Gå til hovedindhold

Er du usikker på forskellen mellem gratis antivirus til Windows og betalt antivirussoftware?

Denne artikel forklarer, hvordan mulighederne for gratis og betalt antivirus kan variere, og hjælper dig med at beslutte, hvad der passer bedst til dig.

Læs videre, hvor vi snakker om:

  • De vigtigste forskelle mellem gratis og betalt antivirussoftware.
  • Sådan vælger du den bedste gratis antivirussoftware.
  • Velegnede muligheder for gratis antivirus til pc og Mac.
  • Fordelene ved at betale for antivirussoftware.
  • Risici ved brug af gratis antivirussoftware.

Gratis antivirussoftware vs. betalt antivirussoftware

Gratis antivirussoftware, som f.eks. Kaspersky Free Antivirus for Windows, giver dig grundlæggende beskyttelse af din computer. Det medvirker til at beskytte din pc mod almindelige vira, blokerer farlige filer og apps og advarer dig om mistænkelige hjemmesider. På den måde hjælper den med at holde din pc sikker.

Den specifikke teknologi gratis antivirussoftware benytter, kan variere meget. Vores benytter vores prisvindende sikkerhedsteknologi, der automatisk modtager realtidsdata om nye trusler. Dette medvirker til at beskytte din pc mod en lang række onlinetrusler.

Woman browsing on a white laptop

I modsætning hertil giver betalte antivirusløsninger mere omfattende beskyttelse af din computer.

De konkrete fordele ved forskellige løsninger varierer, men en betalt antivirusløsning af god kvalitet bør forhindre ondsindede angreb. Tænk på betalt antivirussoftware som en proaktiv i stedet for rent reaktiv måde at beskytte din computer på.

Betalt antivirussoftware bør også kontrollere den måde, hvorpå farlige apps og malware opfører sig, og forebygge inficeringer før de opstår.

Hvad er den bedste gratis antivirussoftware?

For at beslutte, hvilken gratis antivirussoftware der er bedst egnet til dine behov anbefaler vi, at du læser egenskaber og fordele ved de forskellige muligheder.

Nogle løsninger er funktionsrige, men de er muligvis ikke så brugervenlige. Andre har tydelige brugergrænseflader, der gør brugen af dem enkle, men tilbyder muligvis ikke så mange funktioner.

'Vi tilbyder en løsning, der kombinerer det bedste fra begge verdener. Vores gratis antivirussoftware tilbyder alle de basisfunktionerder er nødvendige for at være sikker online, med en intuitiv og brugervenlig grænseflade.

Hvis du læser anmeldelser online og ser videoer der viser hvordan du bruger forskellig gratis antivirussoftware, kan det hjælpe dig med at træffe et informeret valg om den bedste løsning for dig. Nogle leverandører giver dig mulighed for at prøve produktet for at sikre, at det passer til dig.

Hvilken antivirussoftware er velegnet til din computertype?

Er du Mac-bruger, eller har du en pc? Da pc'er og Mac-computere fungerer forskelligt, er det vigtigt at få antivirussoftware, der passer til din computertype.

Mac-computere anses generelt for at være sværere at trænge ind på pga. den måde, hvorpå deres operativsystem fungerer. Systemet er "sandboxet", hvilket gør det vanskeligt for virus at passere mellem forskellige dele. Der er mindre kommunikation mellem forskellige programmer, så det er vanskeligere for virus at sprede sig.

Derfor rammes Mac-computere sjældnere af hackere end Windows-computere. Mac-computere får imidlertid stadig computervirus. For at undgå inficering er det klogt at beskytte din Mac-computer med gratis eller betalt antivirussoftware.

Two men working in a relaxed enviroment

Pc'er rammes normalt oftere af computerhackere end Mac-computere, så risikoen for inficering er derfor højere. Af samme årsag kan det være en god idé at overveje en betalt antivirusprogram, hvis du har en pc, så du kan udnytte fordelen ved det højeste beskyttelsesniveau.

