Gå til hovedindhold

Når det drejer sig om malware, kan det være en kamp for utrænede øjne at finde ud af, om en fil er skadelig eller ej. Virussen svchost.exe falder især ind under denne kategori – selv om virus, der er vedhæftet denne fil, selvfølgelig er skidt, er svchost.exe i sig selv faktisk en grundlæggende Windows-fil.

Svchost.exe står faktisk for "service host", og det er en fil, der bruges af mange Windows-programmer. Trods dette betragtes den ofte fejlagtigt som en virus, fordi malwareudviklere har været kendt for at vedhæfte ondsindede filer til svchost.exe for at undgå afsløring. Desuden er det almindeligt, at malwareudviklere opretter processer med stavefejl, f.eks. "svhost.exe" og "svchosl.exe" for at undgå at blive opdaget af almindelige brugere.

Fjernelse af scvhost.exe-vira

I forbindelse med enhver type inficering, såsom svchost.exe virus, er det vigtigt at gå forsigtigt til værks. Det første trin i bekæmpelsen af digital inficering er at bruge en solid malwarefjerner til at registrere alle dele af svchost.exe-virusinfektionen og fjerne dem. Vær opmærksom på, at sådanne programmer er designet til at opdage og fjerne trusler, de er ikke en erstatning for regelmæssige kontroller med sikkerhedspakker. Malwarefjernere er i højere grad designet til at gå målrettet efter en inficering, når den er kommet ind i systemet, og fjerne den.

Den proaktive tilgang

Når en inficering er fjernet, bør du straks installere en virusscanner, der er udviklet af en pålidelig sikkerhedsspecialist, for at sikre, at du ikke inficeres igen. Under evaluering af software fra forskellige leverandører, skal du overveje, hvor megen beskyttelse du har brug for. For mange brugere er det som regel bedst at købe en internetsikkerhedspakke, fordi den giver omfattende beskyttelse mod en lang række trusler fra internettet. De tre største komponenter er anti-malware, anti-spam og en firewall. For dem der ikke kender udtrykket, en firewall er en softwarepakke, der er designet til styre den trafik, der kommer ind i og ud af computeren.

Selv om valg af en sikkerhedspakke til din computer kan være udfordrende, kan du forenkle processen ved at bruge en gratis antivirusdownload for at prøve de forskellige produkter på markedet og vurdere, hvilken der passer bedst til dig.

Håndtering af luskeangreb fra virussen svchost.exe

Svchost.exe står faktisk for "service host", og det er en fil, der bruges af mange Windows-programmer. Trods dette betragtes den ofte fejlagtigt som en virus, fordi malwareudviklere har været kendt for at vedhæfte ondsindede filer til svchost.exe for at undgå afsløring.
Kaspersky Logo