis du er spændt på at spille et spil udgivet tidligt et andet sted, kan du bruge en VPN til at drage fordel af den tidlige adgang.

Reducer risikoen for swatting-angreb

Swatting kan finde sted, når en modstander bruger din IP-adresse sammen med andre oplysninger til at finde ud af din fysiske placering og sender politiet til dit hjem via et falskt nødopkald. Der har været nogle iøjnefaldende eksempler og det kan være farligt, da poltiet bryder ind i din ejendom i forventning om at finde en ægte nødsituation, hvilket øger risikoen for, at nogen kan komme til skade i processen. Brug af en VPN kan ikke helt beskytte dig mod swatting (ikke mindst fordi swattere ikke udelukkende er afhængige af IP-adresser til at udføre deres angreb), men kan være med til at reducere risikoen.

Spil på offentligt wi-fi-netværk

Hvis du kun har adgang til offentligt wi-fi-netværk og stadig vil spille online, kan du bruge en VPN for at være sikker. Ved at få adgang til et offentligt wi-fi-netværk via en VPN beskytter du oplysningerne på din computer mod ondsindede aktører, som muligvis bruger det samme offentlige wi-fi-netværk. Du beskytter dig også mod malware eller spyware eller andre cybertrusler fra nogen, der har adgang til din enhed ved at være forbundet til det samme netværk som dig.

Overvind IP-forbud ved at skjule din IP-adresse

Et spil kan forbyde en IP-adresse, hvis spillerne fra den IP-adresse har en uheldig opførsel, eller hvis en spiller fra en specifik IP-adresse bryder spillets regler. Det er muligt at komme uden om et IP-forbud ved at bruge en VPN, som gør det muligt for spillere at optræde i spillet fra en anden IP-adresse. Vær dog opmærksom på, at brug af en VPN til at overvinde IP-forbud overtræder servicevilkårene for de fleste onlinespil.

Spil anonymt

Det er muligt, at du måske ikke ønsker, at folk skal vide, hvilke spil du spiller online, eller du ønsker ikke at blive identificeret, mens du spiller med modstandere. Brug af en VPN anonymiserer din identitet og dine data fuldstændigt, så du kan være sikker på, at ingen ved hvad du laver – eller spiller – online.

Andre VPN-fordele

Ud over spil inkluderer fordelene ved at bruge en VPN:

  • Fjernarbejde: Folk arbejder ofte eksternt ved hjælp af en VPN. Hvis de ikke er i samme land som deres virksomhed, kan medarbejderne bruge en VPN til at få adgang til internettet i virksomhedens land, så de ikke har problemer med at udføre arbejde på deres virksomheds server eller netværk.
  • Undgå regulering af internetforbindelsen: Hvis du bruger for meget data eller båndbredde, mens du surfer på internettet, kan din internetudbyder muligvis begrænse din hastighed – hvilket betyder, at de sænker hastigheden på forbindelsen. Nogle mennesker benytter en VPN, så de kan browse uden at bekymre sig om at blive bremset. Sørg for at vælge en VPN uden datalofter eller begrænsninger for at undgå at opleve problemer, når du bruger en VPN.
  • Hold dine oplysninger sikre: Mange bruger en VPN til at beholde data på deres enheder eller tilgængelige via deres netværk sikkert. En VPN kan beskytte oplysninger mod regeringsovervågning eller hackere, der muligvis spionerer på din internetbrug. Når du opretter forbindelse til en VPN, ser enhver dårlig aktør kun krypteret statistik via VPN-serveren, hvilket holder din hardware og oplysningerne på den sikker.
  • Adgang til begrænset indhold: Hvis du ikke kan få adgang til bestemt indhold i dit land – såsom tv-shows, websteder eller film – kan du bruge en VPN til at oprette forbindelse til en computer i et andet land. Så kan du se alt der er tilgængeligt på nettet i det pågældende land. Folk, der bor i lande, hvor internetbrug er censureret, bruger nogle gange en VPN til at omgå dette.
  • Anonym surfing på internettet: Hvis du ikke ønsker at have dit internetforbrug knyttet til dig på nogen måde, kan du browse ved hjælp af en VPN. Dette sikrer, at din onlineadfærd ikke kan spores tilbage til dig.

