Gå til hovedindhold

Hvis du nogensinde har søgt efter måder at tjene ekstra penge på i din fritid, har du sikkert hørt om at tage betalte undersøgelser online. Undersøgelserne leveres af en række websteder, der lover kontanter, gavekort eller andre små belønninger til gengæld for at gennemføre en række undersøgelser. Online betalte undersøgelser er en legitim forretning, da mange forskellige virksomheder bruger dem til at udføre markedsundersøgelser.

Men midt i de mange velrenommerede online betalte undersøgelser er der andre undersøgelseswebsteder, der faktisk er websteder oprettet af svindlere eller cyberkriminelle. De er hovedsageligt designet til at erhverve dine personlige oplysninger med henblik på identitetstyveri. Så hvordan ved du, hvilke betalte undersøgelser online, der er sikre at deltage i, og hvilke der bør undgås?

Røde flag som du skal holde øje med, når du tager online betalte undersøgelser

De fleste websteder, der tilbyder online-betalte undersøgelser, fungerer på samme måde. Nogle websteder vil have tilgængelige undersøgelser, som alle kan tage til enhver tid, mens andre kræver, at du udfylder en vis mængde information, så webstedet kan matche dig med specifikke undersøgelser, der bedre passer til deres kunders behov for markedsføringsforskning.

Typisk tilbyder alle undersøgelseswebsteder et lille beløb i kontanter til at gennemføre undersøgelser. Og den information, de indsamler, er generelt minimal, da undersøgelsens resultater normalt er ment som anonyme.

Når det er sagt, kan du opdage svindelundersøgelser online ved følgende røde flag:

Den online betalte undersøgelses hjemmeside lover store udbetalinger

Ingen bliver rige på undersøgelser. Hvis du har en stor mængde tid til at investere, kan du helt sikkert tjene en lille mængde penge. Men alle online betalte undersøgelser, der lover en stor mængde kontanter, er sandsynligvis ikke legitime. Fristelsen med en stor udbetaling er simpelthen til for at lokke dig og få dig til at opgive dine personlige oplysninger, som er det næste røde flag.

Du bliver bedt om fortrolige eller personlige oplysninger

Alle velrenommerede online betalte undersøgelseswebsteder vil bede om en vis mængde information med henblik på at oprette din konto. Hvis du er forpligtet til at give fortrolige oplysninger for at kunne gennemføre de betalte undersøgelser online, er det sandsynligvis et fupnummer. For eksempel bør du aldrig oplyse dit cpr-nummer, bankkontooplysninger, kreditkortnumre, kørekortoplysninger eller endda oplysninger om dit ansættelsessted, da det kan bruges til svindelordninger senere.

Du skal betale gebyrer

Nogle websteder med betalte svindelundersøgelser opkræver et gebyr til gengæld for en ugentlig liste over undersøgelser, du kan tage. Men virkeligheden er, at disse lister faktisk er gratis på velrenommerede online-betalte undersøgelsessider. Du burde aldrig skulle betale et gebyr for at gennemføre betalte undersøgelser online.

Manglende oplysninger om betaling

Hvis du ikke kan finde klare og præcise oplysninger om betalingerne eller belønningsstrukturen for at gennemføre betalte undersøgelser online, bør du undgå dette websted. Derudover, selvom oplysningerne om betalinger præsenteres på siden, skal de være klare, forståelige og sikre uden faldgruber

Tag de nødvendige forholdsregler, når du tager betalte undersøgelser online

Hvis du ikke er 100 % sikker på et websted med betalt undersøgelse, er der en række forholdsregler, du kan tage for at afgøre, om webstedet er velrenommeret eller bør undgås.

Tjek anmeldelser

Tjek legitime anmeldelseswebsteder såsom Google eller Trustpilot for anmeldelser af webstedet for betalte onlineundersøgelser. Du kan også tjekke webstedets vurderinger på Better Business Bureau.

Sørg for, at privatlivspolitikken er tydeligt beskrevet

Find hjemmesidens privatlivspolitik og læs den omhyggeligt. Privatlivspolitikken bør fortælle dig, om dine oplysninger vil blive solgt til spammere, eller om de vil blive holdt fortrolige.

Sørg for, at webstedet ikke viser "bliv rig hurtigt" taktik

Disse taktikker er beregnet til at indgyde en følelse af spænding og hastværk, hvilket kan få dig til at springe over vigtige detaljer, der faktisk er røde flag. Som nævnt tidligere, vil du ikke blive rig ved at udfylde betalte undersøgelser online.

Pas på ikke at give for mange personlige oplysninger væk

Vær meget opmærksom på de oplysninger, du giver. Stol på din mavefornemmelse. Hvis nogle af informationskravene virker mærkelige, skal du undgå at udfylde resten af formularen og blot forlade webstedet.

Konklusion

At udfylde betalte undersøgelser online kan være en god måde at tjene lidt ekstra penge hist og her, forudsat at du har tid. Personer, der besøger disse websteder ofte, kan se, at pengene stiger over tid, men hvis du ikke har meget tid til at afsætte, er betalte onlineundersøgelser måske ikke det værd. Uanset hvad du beslutter dig for, skal du sørge for at kigge efter røde flag og læse anmeldelser af alle online betalte undersøgelsessider, før du giver dine oplysninger.

Anbefalede produkter

Kaspersky kan hjælpe dig med at beskytte dine private oplysninger mod alle større trusler, inklusive malware, spyware og trojanske heste. Total Security-pakken giver beskyttelse i bankklasse, hvilket reducerer risikoen for, at dine konti bliver infiltreret af hackere markant. Lær mere om, hvordan Kaspersky kan hjælpe dig med at være fem skridt foran cyberkriminelle og holde dine data sikre.

Læs mere

Er det sikkert at bruge online undersøgelseswebsteder?

Mange online undersøgelser er legitime og sikre, men nogle kan være svindel, man skal holde øje med. Få mere at vide here.
Kaspersky Logo