Gå til hovedindhold
VIRUSDEFINITION

Hvad er det?

Shylock er en netbanktrojaner, der blev opdaget første gang i 2011. Den udnytter manden-i-browseren-angreb, der er designet til at rapse loginoplysninger til netbanker fra kundernes pc'er ud fra en foruddefineret liste over målorganisationer. De fleste af disse organisationer er banker i forskellige lande.

Hvordan ved jeg, om mit system er inficeret?

Den bedste måde til at kontrollere, om din computer er inficeret med malware eller shylock eller ikke, er at bruge antimalwarescanningsværktøjer, der er bredt tilgængelige på internettet.

Hvordan beskytter jeg mig mod den?

For at beskytte mod Shylock og anden lignende malware anbefales følgende sikkerhedsregler:

  • Undlad at åbne vedhæftede filer eller links, som du modtager fra en ukendt afsender. Disse kan indeholde malware.
  • Selv om du modtager en besked med et link eller en vedhæftet fil fra en ven i et socialt netværk eller i messenger, skal du forsøge at kontrollere legitimiteten af meddelelsen via alternative kommunikationskanaler. Desværre anvendes hackede sociale netværk og messenger-konti ofte til at sprede malware.
  • Når du modtager en e-mail eller sms fra din bank, skal du huske, at banker aldrig vil bede dig om at udlevere pinkoder og adgangskoder til konti. Det er også vigtigt at huske, at bankerne altid bruger virksomhedens e-maildomæner til mails og aldrig offentligt tilgængelige e-mailtjenester.
  • Prøv at undgå phishing-websteder: Kontrollér, om et websted bruger en sikker forbindelse (https i starten af adresselinjen);
  • Undgå at indtaste følsomme data, mens du bruger et offentligt trådløst netværk
  • Anvend en pålidelig sikkerhedsløsning til forebyggelse mod netbankmalware

Netbanktrojaneren Shylock

In this section, you will discover the most common and potentially dangerous threats and viruses along with virus definitions, how to know you’re infected, and what to do about.
Kaspersky Logo