Gå til hovedindhold

Moderne trackere får både positiv og negativ omtale. For det første, synes mange, at det virker lidt uhyggeligt, når telefonen viser beskeder, reklamer og forslag, baseret på deres geografiske placering. Alle ved godt, at telefonens software og en masse apps bruger telefonens GPS til at levere målrettede og personlige ydelser.

Desuden kan sporingsfunktionen "Find min telefon" og lignende apps være rigtigt praktiske. Der findes også trackere til bilen og dine kæreste ejendele, du vil passe ekstra godt på - ja, selv til dine kæledyr. Hvad så med en enhed til børn? Der er naturligvis også trackere til børn, som typisk tilbyder større funktionalitet, end appsene på deres telefon, og altid viser dig, hvor de er.

Måske tænker du: "Bør jeg bruge en tracker til mine børn?" Hvis du bare er det mindste bekymret for dine børns sikkerhed og velbefindende, så er svaret helt sikkert ja. Her kommer grundene...

Derfor bør du bruge en tracker til børn

Det er helt normalt, at børn bare gerne vil gøre som de vil - uden at føle, at de altid bliver overvåget af deres forældre. Den tragiske virkelighed er desværre bare, at vi lever i et farligt samfund. Selv i de tryggeste kvarterer, forsvinder børn af og til!

Små børn synes, det er spændende at gå væk fra forældrene, når de pludselig ser noget interessant. Måske tjekker du lige supermarkedets hylder et øjeblik, og når du så vender dig om, er den lille væk. Som forælder, har du sikkert prøvet det flere gange! - Fulgt af den frygt og skræk, der altid kommer med oplevelsen. Når det sker, gør trackere til børn dig tryg og rolig, fordi du ved, hvor ungerne er - også når de er ude med kvarterets venner og veninder.

Trackere til børn giver dig GPS- og realtidsoplysninger om deres placering. Det er et super nyttigt værktøj, når ungerne fx besøger en ven eller veninde efter skole, måske cykler en tur i kvarteret eller enhver anden situation, hvor du er bekymret for hvor de er.

Bedre sikkerhedsfunktioner

Nogle af de avancerede GPS-trackere til børn tilbyder også muligheden for at kontakte barnet, hvis du føler brug for det - både via telefon, chat eller sms. Nogle kan også hjælpe barnet med at ringe 112, i en nødsituation. Det er en ekstra nyttig løsning, hvis barnet ikke har en mobil enhed. Og det er faktisk en rigtigt god idé at give mindre børn en GPS-tracker, der har den funktion, i stedet for en smartphone.

Smartphones udsætter mindre børn for internettets mange forskellige og skjulte farer. De gør det også nemmere for onde mennesker at kontakte dit barn, som måske ikke aner, hvad sådan en kontakt med medføre af triste ting.

En anden smart funktion, GPS-trackere tilbyder, er at afgrænse et bestemt område, som dit barn skal blive indenfor. Hvis barnet forlader området, får du omgående en advarsel. Funktionen sparer dig for besværet med at altid at overvåge barnets placering. Den kan fx fortælle dig det, hvis barnet forlader skolen før tid eller forsøger at tage steder hen, som det ikke må. Der kan du bare bruge kontaktfunktionen og spørge barnet, hvor det er på vej hen.

Hvor gammel bør barnet være, før du giver det en tracker?

Når man tænker på, at selv mindre børn (fra syv år og opefter) både får tablets og smartphones, er det ret let at forestille sig, at de nok ville have bedre af en tracker. Mange mindre børn har fx aktiviteter efter skole eller kan bare lide at gå lidt omkring. Når du giver dem en GPS-tracker, behøver du ikke at give dem en smartphone så tidligt.

Selv ældre børn og teenagere kan have glæde af en tracker. Selvom de nok protesterer lidt, er sikkerheden bare vigtigere. Og du oplever en helt anden ro, når du altid ved, at du kan tjekke barnet, når du føler brug for det. Det kan endda øge de smås uafhængighed, hvilket de helt sikkert synes om.

Er det lovligt at spore dit barn?

Du har måske set nogle artikler om folk, der er blevet sporet, uden deres samtykke. Det er noget helt andet, når det handler om dit eget barns sikkerhed. Så længe barnet er under 18 år, og du er forælder eller værge, er det fuldt ud lovligt at bruge en GPS-tracker til at følge deres placering. Du må også lade andre, som lærere, babysittere eller bedsteforældre, tilgå GPS-trackerens oplysninger.

Konklusion

Der er nogle, der ikke mener, at GPS-trackere til børn er nødvendige. Bare lad dem tage sig af deres børn, mens du håndterer omsorgen for dine egne. Tænk på den verden, vi lever i nu, og de mange forskellige farer, som mindre børn slet ikke aner findes derude. En GPS-tracker kan være et rigtigt vigtigt værktøj til at passe ekstra godt på dem.

Anbefalede produkter

Beskyt dine børn, både on- og offline, med prisvindende forældrekontrol. Få fleksible værktøjer, der hjælper dig med at tjekke deres aktiviteter, overvåge deres adfærd og lære dem lidt om selvkontrol.

Læs mere

Har du brug for en tracker til dit barn?

En GPS-tracker til børn er en klog investering, der både styrker deres sikkerhed og din tryghed.
Kaspersky Logo