Skip to main

Mange cybersquattere registrerer ganske enkelt internetdomæner for at sælge dem til etablerede virksomheder eller varemærkeindehavere senere — denne praksis benævnes ofte domæneparkering.

Nogle cybersquattere har dog mere ondsindede hensigter. Ved at registrere et websteds adresse, der ser ud, som om den tilhører en velkendt virksomhed eller organisation, kan de cyberkriminelle lokke intetanende besøgende hen på webstedet. Ofte indeholder disse websteder malware.

Tips om sikkerhed på internettet — for at undgå cybersquatternes websteder

Her er nogle nyttige tips — fra Kaspersky Labs team af internetsikkerhedseksperter — der kan medvirke til at sikre, at du ikke bliver et offer for cybersquatting-kriminelle:

 • Indtast URL-adressen — og sørg for, at den er helt nøjagtig
  Når du vil besøge et bestemt websted, er det mere sikkert at indtaste URL-adressen i browserens adresselinje — i stedet for at klikke på et link. Når du har indtastet URL-adressen, skal du omhyggeligt kontrollere, at den er korrekt — inden du klikker på Enter-tasten på tastaturet. Eventuelle stavefejl kan betyde, at du bliver dirigeret til en cybersquatters websted — og at webstedet kan indeholde ondsindet software.
 • Åbn ikke mistænkelige e-mails — klik heller ikke på links i dem
  Hvis du modtager mistænkeligt udseende e-mails — især e-mails, der hævder at komme fra eller være knyttet til websteder for sociale medier — kan det være klogt at undgå at åbne dem og modstå fristelsen til at klikke på links i dem. Du bør i stedet besøge webstedet, som meddelelsen hævder at være fra — så kan du få direkte adgang til eventuelle meddelelser på webstedet.
 • Eliminer sårbarheder i operativsystemet og programmerne
  Sørg for, at dit operativsystem (OS) og alle programmer, der kører på computeren — herunder browsere og tilføjelsesprogrammer — opdateres jævnligt. Dette er med til at eliminere sårbarheder, der kan udnyttes af malware, hvis du besøger en cybersquatters websted.
 • Installér internetsikkerhedssoftware — og hold den opdateret
  En effektiv antivirusløsning — der indeholder en firewall — kan hjælpe med at beskytte computeren ved at blokere ondsindede underdomæner. Nogle typer sikkerhedssoftware advarer dig samtidig om risikoen, hvis softwaren konstaterer, at du er på vej ind på et potentielt ondsindet domæne. For at maksimere din beskyttelse, skal du sikre dig, at sikkerhedssoftwaren opdateres jævnligt.

Cybersquatting

Mange cybersquattere registrerer ganske enkelt internetdomæner for at sælge dem til etablerede virksomheder eller varemærkeindehavere senere — denne praksis benævnes ofte domæneparkering.
Kaspersky Logo