Gå til hovedindhold

Med den større bekvemmelighed, som netbank og handel på internettet medfører, benytter flere og flere mennesker internettet til at foretage økonomiske transaktioner og indkøb. Cyberkriminelle udnytter imidlertid muligheden for at stjæle forbrugernes adgangskoder, identiteter og penge.

Tips til sikkerhed på internettet — der hjælper dig med at beskytte dine penge og kreditkort på internettet

Her er nogle nyttige tips — fra Kaspersky Labs team af sikkerhedseksperter — der hjælper dig med at beskytte dine penge og data, når du er på internettet:

 • Antag ikke, at links er ægte
  Når du skal benytte netbank, en forhandler eller et betalingswebsted, skal du indtaste URL-adressen manuelt — i stedet for at klikke på et link. Undlad at besøge websteder ved at klikke på:
  • Links i e-mails
  • Meddelelser på websteder for sociale netværk
  • Beskeder i chatrum
  • Bannerreklamer på mistænkelige websteder
  • Links tilsendt af personer, du ikke kender
 • Pas på falske meddelelser
  De fleste finansielle organisationer sender aldrig e-mails, der anmoder kunderne om at:
  • Sende personlige oplysninger i en e-mail
  • Besøge deres websted med henblik på godkendelse
  • Indtaste personlige oplysninger i pop op-vinduer
 • Kontrollér URL-adressen
  Når du besøger et websted, der kræver, at du indtaster fortrolige oplysninger, skal du omhyggeligt kontrollere, at webstedets adresse, som vises i browseren, svarer til den side, du havde til hensigt at åbne. Hvis URL-adressen udgøres af et tilfældigt udvalg af bogstaver og tal — eller den ser mistænkelig ud — skal du undlade at angive nogen oplysninger.

 • Brug kryptering
  Sørg for at bruge en krypteret forbindelse, når du skal indtaste fortrolige oplysninger. Hvis forbindelsen er sikker, begynder URL-adressen med bogstaverne "https" — samtidig vises et lille ikon med en lås i adressefeltet eller i browserens statuslinje. Når du klikker på ikonet med låsen, skal du se nærmere på oplysningerne om SSL-godkendelsescertifikatet, der er udstedt til webstedet (du vil kunne konstatere, hvornår certifikatet er udstedt, hvem der har udstedt det, og for hvilken periode certifikatet er udstedt).

 • Brug din egen computer — og din egen internetforbindelse
  Prøv at undgå at bruge offentlige computere — i internetcaféer, lufthavne, klubber, hoteller, biblioteker eller andre steder — når du har brug for at få adgang til netbanktjenester eller internetbutikker. Disse offentlige computere kan have en række forskellige spywareprogrammer kørende. Hvis det er tilfældet, kan disse ondsindede programmer registrere alt, hvad du taster på tastaturet — herunder dine adgangskoder — og samtidig overvåge internettrafikken.

  Selv om du bruger din egen computer til transaktioner på internettet, skal du undgå at oprette forbindelse til internettet via et offentligt Wi-Fi-netværk. På et offentligt Wi-Fi-netværk er der en risiko for, at trafikken kan blive opsnappet af netværkets administrator eller af cyberkriminelle — og angreb kan blive lanceret med netværksorme.

 • Brug ikke dit primære kreditkort eller betalingskort
  Det kan være en fordel at have et særligt kort, som du kun bruger til køb på internettet. Der er mulighed for at begrænse kreditmaksimum for dit "kreditkort til internettet" eller opbevare en begrænset sum penge på dit "betalingskort til internettet".

 • Lær af andres erfaringer
  Før du foretager et køb på internettet, skal du prøve at læse kundeanmeldelser om den pågældende forhandler.

 • Vær opmærksom på potentielt upålidelige websteder
  Det kan være en god idé at undgå køb fra forhandlere med websteder, som er registreret hos en gratis værtstjeneste.

 • Indhent yderligere informationer om webstedet
  Hvis du er i tvivl eller fatter mistanke til en forhandlers websted, skal du bruge en "WhoIs"-IP-tjeneste til at få yderligere oplysninger om domænet — herunder hvor lang tid, det har været i brug, og hvem der ejer det. Hold øje med den periode, der er blevet betalt for domænet.

 • Eliminér sårbarheder — i operativsystemet og programmerne
  Sørg altid for at operativsystemet — og alle programmer — på computeren og andre enheder har installeret de seneste opdateringer. Derved undgås sårbarheder i operativsystemet og programmerne, som kan udnyttes af ondsindede softwareprogrammer og angreb. Windows OS-produkter er ofte mål for sårbarheder, så sørg for, at du er sikret, uanset om du kører det nyeste OS, XP eller Windows 7 - sikkerhed er afgørende.

 • Vedligehold din firewall
  Med henblik på yderligere sikkerhed kan du vælge at køre program- og softwarebaserede firewalls i stedet for blot at køre en almindelig firewall.

 • Beskyttelse mod malware og internetsikkerhedsrisici
  En stringent anti-malwareløsning kan beskytte dig mod computervira, orme, trojanske vira og meget mere. Nogle anti-malwareprodukter omfatter også særlige teknologier, der giver ekstra lag af sikkerhed, når du handler på internettet og bruger netbankwebsteder.

Beskyt dine penge - sikkerhedstips

Med den større bekvemmelighed, som netbank og handel på internettet medfører, benytter flere og flere mennesker internettet til at foretage økonomiske transaktioner og indkøb. Cyberkriminelle udnytter imidlertid muligheden for at stjæle forbrugernes adgangskoder, identiteter og penge.
Kaspersky Logo