Gå til hovedindhold

Det er utrolig vigtigt for forældre at holde deres børn sikre online. Heldigvis gør nutidens værktøjer til beskyttelse opgaven lettere. Brug af software til forældrekontrol er en sikker og problemfri måde at administrere onlineadfærd. Det hjælper dig med at forhindre børn i at få adgang til upassende websteder og indhold.

Online forældrekontrol går endnu videre end det. Nogle værktøjer hjælper med at gøre instant messaging, chat og bestemte apps mere sikre for unge brugere. De kan også gøre dig opmærksom på visse aktiviteter, såsom nye opslag på sociale medier eller venner og lade dig styre, hvilke apps børn downloader. Den rigtige software til forældrekontrol betyder, at du kan være roligt forvisset om, at visse ting er uden for rækkevidde. Hold øje med de funktioner i software til forældrekontrol, der holder dit barnt sikkert på nettet.

Filtrering og blokering

Administration af, hvor børn tilbringer deres onlinetid, er halvdelen af kampen. Filtrering og blokering af funktioner kan hjælpe dig med at sørge for, at de ikke kommer til at gå ind på bestemte sider, der er beregnet til voksne. Softwareindstillinger kan blokere bestemte kategorier af indhold. Disse programmer kan også blokere bestemte typer af chat, e-mails og programdownloads. Prøv software, der giver dig mulighed for at oprette lister over tilladte og blokerede websteder.

Blokering af udgående indhold

Børn glemmer sommetider alt om sund fornuft, når det drejer sig om at sende sms’er/mms'er og andre meddelelser. Brug af software med funktioner, der blokerer for visse typer indhold, børn kan finde på at sende, kan sørge for, at de ikke roder sig ud i problemer. Overvågning af, hvilke beskeder der kommer ind og ud, kan også give et godt indblik i, hvad der foregår i dit barns liv.

Begrænsning af onlinetid

Administration af skærmtid er svært nok, når du er voksen, men det kan være endnu mere vanskeligt for børn. Ifølge en rapport fra 2017 af Common Sense Media tilbringer børn op til otte år i gennemsnit to timer og 19 minutter dagligt online. Børn mellem otte og 12 bruger ca. fire timer og 36 minutter om dagen på enheder.

Software til forældrekontrol kan hjælpe dig med at administrere, hvor meget tid børn bruger online. Det giver dig mulighed for at oprette en tidsplan for hvert barn. De får endda besked, når de har brugt et bestemt stykke tid online - og når de er ved at løbe tør for tid.

Overvågning af indhold

Ved du, hvad dine børn søger efter online? En nylig undersøgelse viste, at videoindhold er en af de ting, børn primært leder efter. Disse søgninger kan ofte ved et uheld føre dem videre til upassende indhold. Prøv at finde software, der giver dig mulighed for at spore dit barns aktivitet på netværk og enheder. Effektiv software registrerer, hvor mange - og hvilke - sider børn besøger, så du kan gennemse søgevaner.

Brug af software til forældrekontrol, f.eks. Kaspersky Safe Kids eller en omfattende internetsikkerhedssoftware med funktioner til forældrekontrol, giver dig mulighed for at overvåge, hvad de søger efter, og hvem de interagerer med online, og kan hjælpe med at beskytte dine børn online. Den kan også fortælle dig, hvilke samtaler du skal planlægge at have med dem om deres internetbrug.


4 forældrekontroltip til at beskytte dine børn online

Det er utrolig vigtigt for forældre at holde deres børn sikre online. Tjek disse tip til håndtering af dine børns adfærd på internettet.
Kaspersky Logo