Sænker en VPN ping-hastigheder?

Når folk spørger, 'påvirker VPN spil', henviser de normalt til ping. Ping refererer til den tid, det tager for en besked at komme fra dig til en anden IP-adresse. En lav ping-tid betyder, at du oplever så lidt forsinkelse som muligt. En høj ping-tid betyder, at det tager lang tid at kommunikere med den, du spiller med. Høje ping-tider kan ske med forbindelsesproblemer.

Nogle VPN'er hævder at reducere ping-tiden og hjælpe med at sikre, at der ikke er nogen forsinkelse eller latens i dit spil – hvilket giver dig en forbedret spilleoplevelse. Dette er dog ikke altid tilfældet, da dine data skal rejse fra din computer til en VPN-server og tilbage – en rejse, der kan nedsætte ping-hastigheden. De bedste VPN'er til spil involverer kun minimal forsinkelse, men en vis forsinkelse er naturligvis mere end ingen forsinkelse.

¿Qué es Clubhouse?

Sådan vælger du en VPN til spil

Der er mange VPN'er på markedet, så hvordan vælger du den bedste VPN til spil? Her er nogle brugbare tips, du kan have i mente:

Overvej serverplacering

Når du vælger en VPN, skal du sørge for, at du kan få adgang til servere på den placering, du ønsker eller har brug for. Du ønsker måske at få adgang til et spil, der kun er blevet udgivet et bestemt sted eller et, der er begrænset, hvor du er, men ikke andre steder. Sørg for, at den VPN, du vælger, har servere, der giver adgang til de spil og det indhold, du ønsker.

Sørg for, at der er mulighed for P2P-forbindelser

Mange onlinespil kræver peer-to-peer (P2P)-forbindelser for at spille. Ikke alle VPN'er tillader P2P-forbindelser. Sørg for at vælge en, der gør det, så du kan spille det spil, du ønsker.

Sørg for, at VPN er kompatibel med den platform, du vil spille på

Ikke alle VPN'er er kompatible med alle spilleplatforme. Du kan bruge mange enheder til at spille online – fra din pc til din mobilenhed til din Nintendo Switch. Sørg for, at den VPN, du vælger, fungerer med alle de enheder, du bruger til onlinespil, fordi du ikke ønsker, at dit valg skal begrænse dig ved ikke at arbejde med en af dem.

Vælg en sikker, sikker og pålidelig VPN

Sørg for, at den VPN, du vælger, er pålidelig og sikker. En VPN giver muligvis adgang til et spil, du ellers ikke kan få adgang til, men som ikke er værd at bruge, hvis det udsætter dig for cybertrusler. Tjek VPN'ens omdømme for de spil, du planlægger at spille, og sørg for, at den tilbyder en sikker forbindelse. Dette er vigtigt for at sikre, at det hjælper med at beskytte dig mod DDoS-angreb.

Vælg en VPN med en politik om ingen logføring

En vigtig grund til, at mange mennesker vælger at spille eller browse med VPN'er, er, at de anonymiserer din onlineoplevelse. Sørg for at vælge en VPN, der ikke logger brugerdata, fordi dette går imod pointen. En VPN bør tillade anonym browsing og gaming for at hjælpe dig med at få en sikrere og mere anonym oplevelse online.

Sørg for, at den er hurtig

Sørg for at vælge en hurtig VPN. En VPN med servere på den rigtige placering vil ikke kompromittere din spiloplevelse ved at øge forsinkelsen unødigt. Du ønsker ikke, at din VPN sænker din forbindelse, fordi dette vil påvirke din spiloplevelse negativt. Søg efter en VPN med mange servere med høj båndbredde, da dette vil sikre, at du fortsætter med at spille dit spil problemfrit.

Søg efter en VPN uden et dataloft

Nogle VPN'er har datalofter, hvilket betyder, at mængden af data, du kan bruge på din VPN, er begrænset. Onlinespil kan optage betydelig båndbredde og data, så sørg for, at den VPN, du vælger, ikke bruger alle dine data. Hvis din VPN begrænser data, og du når det maksimalt tilladte, kan udbyderen begrænse din forbindelseshastighed, hvilket påvirker din evne til at spille.

