Gå til hovedindhold

Det er sjældent, at man hører om et omfattende virusangreb på Mac-computere, så du stiller måske spørgsmålstegn ved, hvor nødvendigt det er med antivirussoftware til en Mac. Selv om de fleste stadig tror, at Mac-operativsystemet OS X – er mindre udsatte for at blive smittet med en virus eller malware, er Macs ikke ufejlbarlige.


I de forløbne år har de oplevet deres andel af problemer: Vi har set Flashback-virussen inficere over 600.000 Mac-systemer; opdagelsen af bagdørstrojaneren med det rammende navn "Pintsized", der kunne besejre Gatekeeper, og multi-platformvirussen Clapzok.A, der beskrives som en "proof-of-concept"-virus, der kan inficere 32-bit eksekverbare filer.

Er målrettede angreb mod Mac OS sandsynlige?


En del af den mangeårige overbevisning om, at Mac'er er mindre udsat for virusangreb, kan udspringe fra den simple kendsgerning, at der er færre Macs end pc'er. Kriminelle skaber vira for at tjene penge på cyberangreb – det giver god mening at gå efter pc'er først, så de udgør et større mål og dermed en større potentiel værdi.


Men antallet af Macs vokser – både til erhvervsmæssig og privat brug – mens pc'ernes antal er faldende. Gartner, Inc., en stor researchvirksomhed, siger, at salget af pc'er faldt med 11 procent i første kvartal af 2013 i forhold til første kvartal 2012, mens salget af Apple-produkter voksede. Mac-computere er populære blandt forbrugerne på grund af deres lækre design og brugervenlighed, og populariteten af iPhones og iPads gør generelt forbrugere mere bekendte med Apple-produkter og skaber mere interesse for Mac-computere.


Det er måske gode nyheder for Apple, men den voksende popularitet betyder også, at OS X kunne begynde at ligne et meget attraktivt mål for cyberkriminelle.

Sandsynlige kilder til Mac-virusinfektion


Udover det målrettede cyberangreb er menneskelig interaktion eller fejl den mest sandsynlige kilde til virusinfektion. Disse infektioner kan stamme fra en række "usikre" computeradfærdsmønstre, f.eks.:

  • Besøg på usikrede websteder.

  • Utilsigtet download af skadelige filer.

  • Utilsigtet åbning af inficerede e-mails.

  • Manglende opdatering af operativsystemer.


Når alt kommer til alt, begår mennesker fejl, og konsekvenserne kan være brutale på din computer. Det betyder blot, at Mac-ejere skal være opmærksomme på, at ja, deres Mac kan blive inficeret, og de bør tage forholdsregler for at beskytte sig selv. Ikke kun for at få fred i sindet – antivirussoftware til Mac er en grundlæggende sikkerhedspraksis, og det er noget enhver computerejer bør gøre.

Hvad du kan gøre


En gratis prøveperiode med antivirussoftware til Mac kan være et godt udgangspunkt. Prøveperioden giver dig mulighed for at blive fortrolig med det sikkerhedsniveau, som kan opnås med produktet, og den hjælper dig med at komme i gang med sikkerhed i hjemmet. Selv om der er en række gratis antivirusmuligheder at vælge imellem, er det vigtigt at vælge et produkt, der understøttes og vedligeholdes grundigt, og som tilbyder tilstrækkelig beskyttelse.

Andre artikler og links relateret til antivirus til Mac


 

Derfor har du brug for antivirussoftware til Mac

Det er sjældent, at man hører om et omfattende virusangreb på Mac-computere, så du stiller måske spørgsmålstegn ved, hvor nødvendigt det er med antivirussoftware til en Mac. Selv om de fleste stadig tror, at Mac-operativsystemet OS X – er mindre udsatte for at blive smittet med en virus eller malware, er Macs ikke ufejlbarlige.
Kaspersky Logo