Gå til hovedindhold

Grundlæggende om trusselsunderretning

Trusselsunderretning er viden om potentiel kompromittering af sikkerheden baseret på beviser. Folk bruger det til at identificere risici for deres aktiver og til at imødegå disse risici. Det handler om mere end bare at tilmelde dig et online nyhedsbrev, som indeholder oplysninger om de nyeste cyberangreb. Trusselsunderretningsløsninger indsamler data om nuværende eller kommende digitale trusler og analyserer disse oplysninger for at vurdere de forskellige risikoniveauer, der er knyttet til trusler. Når du har effektive trusselsefterretninger - og et softwareprogram, der bruger det - kan du bedre beskytte din organisation mod udnyttelse.

Trusselsunderretningsløsninger er målrettet mod trusler. De gør det muligt for dig at reagere hurtigt og effektivt på ændringer i din branche. Disse sikkerhedssystemer styres også automatisk, så de kan mindske trusler uden din aktive indgriben. Man kan ikke forvente, at virksomhedsejere eller it-medarbejdere konstant overvåger risikoen for nye trusler. Det er her sikkerhedssoftware kommer i spil.

Det bedste tidspunkt at oprette en trusselsunderretningsløsning til din virksomhed er lige nu. Men hvad skal du kigge efter, når du evaluerer dit system? Her er fire overvejelser du ifølge cyberunderretningseksperter skal gøre dig.

Tilbyder det omfattende dækning?

Virksomhedens interne computere er ikke det eneste sted, hvor hackere kan få adgang til økonomiske og andre private data. Hvis du kun beskytter den administrerende direktørs computer og de interne lederes, er du ikke beskyttet. Trusselsunderretningsløsninger sikrer, at alle slutpunktsenheder, f.eks. smartphones og bærbare computere, for alle medarbejderne bliver evalueret mht. sikkerhed.

Hvad med dine tredjepartsleverandører? Mange store cyberangreb er blevet iværksat gennem adgang til personer uden for virksomhederne. Du skal være klar over, om både dine leverandørers og dine egne systemer er beskyttede.

Vil det følge med tiden?

Nye trusler, du slet ikke har kunnet forestille dig, kan udvikle sig på et kort øjeblik. Hackere, der phisher efter data, er tilsyneladende altid et par skridt foran. Enhver trusselsunderretningsløsning skal være dynamisk nok til effektivt at håndtere uundgåelige ændringer inden for din branche.

Bedste praksis udvikler sig konstant, og det gør trusselsunderretninger også. Sørg for jævnligt at opdatere og evaluere din håndtering af potentielle trusler. Gennemgå de vigtigste aktører og deres specifikke ansvarsområder. Få mere at vide om de forskellige typer overtrædelser, der kan påvirke dine data. Opdater de handlingspunkter, dit team skal skal igennem, når der forekommer et angreb.

Er det specifikt for dit branche?

Hvis du fører tilsyn med en lille, lokal detailhandel, får du ikke meget gavn af en trusselsunderretningsløsning, der er designet til en global finansvirksomhed. Der findes forskellige typer af trusler for forskellige brancher, og de bedste trusselsunderretningsløsninger tager hensyn til dine specifikke behov. Ved vurderingen af mulighederne, når du planlægger håndtering af potentielle cybertrusler, skal du bruge et system, som reagerer på det skiftende branchelandskab.

Er det nemt at integrere?

Selv det bedste team af it-medarbejdere er ikke i stand til løbende at informere om og beskytte dine systemer mod malware, ransomware, databrud og andre angreb. Din trusselunderretningsløsning skal automatiseres, så du hurtigt kan løse eventuelle problemer.

Jo hurtigere du kan identificere angreb, desto hurtigere kan du håndtere dem. Det kræver en høj grad af kommunikation i hele dit omfattende netværk og alle forbundne enheder. Når du opretter et system med opdaterede sikkerhedsteknologier, hjælper du din virksomhed med at undgå at blive ramt af den stadigt voksende cyberkriminalitet.

Er du interesseret i at samarbejde med eksperter i trusselunderretningsløsninger? Kontakt os i dag for at bede om en demonstration, og kom i gang med at implementere omfattende cybersikkerhedssystemer.

Relaterede artikler og links

Hvad er cybersikkerhed?

Hvad er cyberkriminalitet: risici og forebyggelse?

Internet of Things: sikkerhedsrisici

Internet of Things: sikkerhed

Produkter og løsninger:

Enterprise Security

Trusselsunderretning

Vurdering af trusselsunderretningsløsninger: 4 vigtige ting at overveje

Når du vælger en effektiv trusselsunderretningsløsning til din virksomhed, er det vigtigt at overveje disse fire vigtige punkter fra vores eksperter i cyberunderretning.
Kaspersky Logo