Tidligere var der en generel opfattelse af, at Mac-computere var meget mere sikre end Windows-pc'er – og at Mac-brugere var langt mindre udsatte for de negative virkninger af malware og cyberangreb. De senere års udvikling har dog fået mange brugere til at stille spørgsmålstegn ved, hvor sikre Mac-computere i virkeligheden er.

Hvordan kan Mac-sikkerhed sammenlignes med Microsoft-sikkerhed?

Dit sikkerhedsniveau afhænger til en vis grad af, hvilken version af Mac OS X- eller Windows-operativsystemet du anvender. For at sammenligningen skal give mening, er det bedst at undersøge, hvorledes de allernyeste – og fuldt patchede – udgaver af det enkelte operativsystem er i forhold til det andet.

I øjeblikket er det rigtigt, at der er færre skadelige programmer, som er rettet mod Mac OS X – i forhold til Windows. Men det betyder ikke, at Mac-computere er helt sikre. Det anslås, at 700.000 Mac OS X-brugere har været udsat for en Flashback Trojan-virus. Brugere, der mente, at de ikke havde behov for antivirussoftware – fordi de var Mac-brugere – oplevede, at deres falske tryghedsfornemmelse ikke ydede forsvar mod angreb.

Hvor hurtigt kommer producenterne deres brugere til undsætning?

I vurderingen af sikkerhedsniveauerne – og omfanget af skader og ulemper, der kan være forårsaget af en inficering – er det ikke blot et spørgsmål om, hvor mange malwareelementer, der er rettet mod den enkelte platform. Den hastigheden, hvormed producenter reagerer på problemer, kan spille en afgørende rolle i brugerens samlede oplevelse.

Apples patch mod de sårbarheder, som Flashback udnyttede, var næsten 50 dage om at blive klar til distribution til Mac OS X-brugere – og den var kun tilgængelig for brugere, som kørte OS X Snow Leopard og OS X Lion. Dette førte til, at nogle personer argumenterede for, at når en sårbarhed bliver udnyttet af malware – og der opstår en betydelig forsinkelse i udviklingen af en patch – kan det have en meget negativ indvirkning på opfattelsen af effektivitets- og sikkerhedsniveauet.

Ligesom pc'er… har Mac-computere brug for internetsikkerhedssoftware

Selv om der er færre skadelige programmer målrettet mod Mac OS X, har mange Mac-brugere nu indset, at de skal være langt bedre forberedt end tidligere. Ligesom pc-brugere har gjort i mange år, tager Mac-brugere nu skridt til at styrke sikkerheden på deres computer og installerer antimalwareprodukter.

Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse af vores websteder bedre. Ved at bruge og navigere videre på dette websted, accepterer du dette. Detaljerede oplysninger om brugen af cookies på denne hjemmeside er tilgængelige ved at klikke på "Flere oplysninger".

Accepter og luk