Gå til hovedindhold

Antivirussoftware er primært designet til at forebygge inficering, men den har også evnen til at fjerne malware fra en inficeret computer. En enkeltstående malwarefjerner er praktisk til at søge efter og fjerne malware fra en computer eller en enhed i tilfælde af, at det allerede installerede produkt ikke kan gøre det. Da en computer er en af de vigtigste investeringer i en husholdning eller virksomhed, er det af afgørende betydning, at den beskyttes mod virus. Mens det er yderst vigtigt at køre antivirus-scanning for at holde computeren sikker, er malwarefjernere i høj grad også nødvendige for at opnå den optimale computerbeskyttelse og sikkerhed mod forskellige vira og andre trusler. Med en kombination af antivirussoftware og malwarefjernere opnås den bedst mulige sikkerhed mod malware og andre former for trusler.

Antivirussoftware eller malwarefjerner – den vigtigste forskel

Antivirussoftware handler om forebyggelse. Den bruges til at forhindre filer, der indeholder skadelige vira, i at blive downloadet på din computer. Den gør også sit bedste for at forhindre virussen i at blive aktiveret, hvis den alligevel downloades til din computer, i hukommelsen eller på et fil-lignende sted. Hvis den virusbærende fil aldrig downloades, er der ikke noget problem. Og hvis filen er downloades, men markeres af antivirussoftwaren som malware og forhindres i at blive aktiveret, vil den ikke skade dit system – selv om den inficerede fil stadig skal findes og slettes.

Når malwarefjernere er påkrævet

Lad os sige, at en inficeret fil downloades og derefter køres, så virussen aktiveres. Det sker typisk ved et uheld, f.eks. ved et klik på et dårligt URL-link eller åbning af en virusinficeret vedhæftet fil i en e-mail.

Nogle antivirusprogrammer kan have elementære værktøjer til at fjerne aktive virus, men moderne malware er er i stand til at skjule sig på den inficerede computer, hvor den kan genaktiveres på et senere tidspunkt, så disse elementære værktøjer fjerner muligvis ikke infektionerne helt.
Malwarefjerner indeholder værktøjer, der bruges specifikt til at tage malware ud af en inficeret computer, hvis en virus på en eller anden måde skulle komme forbi en antiviruskontrol. Malware omfatter aktive vira, tilbageholdte vira og inaktiv malware, der kan skjule sig og lure på den inficerede computer.

Antivirussoftware og malwarefjerner er ensbetydende med intelligent sikkerhed

Ekstra malwarefjernerværktøj er nødvendigt, fordi malware kan skjule sig og dukke frem, sprede sig og inficere igen, selv om en identificeret virusfil er markeret og fjernet af antivirusprogrammet.

Malware kan findes i mange forskellige former, såsom en fil, en skjult fil eller en delvis ødelagt fil; den kan skjule, hvilke mekanismer, der indleder virussen, f.eks. en opstartstjeneste eller et registreringselement. I værste fald kan malwaren arbejde for en tredjepart, der har til formål at stjæle dine værdifulde oplysninger, f.eks. bankkontonumre eller personlige identifikatorer, uden at tiltrække sig opmærksomhed. Med moderne malware er det normalt ikke nok blot at fjerne en enkelt virusfil. I stedet er der behov for kontrol af flere steder og virusscanningsteknikker for helt at fjerne pakken af malware.

Der findes en række tilbud om gratis antivirus- og gratis malwarescanning, der kan være et værdifuldt udgangspunkt, hvis du er i færd med at få hjemmecomputerens sikkerhed på plads. Nogle gratis værktøjer kan fortælle dig, om din computer er inficeret, og give dig en komplet rapport om resultaterne af deres undersøgelser. De kan muligvis ikke fjerne fundne virusinfektioner, så du kan i sidste ende ønske at købe både antivirussoftware og malwarefjerner for at vedligeholde din computer.

Malwarefjerner kontra Antivirussoftware: Hvad er forskellen?

Antivirussoftware er primært designet til at forebygge inficering, men den har også evnen til at fjerne malware fra en inficeret computer. En enkeltstående malwarefjerner er praktisk til at søge efter og fjerne malware fra en computer eller en enhed i tilfælde af, at det allerede installerede produkt ikke kan gøre det.
Kaspersky Logo