Gå til hovedindhold

De 10 potentielt farlige ting, du foretager dig på internettet

Du bruger sikkerhedssele. Du parkerer bilen i nærheden af gadelys. Du bruger tilmed solcreme, når det er overskyet udenfor. Du tager ingen risici! Men hvad sker der, når du går på internettet? Tjek vores liste for at se, om du allerede nu er ved at afsløre dine penge og din identitet over for de farer, der er forbundet med internettet.

 1. Du antager, at bankens websted er sikkert.
  De onde fyre tager derhen, hvor dine penge er. Det er derfor en hurtig stavefejl i bankens URL-adresse eller manglende opmærksomhed på, at du er blevet omdirigeret til et falsk websted, kan føre til cybertyveri. Undgå uønskede hævninger ved at bruge Kasperskys Safe Money-teknologi til at identificere phishing-websteder og sikre alle aspekter af din netbankoplevelse.
 2. Du handler skumle steder.
  Det er nemt at blive begejstret, når du finder et godt tilbud på internettet, men du bør være forsigtig med at klikke på "Føj til indkøbskurv". Hvis du falder for et røverkøb på et ukendt indkøbswebsted, eller du klikker på et søgeresultat i stedet for at skrive URL-adressen direkte, er du muligvis ved at betale for en cyberkriminels indkøbsorgie i stedet. Hvordan kan du i stedet handle sikkert på internettet? Beskyt alle transaktioner fra start til slut med Kasperskys Safe Money-teknologi.
 3. Du bruger kun én adgangskode.
  dine adgangskoder, kan hackere stjæle dine penge—og din onlineidentitet. Ved at bruge flere adgangskoder forhindrer du dem i at få adgang til hele din onlineverden med et enkelt ord. Det er også af afgørende betydning at tænke over sikre adgangskoder. Heldigvis genererer Kasperskys Password Manager-funktion adgangskoder og gemmer dem sikkert på alle dine enheder. Alle dine websteder vil være sikre—og du behøver kun at huske én adgangskode.
 4. Du kender ikke alle dine venner.
  Det føles muligvis godt at være venner med hele din hjemby på Facebook, men det er sikrere at bruge diskretion, når du udvider dit sociale netværk. Når du accepterer en invitation fra nogen, du ikke kender, inviterer du malware eller identitetstyve ind i din inderkreds.
 5. Du sætter ikke spørgsmålstegn ved autoriteter
  Det er vigtigt i det mindste at være en smule mistænksom, når du går på internettet. Faktisk registreres der dagligt mere end 5.000 kompromitterede websteder. Hvis du ikke stiller spørgsmålstegn ved legitimiteten af de sider, du besøger, kan du miste penge og data til cyberkriminelle. Undgå ligeledes usædvanlige annoncer og links fra ukendte afsendere af e-mails eller sms'er.
 6. Du er for social.
  Det kan være farligt at afsløre vigtige oplysninger til dine venner og et udvidet netværk. Når du videregiver personlige oplysninger som dit navn, din skole eller din slægtshistorie, udleverer du svar på spørgsmål vedrørende adgangskodesikkerhed. Tilpas dine privatindstillinger for at begrænse de personer, som ser dine oplysninger.
 7. 7. Du læser ikke det med småt.
  Ingen bryder sig om at læse det med småt. Det er derfor visse onlinevirksomheder udnytter pladsen til snige omhyggeligt formuleret sprog forbi dig. Når du accepterer deres vilkår og betingelser uden at læse dem, kan du uforvarende komme til at afsløre dine personlige oplysninger på internettet til virksomheden og dens associerede selskaber.
 8. Du shopper og laver bankforretninger på offentlig Wi-Fi.
  Cyberkriminelle elsker at udspionere offentlig Wi-Fi og narre brugerne til at besøge falske netværk. Stil spørgsmålstegn ved alle Wi-Fi-forbindelser med mistænksomhed, og benyt et VPN (virtuelt, privat netværk) til at kryptere vigtige data. Sørg for, at din forbindelse er fuldstændig sikker ved at benytte Kasperskys Safe Money-teknologi, når du shopper og bruger netbank. Hvis du også er på din mobilenhed, skal du bruge mobiltelefonens netværk til at foretage vigtige transaktioner.
 9. Du jailbreaker (hacker) din mobilenhed.
  Jailbreaking (hacking) gør mere end at føje funktioner til din smartphone eller tablet. Det fjerner samtidig vigtige beskyttelsesfunktioner og inviterer en verden af mobilmalware ind på enheden. Forbliv sikker, mens du er på farten, ved at undgå jailbreaks og de tredjeparts downloadwebsteder, dårlige apps og andre onlinetrusler, der følger med dem.
 10. Du ved ikke, hvor dine børn navigerer hen på internettet.
  Hvis du har børn, bør du kende til deres foretrukne websteder og sociale netværk. Internettet kan være en forlængelse af dine børns liv, så det er kun fornuftigt, at du involverer dig for at guide dem gennem korrekt takt og tone online, cybermobning og omskiftelige udfordringer på internettet.

De 10 potentielt farlige ting, du foretager dig på internettet

Du bruger sikkerhedssele. Du parkerer bilen i nærheden af gadelys. Du bruger tilmed solcreme, når det er overskyet udenfor. Du tager ingen risici! Men hvad sker der, når du går på internettet? Tjek vores liste for at se, om du allerede nu er ved at afsløre dine penge og din identitet over for de farer, der er forbundet med internettet.
Kaspersky Logo