Gå til hovedindhold

Computervira og trojanervira kan have en alvorlig indvirkning på en enkelt computers ydeevne eller forårsage nedbrud af et helt systemnetværk. En lang række af disse driftstekniske problemer kan enten være tilsigtede af malware-skaberen eller helt utilsigtede:

 • Deletion of critical elements of the system – thus disabling the computer’s operating system
 • Overloading the network – with a Distributed Denial of Service (DDoS) attack
 • Performing specific activities that negatively affect a computer’s operability

Utilsigtede konsekvenser… fra malware-programfejl

Softwareprogramfejl findes i næsten ethvert softwareprogram – herunder computervira. Programfejl kan til en vis grad forventes i ondsindet software.

Mens legitime softwareudviklingsteams bestræber sig på at rette programfejl i et softwareprodukt, før det sendes ud på markedet, så er malware-skabere mindre tilbøjelige til at udføre grundige test inden lanceringen af deres nyeste virus. Uventede problemer og skader forårsages ofte af sådanne programfejl i viruskoden.

Utilsigtet inkompatibilitet

Undertiden er skadelig software simpelthen ikke kompatibel med det system, som den forsøger at angribe – eller inkompatibel med nogle af de softwareprogrammer, som helt legitimt kører på det angrebne system.

Dette kan få computeren til ikke at fungere korrekt – på en måde, som ikke har været tiltænkt af virusudvikleren. For virksomhedssystemer kan disse problemer med manglende kompatibilitet føre til en serverfejl, som lammer virksomhedens systemnetværk.

Større driftstekniske problemer

Der er mange veldokumenterede eksempler på alvorlige driftstekniske problemer som følge af malware – og malware-programfejl:

 • I 1988 forårsagede ormen Morris en epidemi i Arpanet – en forfader til internettet. Mere end 6.000 maskiner blev inficeret. En programfejl i viruskoden fik den til at gendanne og distribuere sig selv på netværket – hvilket resulterede i lammelse af hele systemet.
 • I 2003 forårsagede ormen Slammer internetafbrydelser overalt i USA, Sydkorea, Australien og New Zealand. Som følge af den ukontrollerede udbredelse af ormen steg netværkstrafikken med 25 % – og førte til alvorlige problemer med bankforretningerne i en amerikansk bank.
 • Lovesan (Blaster, MSBlast), Mydoom, Sasser og andre epidemier forårsaget af netværksorme har forvoldt væsentlig skade – flyselskaber har været nødt til at aflyse flyvninger, og banker har måttet ophøre midlertidigt med deres aktiviteter.

Sådan beskytter du dig selv mod driftstekniske problemer forårsaget af malware

Ved at installere en effektiv antimalwaresoftware kan du beskytte dine computere og mobilenheder mod en lang række malwaretyper… herunder computervira med programfejl, der kan have alvorlige konsekvenser. Kaspersky Lab tilbyder antimalwareprodukter i verdensklasse, som beskytter følgende:

 • Windows-pc'er
 • Linux-computere
 • Apple Mac-computere
 • Smartphones
 • Tablets

Inoperable Computers and System Networks

Computervira og trojanervira kan have en alvorlig indvirkning på en enkelt computers ydeevne eller forårsage nedbrud af et helt systemnetværk. En lang række af disse driftstekniske problemer kan enten være tilsigtede ...
Kaspersky Logo