Gratis pc-antivirussoftware

Der er et væld af gratis pc-antivirussoftware derude, så hvordan beslutter du, hvilken løsning der passer bedst til dig?

Det er vigtigt, at du selv undersøger markedet. Vi anbefaler at du læser uafhængige anmeldelser og ser "Sådan gør du"-videoer for at finde ud af, hvad du gerne vil bruge. PC Magazine gennemgår hvert år mulighederne for bedste gratis antivirusbeskyttelse. Denne artikel er et fornuftigt sted at starte din undersøgelse.

Se også om dit valg af mærke giver dig mulighed for at prøve det komplette produkt i et bestemt antal dage. På den måde kan du se, hvordan det ser ud, hvordan det virker på din enhed, og hvorvidt det er godt til at identificere og indfange malware, før den inficerer din enhed.

Gratis Mac-antivirussoftware

Der findes mange gratis muligheder for Mac-antivirussoftware på markedet. Tech Radar gennemgår hvert år den bedste Mac-antivirussoftware og er værd at læse, hvis du er interesseret i at beskytte dine Mac-enheder.

Fordelene ved at købe antivirussoftware

Med så mange muligheder for gratis antivirus, hvorfor skulle du så betale for antivirussoftware? På trods af udgiften er der en række fordele ved at betale for antivirussoftware.

Gratis antivirusløsninger tilbyder grundlæggende beskyttelse mod almindelige vira, mens betalt antivirussoftware tilbyder en mere avanceret beskyttelse. F.eks. gør Kaspersky Internet Security brug af en systemovervågningskomponent, som er bedre til at få øje på endnu ukendt malware- og computervirustrusler.

Betaling for antivirussoftware giver dig desuden mulighed for at sikre alle dine enheder (pc, Mac og mobiltelefon), mens gratis muligheder ofte er enhedsspecifikke.

Woman browsing Samsung tablet with pen

Betalte muligheder for antivirus giver dig større kontrol over dine private data og øger beskyttelsen omkring følsomme onlineaktiviteter såsom netbank. Derudover indeholder betalte løsninger oftere udvidede funktioner såsom antispam, en personlig firewall og forældrekontrolfunktioner, der beskytter dine børn online. Betalte muligheder synes desuden at give dig mulighed for at lagre adgangskoder og beskytte værdifulde filer såsom fotos og musik.

Selvfølgelig varierer de konkrete fordele ved og funktioner i betalt antivirussoftware mellem de enkelte brands. De fordele vi har skitseret her, kan opnås med Kaspersky Internet Security.

Risici ved gratis antivirussoftware

Gratis antivirusløsninger beskytter dig mod almindelige, kendte computervirus. De kan imidlertid efterlade dig sårbar over for endnu ukendte trusler.

Hvis du vælger Kaspersky Free Antivirus til Windows, kan du drage fordel af den samme antivirus som vores betalte produkter. Når det er sagt, har vores betalte version yderligere sikkerhedslag, som afværger ualmindelige og nye former for malware.

Det er også vigtigt at tænke over, at du eventuelt er mindre sikker, når du foretager onlinebetalinger med gratis antivirusløsninger. Kaspersky Internet Security tilbyder et onlinebetalingssikkerhedssystem der giver dig ro i sindet, når det drejer sig om dine penges sikkerhed.

Hacked laptop with american dollar bills falling

En anden ulempe ved gratis antivirussoftware er, at den ofte leveres uden direkte teknisk support. I modsætning hertil giver betalte muligheder dig adgang til teknisk support via telefonen, via chat eller via e-mail.

Du fortjener den bedste beskyttelse. Få mere at vide om Kaspersky Internet Security.

Hvad er forskellen på gratis antivirussoftware og betalt antivirussoftware?

Gratis antivirus til Windows vs. betalt antivirussoftware. Vi forklarer forskellen, så du kan træffe et informeret valg om, hvordan du beskytter din computer.
Kaspersky Logo