Gå til hovedindhold

Ondsindet kode er en slags skadelig computerkode eller et webscript, der er udviklet til at skabe systemsårbarheder, som fører til bagdøre, sikkerhedsbrud, tyveri af oplysninger og data og andre potentielle skader på filer og computersystemer. Det er en form for trussel, der muligvis ikke blokeres af antivirussoftware alene. Ifølge Kaspersky Lab kan ikke alle typer antivirusbeskyttelse håndtere bestemte inficeringer forårsaget af ondsindet kode, som er forskellig fra malware. Malware refererer specifikt til ondsindet software, men ondsindet kode omfatter webstedsscripts, der kan udnytte sårbarheder med henblik på at overføre malware.

Det er et automatisk eksekverbart program, som kan aktivere sig selv og antage forskellige former, herunder Java Applets, ActiveX-software, videresendt indhold, tilføjelsesprogrammer, scriptsprog eller andre programmeringssprog, der er udviklet til at fremme websteder og e-mail.

Koden giver en cyberkriminel uautoriseret fjernadgang til det angrebne system – kaldet en programbagdør – som derefter afslører følsomme virksomhedsdata. Ved at slippe det løs kan cyberkriminelle slette en computers data eller installere spyware. Disse trusler kan nå op på højt niveau: Det amerikanske Government Accountability Office ("kongressens vagthund") har været ude og advare om den trussel, som ondsindet kode udgør mod den nationale sikkerhed.

Scripts, orme og vira kan beskadige din computer ved at finde adgangspunkter, som fører til dine dyrebare data. Besøg på inficerede websteder eller klik på et forkert e-maillink eller en vedhæftet fil er større gateways for at ondsindet kode kan snige sig ind i dit system. Antivirussoftware med automatiske opdateringer, evnen til at fjerne malware, internetbrowsersikkerhed og evnen til at opdage alle typer inficeringer er det bedste forsvarAndre artikler og links relateret til Definitioner

Hvad er ondsindet kode?

Branchens definition af begrebet ondsindet kode. Ondsindet kode er computerkode, der forårsager sikkerhedsbrud, der skader et computersystem. Det er en slags trussel…
Kaspersky Logo