Gå til hovedindhold

De fleste udbydere af operativsystemer (OS) sørger for at offentliggøre tilstrækkelige tekniske oplysninger – så legitime programmører kan skrive programmer, der kører på operativsystemet. Den samme dokumentation kan imidlertid også benyttes af ophavsmændene til malware, så de kan udvikle computervira, -orme og -trojanere, som angriber computere, der kører med operativsystemet.

Producenternes dokumentation

I begyndelsen af 2000'erne videregav de fleste producenter af mobiltelefoner ikke dette niveau af tekniske oplysninger. Det var således ikke muligt for softwareudviklere at skabe programmer til enhederne – eller for hackere og cyberkriminelle at udvikle malware, der var målrettet producentens telefoner.

I takt med at mobile enheder begyndte at indføre teknologier som Java – og også med udviklingen af smartphones – fik legitime programmører adgang til detaljeret dokumentation, som er nødvendig for udviklingen af mobile applikationer. Desværre er denne dokumentation er også blevet udnyttet af ophavsmænd til malware – til at udvikle cybertrusler, der er rettet mod en bestemt enhed eller et bestemt operativsystem.

Andre faktorer, der får malware til at trives

For at se andre faktorer, der får malware til at trives og overleve, klik på følgende links:

Andre artikler og links relateret til malware

Tilgængeligheden af dokumentation

Få mere at vide om, hvordan ophavsmændene til malware udnytter producenternes tekniske oplysninger med henblik på at udvikle målrettede cyberangreb
Kaspersky Logo