Gå til hovedindhold

Ud over studerende, der skriver computervira, og cyberkriminelle, der udvikler ondsindet software til personlig vinding, er der også trusler fra virksomheder, der udfører "grå forretning" ved at iværksætte aktiviteter, der er på kanten af – eller lige over grænsen for – hvad der er lovligt. Disse virksomheder vil forsøge at generere indtægter fra en række aktiviteter, f.eks.:

  • Udsende uopfordrede elektroniske reklamer
  • Levere falske softwareværktøjer
  • Lokke brugere til at besøge gebyrbelagte webressourcer

Generelt vil disse virksomheder på det grå marked bruge hackerprogramteknikker for at få adgang til brugernes computer – uden brugerens viden – og til at omgå handlinger fra antivirusprogrammer.

Adware

Særlige reklamekomponenter trænger ind i brugernes computer og downloader og viser derefter reklamer – som regel uden at brugerne er klar over, at der er downloadet uautoriseret software på deres computer. Ofte vil pop-up-reklamerne kun vises, når brugeren har åbnet sin internetbrowser. På denne måde vil offeret sandsynligvis tro, at disse pop op-vinduer bare er almindelige reklamer, der vises på standardwebsider.

Lovligt distribueret adware indgår ofte som en del af downloads af freeware- og shareware-programmer. Selv om det er muligt at afinstallere adware-elementet, vil nogle freeware- og shareware-programmer holde op med at fungere korrekt, hvis den tilknyttede adware fjernes.

Falske antivirus- og antispyware-programmer

Brugeren overtales til at downloade et falsk antivirus- eller antispyware-program. Det falske program fastslår derefter, at der er fundet spyware eller virus på brugerens maskine. I virkeligheden har dette program slet ikke forsøgt at registrere nogen cybertrusler – og typisk er det slet ikke i stand til at registrere trusler. Men programmet tilbyder at bekæmpe inficeringen – mod betaling fra brugeren.

Pornografi og gebyrbelagte ressourcer

I nogle tilfælde kan softwaren installeres – uden tilladelse fra brugeren – hvorefter den forsøger at lokke brugeren til at besøge et websted, hvor der kun er adgang mod betaling.

Sådan beskytter du dig mod virksomheder på det grå marked

Kaspersky Lab tilbyder førsteklasses antimalwareløsninger, som beskytter mod trojanervira, orme og computervira, som virksomheder på det grå marked bruger til at inficere deres ofres computere og mobile enheder. Klik venligst på nedenstående links for at få flere oplysninger:

  • Windows-pc'er
  • Apple Macs
  • Linux-computere
  • Android-smartphones
  • Tablets

Forretninger på det "grå marked"

Ud over studerende, der skriver computervira, og cyberkriminelle, der udvikler ondsindet software til personlig vinding, er der også trusler fra virksomheder, der udfører "grå forretning" ved at iværksætte aktiviteter, der er på kanten af – eller lige over grænsen for – hvad der er lovligt.
Kaspersky Logo