Gå til hovedindhold

Computervira, orme og trojanske vira kan forårsage mange forskellige typer skader på computere, netværk, mobilenheder og data.

Sådan kan malwareproblemer påvirke hjemmebrugere og virksomheder

Omfanget af skader forårsaget af ondsindet software afhænger ofte af, om malwaren har inficeret en hjemmecomputer eller et virksomhedsnetværk. Følgerne af skaden kan også variere alt efter den bestemte type af malware og hvilken type enhed, der er inficeret – samt arten af de data, der lagres på eller tilgås af enheden.

Mens resultaterne af en malwareinficering i nogle tilfælde kan være usynlig for brugeren, kan skaden i andre tilfælde få alvorlige følger:

  • For hjemmebrugere kan en inficering medføre tab af relativt uvigtige oplysninger, som nemt kan erstattes, eller den cyberkriminelle adgang til brugerens bankkonto kan resultere i tab af oplysninger, der giver den cyberkriminelle adgang til brugerens bankkonto.
  • I et virksomhedsnetværk kan en trojansk virus, der sender spam, medføre en mindre stigning i kommunikationstrafikken, mens andre typer af inficering kan resultere i komplette nedbrud af virksomhedsnetværket eller tab af forretningskritiske data.

Få mere at vide i følgende artikler:

Skade forårsaget af malware

Computervira, orme og trojanske vira kan forårsage mange forskellige typer skader på computere, netværk, mobilenheder og data.
Kaspersky Logo