Gå til hovedindhold

En eWallet, også kaldet en digital tegnebog, er det næste niveau af bekvemmelighed for forbrugere, der søger nemmere og hurtigere betalingsmuligheder. eWallets har faktisk været i brug i mange år, især i Europa, hvor digitale tegnebøger er almindelige. I USA steg eWallets popularitet eksponentielt under COVID-19-pandemien, hvor forbrugerne ønskede at foretage køb uden fysisk kontakt med kort og betalingsterminaler.

Men ligesom eWallets tilbyder bekvemmelighed, tilbyder de også en anden mulighed for kyndige hackere og cyberkriminelle til at forsøge at stjæle dine økonomiske data. Så spørgsmålet er, om eWallets er sikre at bruge, eller om de bare ikke er risikoen værd? Svaret afhænger af, hvordan du vælger at bruge og beskytte din egen eWallet.

Der er en række ting, du kan gøre for at forbedre sikkerheden og sikkerheden af din digitale tegnebog, lige fra sund fornuft-trin til brug af online sikkerhedssoftware. Overvej følgende fordele ved at bruge en eWallet efterfulgt af anbefalede trin til at beskytte den, og du vil være i stand til at træffe en informeret beslutning.

Hvad er digitale tegnebøger? Hvad er fordelene?

Tænk på en eWallet som en elektronisk version af en fysisk tegnebog. I stedet for at bære rundt på en pung fyldt med kredit- og betalingskort, gemmer du i stedet din digitale tegnebog på din smartphone. EWallet er ligesom en fysisk tegnebog i stand til at gemme en række forskellige debet- eller kreditkort.

Når du er klar til at foretage et køb, vifter du blot med din telefon over betalingsterminalen, og købet er gennemført. Det er ikke nødvendigt at give en ekspedient dit kort eller indsætte et kort i en terminal. Betalingen er hurtigere, kontaktløs og mere bekvem. Hvis du vælger at gemme mere end ét kort i din eWallet, kan du vælge et som det primære eller nemt skifte til et andet.

Udover at muliggøre hurtige og bekvemme betalinger, giver en anden fordel ved at bruge en eWallet dig mulighed for at gemme oplysningerne fra flere kort. Dette eliminerer behovet for at bære rundt på mange forskellige kort, såsom butikskort og loyalitetskort. Nogle eWallet-systemer lader dig endda gemme kuponer.

eWallets tilbyder også vis grad af sikkerhed - der er ingen grund til at bære rundt på kontanter, og du behøver ikke at bære en pung, der kan blive væk eller stjålet. Selvom du mister din telefon, vil du stadig kunne få adgang til din eWallet ved at logge ind på den på en ny enhed. Og når du foretager et køb, er du forpligtet til at give en form for autorisation, før købet kan gennemføres, såsom en pinkode eller en biometrisk scanning af dit fingeraftryk. Dette hjælper med at forhindre uautoriserede køb.

Fordi eWallets er steget så meget i popularitet, tilbyder mange detailhandlere nu forbrugerne mulighed for at betale på den måde. Hvis der stadig er nogle virksomheder, der endnu ikke har opgraderet til den nye teknologi, er der stor sandsynlighed for, at de vil gøre det i den nærmeste fremtid.

Almindelige trusler forbundet med eWallets

Ondsindede aktører har bemærket stigningen i popularitet af digitale tegnebøger, hvilket betyder et stigende antal mål for dem. Truslerne mod eWallets vokser, og forbrugerne skal være opmærksomme på risiciene ved at bruge digitale tegnebøger, og hvordan de kan forbedre deres eWallets sikkerhed.

Den største trussel er overførsel af data på tværs af mobilnetværk, der muligvis mangler sikkerhed. Hvis den rette sikkerhed ikke er på plads, kan hackere kapre de betalingsoplysninger, der overføres. De fleste eWallets bruger dog en form for kryptering, så denne trussel er ofte minimal. Undgå at bruge offentlig Wi-Fi for ikke at afsløre dine data.

Den største trussel kan faktisk være tab eller tyveri af din telefon. Hvis du ikke har låst din telefon eller din digitale tegnebog, så kan en tyv nemt få adgang til oplysningerne og foretage en række køb eller endda hæve penge fra din bankkonto, før du når at gøre noget ved det.

Sådan beskytter du din eWallet og undgår disse problemer

Lås din telefon

Som nævnt ovenfor er den største risiko ved at bruge eWallets simpelthen ikke at beskytte din telefons data. Lås din telefon med de sikkerhedsmuligheder, den tilbyder, og gør det samme for din eWallet og andre vigtige apps, der indeholder private data. På denne måde vil en tyv ikke kunne få adgang til din telefon eller din eWallet.

Overvåg kreditkort- og bankkontoaktivitet

Overvåg altid din økonomiske aktivitet og kend til dine gebyrer. Hvis du ser en mistænkelig debitering, skal du straks kontakte din bank og låse dine finansielle konti.

Installer sikkerhedsapps

Hvis du medbringer følsomme finansielle oplysninger såsom en eWallet, vil du gerne sikre dem så meget som muligt. Installer sikkerhedsapps, der yderligere beskytter dataene på din telefon og også giver dig lokalitetstjenester, hvis din telefon bliver væk eller stjålet. Det er også nyttigt at have mulighed for at fjernslette oplysninger på din telefon, hvis du ikke kan hente dem.

Konklusion

eWallets er for det meste sikre, men de er ikke usårlige. Sørg for at anvende yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at reducere risiciene og sikre, at dine finansielle oplysninger ikke falder i de forkerte hænder.

>Relaterede produkter:

Læs mere

Hvor sikre er digitale tegnebøger? Sådan beskytter du din eWallet

eWallets er en bekvem måde at betale for varer og tjenester i nutidens teknologisk avancerede tidsalder. Lær om de online trusler mod din eWallets sikkerhed.
Kaspersky Logo