content/da-dk/images/repository/isc/2017-images/malicious-programs-img-04.jpg

En nuldagssårbarhed er et cyberangreb, der finder sted samme dag en svaghed konstateres i software. På det tidspunkt udnyttes svagheden, før en løsning er tilgængelig fra dens ophavsmand.

Når først en bruger konstaterer, at der er en sikkerhedsrisiko i et program, kan vedkommende indberette det til softwarevirksomheden, som derefter udvikler en sikkerhedsrettelse til at afhjælpe fejlen. Samme bruger kan også gå på internettet og advare andre om fejlen. Som regel finder ophavsmændene til programmerne hurtigt en løsning, som forbedrer programbeskyttelsen, men nogle gange hører hackerne om fejlen først og er hurtige til at udnytte den. Når det sker, er der kun ringe beskyttelse mod et angreb, fordi softwarefejlen er så ny.

Organisationer, der er udsat for farer hidrørende fra sådanne udnyttelser, kan benytte flere metoder til at konstatere risiciene, herunder virtuelle, lokale områdenetværk (LAN) til at beskytte sendte data, ved at gøre brug af en firewall og bruge et sikkert Wi-Fi-system til beskyttelse mod trådløse malwareangreb. Derudover kan enkeltpersoner minimere risikoen ved at holde deres operativsystemer og software opdateret eller ved at bruge websteder med SSL (Security Socket Layer), hvilket sikrer oplysninger, der sendes mellem brugeren og webstedet.

Andre artikler og links relateret til Definitioner

Hvad er nuldagssårbarhed?

Nuldagssårbarhed opstår, når en svaghed i systemet konstateres og angribes i løbet af én dag. Få mere at vide om risiciene, og hvordan du kan beskytte din computer.

Kaspersky Logo