Gå til hovedindhold

Med et trådløst netværk i hjemmet opnår du bekvemmeligheden ved at kunne benytte computeren næsten overalt i huset — og stadig kunne oprette forbindelse til andre computere på netværket eller få adgang til internettet. Hvis dit trådløse netværk ikke er sikkert, opstår der betydelige risici. En hacker kan for eksempel:

 • Opsnappe data, som du sender eller modtager
 • Få adgang til dine delte filer
 • Kapre din internetforbindelse — og opbruge båndbredden eller downloadgrænsen

Tips til internetsikkerhed — der hjælper dig med at beskytte dit trådløse netværk

Her er nogle enkle forholdsregler, du kan tage for at beskytte dit trådløse netværk og din router:

 • Undgå at anvende standardadgangskoden
  Det er nemt for en hacker at finde ud af producentens standardadgangskode til din trådløse router — og derefter bruge denne adgangskode til at få adgang til dit trådløse netværk. Så det er klogt at ændre administratoradgangskoden til din trådløse router. Når du beslutter dig for en ny adgangskode, bør du prøve at vælge en kompliceret række af tal og bogstaver — og forsøge at undgå at bruge en adgangskode, som nemt kan gættes.

 • Lad ikke din trådløse enhed meddele sin tilstedeværelse
  Slå SSID-udsendelse (Service Set Identifier) fra — for at forhindre den trådløse enhed i at meddele sin tilstedeværelse til hele verden.

 • Ændr enhedens SSID-navn
  Igen er det nemt for en hacker at finde ud af producentens standard-SSID-navn til din enhed — og derefter bruge den til at finde dit trådløse netværk. Ændr enhedens standard-SSID-navn — og prøv at undgå at bruge et navn, som nemt kan gættes.

 • Kryptér dine data
  I forbindelsesindstillingerne skal du sørge for at aktivere kryptering. Hvis din enhed understøtter WPA-kryptering, kan du bruge den — ellers kan du bruge WEP-kryptering.

 • Beskyttelse mod malware og internetangreb
  Sørg for at installere et effektivt antimalwareprodukt på alle dine computere og andre enheder. Vælg den automatiske opdateringsfunktion i produktet for at holde antimalwarebeskyttelsen opdateret.

Beskyttelse af trådløse netværk

Med et trådløst netværk i hjemmet opnår du bekvemmeligheden ved at kunne benytte computeren næsten overalt i huset — og stadig kunne oprette forbindelse til andre computere på netværket eller få adgang til internettet. Hvis dit trådløse netværk ikke er sikkert, opstår der betydelige risici.
Kaspersky Logo