Skip to main
/content/da-dk/images/repository/smb/fallback/photo-6.jpg

Efterhånden som du bliver involveret i nye digitale betalingsmåder, også kendt om kryptovaluta, tager det ikke lang tid at erkende, at disse transaktioner er forbundet med en vis risiko. Og vi taler ikke om omskifteligheden på markedet. Svindelnumre er almindelige online, og det er det samme med udvekslinger af kryptovaluta. Når du overvejer at investere i forskellige nyopstartede udvekslingsplatforme, skal du være opmærksom på risikoen for at miste dine investeringer i kryptovaluta.

Når du ser på digitale kryptovalutavirksomheder og nystartede virksomheder, anbefaler eksperter, at du tjekker, om de er blokkædedrevet, hvilket betyder, at de registrerer detaljerede transaktionsdata. Undersøg også, om de har solide forretningsplaner, der kan løse reelle problemer. Virksomheder bør angive deres likviditet for digital valuta og ICO-regler. Der bør stå rigtige personer bag virksomheden. Hvis den opstartsvirksomhed, du undersøger, mangler nogle af disse egenskaber, skal du overveje din beslutning endnu mere omhyggeligt.

Her kan du se et af de mere almindelige svindelnumre, og hvordan du undgår at blive et offer for dem, når du kaster dig ud den spændende fremtid med kryptovaluta.

1 - Falske websteder

Du følger måske et velunderbygget tip fra nogen med masser af ekspertise, men bliver alligevel offer for svindel ved at besøge et falsk websted. Der er et overraskende antal websteder, der er manipuleret til at ligne originale, legitime nystartede virksomheder. Hvis der ikke findes et lille hængelåsikon, der angiver sikkerhed, i nærheden af URL-adresselinjen og intet "https" i feltet for webstedsadressen, bør du tænke dig om en ekstra gang.

Selvom webstedet ligner det, du tror, du besøger, kan du blive omdirigeret til en anden betalingsplatform. Du klikker f.eks. på et link, der ligner et legitimt websted, men hackere har oprettet en falsk URL-adresse med et nul i stedet for bogstavet "o". Denne platform bringer dig naturligvis ikke videre til den kryptovalutainvestering, du allerede har undersøgt. For at undgå at havne i den situation skal du skrive den helt præcise URL-adresse i din browser. Kontroller den også lige en ekstra gang.

2 - Falske mobilapps

Svindlere snyder også investorer i kryptovaluta gennem falske apps, der kan downloades fra Google Play og Apple App Store. Selvom interessenter ofte hurtigt kan finde disse falske apps og få dem fjernet, betyder det ikke, at apps ikke påvirker mange bundlinjer. Tusindvis af mennesker har allerede downloadet falske kryptovalutaapps,rapporter Bitcoin News.

Selvom Android-brugere har en større risiko, bør enhver investor være opmærksom på risikoen. Er der åbenlyse stavefejl i kopien eller endda i navnet på appen? Ser brandingen ikke autentisk ud med mærkelig farvelægning eller et forkert logo? Vær opmærksom, og genovervej, om du vil downloade.

3 - Dårlige tweets og andre opdateringer fra sociale medier

Hvis du følger berømtheder og forretningsfolk på sociale medier, kan du ikke være sikker på, at du ikke følger en falsk profil. Det samme gælder for kryptovalutaer, hvor ondsindede bots, der udgiver sig for at være noget andet, breder sig voldsomt. Stol ikke på tilbud, der kommer fra Twitter eller Facebook, især hvis det virker for godt til at være sandt. Falske konti er overalt.

Hvis nogen af disse platforme beder om endnu en lille smule af din kryptovaluta, er det sandsynligt, at du aldrig får det tilbage. Bare fordi andre reagerer på tilbuddet, kan du ikke gå ud fra, at det ikke drejer sig om bots. Du skal være ekstra forsigtig.

4 - Svindel-e-mails

Selvom den fuldstændig ligner en e-mail, du har modtaget fra et legitimt kryptovalutafirma, skal du passe på, før du investerer din digitale valuta. Er e-mailen helt den samme, og er logoet og brandet det samme? Kan du kontrollere, at e-mailadressen er legitimt knyttet til virksomheden? Muligheden for at tjekke op på dette er en af grundene til, at det er vigtigt at vælge en virksomhed, som har ansat virkelige personer. Hvis du er i tvivl om en e-mail, skal du spørge nogen, der arbejder der.  Og klik aldrig på et link i en meddelelse for at få adgang til et websted.

Svindlere annoncerer ofte falske ICO’er (Initial Coin Offerings) som en måde at stjæle betragtelige midler på. Lad dig ikke narre af disse falske e-mail- og webstedstilbud. Tag dig god tid til at gennemgå detaljerne.

Desværre er der mange måder, internetbrugere kan udnytte usikre databehandlingssystemer til at få fat i eller stjæle kryptovaluta. Få mere at vide om, hvordan du kan holde dig på den sikre side og beskytte dig selv på dette nye marked, før du begynder at investere i kryptovaluta.

Relaterede artikler og links

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovalutasikkerhed: 4 tip til investering i kryptovaluta

How to report a website

Svindelwebsteder - hvad de er, og hvordan man genkender dem Sådan rapporterer du et websted Sådan identificerer og undgår du falske apps

Top 6 over onlinesvindelnumre

4 almindelige kryptovalutasvindelnumre, og hvordan du undgår du dem

Svindelnumre er almindelige online, og det er det samme med kryptovalutaudvekslinger. Læs om fire almindelige svindelnumre med kryptovaluta, og hvordan du kan genkende og undgå dem.
Kaspersky Logo