Ordet Botnet er dannet af ordene "robot" og "netværk". De cyberkriminelle bruger specielle trojanske vira til at bryde sikkerheden på flere brugeres computere, hvor de overtager styringen af hver computer og organiserer alle de inficerede maskiner i et netværk af "bots", som den kriminelle kan fjernstyre.

Sådan kan botnet påvirke dig

Ofte vil de cyberkriminelle forsøge at inficere og styre tusindvis, titusindvis eller endog millioner af computere – så den cyberkriminelle kan fungere som fører af et stort "zombie-netværk" – eller "bot-netværk" – som er i stand til at levere et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), en storstilet spamkampagne eller andre former for cyberangreb.

I nogle tilfælde vil de cyberkriminelle opbygge et stort netværk af zombie-maskiner, for derefter at sælge adgang til zombie-netværket til andre kriminelle – enten på lejebasis eller som direkte salg. Spammere kan leje eller købe et netværk for at drive en storstilet spamkampagne.

Sådan undgår du, at din computer bliver en del af et botnet

Installation af effektiv anti-malwaresoftware hjælper med at beskytte computeren mod trojanere og andre trusler.

Kaspersky Lab har prisvindende anti-malwareløsninger til:

  • Windows-pc'er
  • Apple Macs
  • Linux-computere

Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse af vores websteder bedre. Ved at bruge og navigere videre på dette websted, accepterer du dette. Detaljerede oplysninger om brugen af cookies på denne hjemmeside er tilgængelige ved at klikke på "Flere oplysninger".

Accepter og luk