Sørg for, at din VPN har muligheder for konfiguration

Enhver VPN giver dig mulighed for at konfigurere din VPN. Du ønsker muligvis en hurtigere forbindelse, som vil hjælpe dig med at reducere forsinkelsestiden og forbedre din spilleoplevelse og ydeevne. Alternativt kan du vælge en VPN for at optimere sikkerheden, hvis du får adgang til et spil, der kan gøre dig sårbar over for cyberangribere eller ondsindede aktører online. Hvis du vælger en VPN, hvor du kan indstille protokollerne, skal du sikre dig, at den VPN, du vælger til spil, opfylder dine behov, uanset om disse behov ændrer sig eller er forskellige fra situation til situation.

Sørg for, at VPN'en er kompatibel med cloud-spiltjenester

Cloud-spiltjenester streamer videospil til bærbare enheder som smartphones og tablets. Hvis du nyder populære cloud-spiltjenester som Stadia, Amazon Luna, Xbox Game Pass og andre, skal du sørge for, at den VPN, du vælger, er kompatibel.

Sådan konfigurerer du VPN til spil

Her er tre forskellige måder, du kan sikre dine spilaktiviteter på med en VPN:

  1. Brug en VPN-app: Download din valgte VPN-app på din spilleenhed. En god VPN vil have apps til alle de større platforme, så du nemt kan konfigurere dem på din gaming-pc, bærbare computer eller mobilenhed.
  2. Installer den på din router: For sikkerhed, mens du spiller på din konsol, kan du installere din valgte VPN på din wi-fi-router. Det betyder, at hver enhed, der er tilsluttet den, vil være beskyttet af kryptering.
  3. Konfigurer den selv: Hvis du foretrækker manuel forbindelse, kan du selv konfigurere din VPN på dine enheder.

Ofte stillede spørgsmål om VPN'er og spil

Ofte stillede spørgsmål om VPN'er og spil omfatter:

Hvad er fordelene ved en gaming-VPN?

En god VPN til spil beskytter dig mod DDoS-angreb, reducerer risikoen for swatting, giver dig mulighed for at spille spil sikkert på et offentligt wi-fi-netværk, hjælper dig med at undgå begrænsning af båndbredden, giver dig mulighed for at spille geografisk blokerede spil, gør nogle nye udgivelser tilgængelige tidligt, og kan – i nogle tilfælde – reducere lag- og ping-tider.

Hvad gør en VPN god til spil?

En nøglefunktion for enhver gaming VPN er en fremragende forbindelseshastighed. Ideelt set kommer du så tæt på din almindelige forbindelseshastighed som muligt. Du vil også have en gaming-VPN med god privatlivsbeskyttelse. Frem for alt skal du kigge efter pålidelighed – du vil ikke have en VPN, der afbrydes på afgørende tidspunkter af spillet.

Er det lovligt at bruge en VPN til spil?

VPN'er er lovlige i de fleste lande, men tjek dit specifikke lands love, før du bruger en. For eksempel, mens VPN'er er lovlige i Kina, er de begrænset, og brugen af dem kan ses som mistænkelig adfærd. Generelt er det ikke selve VPN'en, der er ulovlig, men hvordan den bruges. For eksempel kan brug af en VPN til at få adgang til titler til regionsspecifikke priser overtræde en udbyders servicevilkår og kan resultere i en suspendering af din konto. Brug af en VPN til at downloade ophavsretligt beskyttet materiale er generelt imod loven. Jurisdiktioner varierer, så tjek lovene i dit specifikke land.

Anbefalede produkter

Hvis du leder efter en VPN til spil, er Kaspersky Secure Connection en god mulighed. Kaspersky Secure Connection tilbyder dig lynhurtig VPN-sikkerhed, der kan hjælpe med at sikre, at dine data ikke bliver stjålet, mens du spiller spil online. Derudover kan det hjælpe dig med at oprette forbindelse til mere globalt indhold og spil, som muligvis ikke er tilgængelige i dit land. Kaspersky Secure Connection dækker fem enheder, der kan oprette forbindelse via VPN.

Yderligere læsning:

Bør du bruge en VPN til spil?

Er VPN godt til spil? Gaming med en VPN kan beskytte dig mod cybertrusler og skjule din IP-adresse uden at bremse dig. Få mere at vide.
Kaspersky Logo