Gå til hovedindhold

Beskyttelse mod identitetstyveri er et must for alle computerbrugere, og det strækker sig til de sociale medier som f.eks. Facebook. På grund af selve karakteren af de sociale netværkssider — hvor folk opfordres til at dele personlige oplysninger — risikerer brugerne automatisk at blive ofre for identitetstyveri.

Facebook-brugere bør være opmærksomme på, at identitetstyve hele tiden finder på nye fiduser, der har til formål at stjæle personlige data. Og data er ofte offentligt tilgængelige og inden for rækkevidde.

Her er nogle tips til beskyttelse mod identitetstyveri og til at holde din Facebook-profil sikker:

1. Angiv ikke din fødselsdato, eller i hvert fald ikke det år, du er født i. Det kan virke som en taktik for folk, som ønsker at vedblive med at være i 20'erne så længe som muligt, men der har rent faktisk et praktisk formål: Din fødselsdato og -året er vigtige oplysninger med henblik på at stjæle din identitet.

2. Tænk dig om en ekstra gang, når du køber Facebook-tjenester, som kræver dine kreditkortoplysninger. Undgå helst at lægge disse data på webstedet.

3. Sæt grænser. Undgå at afsløre, hvor et billede er blevet taget, og lad være med at geotagge billeder, der viser de nøjagtige placeringer. Vær forsigtig med at lægge billeder op, som afslører din adresse eller viser, hvor du opbevarer værdigenstande i hjemmet.

4. Jo mere du afslører offentligt, f.eks. hvor du er, og hvad du laver, jo større er sandsynligheden for, at identitetstyve lægger mærke til det. Slet billeder og indlæg på din tidslinje, som viser personligt identificerbare oplysninger.

5. Dit navn, profilbillede og forsidebillede er altid "offentlige", og det kan ikke ændres. Ud fra disse offentlige oplysninger kan tyvene oprette identiske Facebook-profiler med henblik på at inficere brugernes enheder med spyware, som kan stjæle værdifulde data. Brug anerkendt internetsikkerhedssoftware på din enhed for at luge ud i farlige trusler og således opnå en effektiv beskyttelse mod identitetstyveri. Du bør også være ekstra forsigtig med at downloade gratis antispyware-pakker, der kan være malware i forklædning!

Sidste år indgik det uafhængige amerikanske regeringsorgan Federal Trade Commission som skal sikre den frie konkurrence og beskytte forbrugerne mod unfair forretningsmetoder, en aftale med Facebook om at sørge for, at webstedet tager bestemte skridt til beskyttelse af personlige oplysninger. Det er godt nyt for de berørte brugere, hvad angår deres privatliv, men du bør selv tage ansvar for at forhindre identitetstyveri.

For mere end 1 milliard mennesker, og der kommer stadig flere til, er Facebook et godt sted at få kontakt med gamle venner, holde kontakt over lange afstande og fremme nye forretningsaktiviteter. Hvis du bruger webstedet med omtanke og med en smule forsigtighed, kan Facebook være et godt værktøj. Hvis ikke, kan de onde skurke derude nemt ødelægge fornøjelsen.


Tips til Facebook-brugere om forebyggelse af identitetstyveri

Beskyttelse mod identitetstyveri er et must for alle computerbrugere, og det strækker sig til de sociale medier som f.eks. Facebook. På grund af selve karakteren af de sociale netværkssider — hvor folk opfordres til at dele personlige oplysninger — risikerer brugerne automatisk at blive ofre for identitetstyveri.
Kaspersky Logo