Gå til hovedindhold

In addition to the dangerous and lucrative activities of professional cybercriminals, there are also risks from some petty forms of cyber-theft.

Årsagerne til småtyverier

I takt med fremkomsten af internettjenester – herunder e-mail-, web- og hosting-tjenester – har medlemmer af "computerunderverdenen" søgt efter måder, hvorpå de kan udnytte disse tjenester uden at skulle betale for dem. Disse småkriminelle anvendte specialudviklede trojanere til at stjæle en legitim brugers login og adgangskode – eller stjæle flere logins og adgangskoder fra flere inficerede computere.

Oprindelig blev mange af disse trojanere skrevet af unge, der ikke havde råd til at betale for internettjenester:

  • I 1997 skete der en spredning af trojanere, der var designet til at stjæle adgangskoder til AOL.
  • I 1998 begyndte denne slags trojanere at påvirke andre internettjenester.
  • I de senere år – i takt med at priserne på internettjenester er faldet – er denne type aktiviteter begyndt at falde.

Småtyverier, der observeres i dag

Selv om internettjenesterne er blevet billigere, udgør trojanere, der stjæler adgangskoder til dial-up, AOL, ICQ – samt adgangskoder til andre tjenester – stadigvæk en væsentlig del af den daglige tilførsel af cybertrusler, der håndteres af antivirusvirksomheder. Der findes imidlertid også nogle andre former for småtyverier:

  • Tyve skaber andre typer af trojanere – der stjæler kontooplysninger og nøglefiler til forskellige programprodukter og ressourcer fra inficerede computere, som tyven kan bruge.
  • I de senere år har der også været en konstant stigning i antallet af trojanere, der stjæler personlige oplysninger fra netspil ("virtuel ejendom") til uautoriseret brug eller videresalg.

Sådan beskytter du dig selv mod småtyverier

Anti-malware løsninger, der kombinerer signaturbaseret registrering, proaktiv heuristisk analyse og skyunderstøttede teknologier, kan være med til at sikre dine enheder og data mod både observerede trojanere og nye cybertrusler.

Kaspersky Lab tilbyder multilags anti-malwareprodukter, der kombinerer avanceret teknologi, der kører på din enhed, samt skyunderstøttede tjenester – med henblik på at give øget beskyttelse af:

  • Windows-pc'er
  • Linux-computere
  • Apple Macs
  • Smartphones
  • Tablets

Trusler fra cybertyveri

I takt med fremkomsten af internettjenester – herunder e-mail-, web- og hosting-tjenester – har medlemmer af "computerunderverdenen" søgt efter måder, hvorpå de kan udnytte disse tjenester uden at skulle betale for dem.
Kaspersky Logo