Gå til hovedindhold

Du modtager en e-mail, der høfligt anmoder om en donation til ofre for den seneste orkan. Afsenderens domæne hedder "help@ushurricanesurvivors.net", og selvom organisationen godt kunne være legitim nok, har du ikke hørt om den. Som regel afskærmer din spammappe dig fra den slags e-mails, men af ukendte årsager er denne landet øverst i din indbakke. Du og din computerkyndige tager ikke nogen chancer med en e-mail fra en organisation, som beder om personlige og økonomiske oplysninger. Det gælder især, når du ikke har henvendt dig til organisationen, og den ikke kan bekræfte sin identitet.

Uanset om vi kan lide det eller ej, vil du være mål for phishing-e-mails hver dag. De fleste af os er relativt gode til at identificere disse e-mails og bruge almindelig sund fornuft, så vi ikke opfylder deres anmodninger. Alligevel er det ikke altid klart, hvad du skal gøre, når du modtager en phishing-e-mail, der har sneget sig ud af din spammappe.

Hvad går phishing-e-mails ud?

En af grundene til, at phishing-e-mails udgør sådan en trussel - og desværre ofte har heldet med sig - er, at de er udformet til at virke legitime. Nogle gange er det svært at se, hvad der er ægte nok, og hvad der er et forsøg på phishing. Generelt er følgende udbredt i forbindelse med phishing-e-mails og bør få alarmklokkerne til at ringe:

  • Vedhæftede filer eller links
  • Stavefejl
  • Dårligt sprog
  • Uprofessionel grafik
  • Unødvendigt tidspres med hensyn til at bekræfte din e-mailadresse eller andre personlige oplysninger med det samme
  • Generiske hilsner som "Kære kunde"

Tip til at undgå phishing-e-mails

Det er helt afgørende at være opmærksom på at spotte phishing-e-mail. Hvis du støder på noget i din indbakke, skal du bruge disse strategier til at undgå at blive offer for et phishing-angreb.

Slet e-mailen uden at åbne den .

De fleste vira aktiveres, når du åbner en vedhæftet fil eller klikker på et link i en e-mail. Men nogle e-mailklienter tillader script, der gør det muligt at få en virus ved at åbne en mistænkelig e-mail. Det bedste er at undgå at åbne nogen af dem overhovedet.

Bloker afsenderen manuelt .

Hvis din e-mailklient giver dig mulighed for manuelt at oprette en blok, bør du gøre det.

Noter afsenderens e-maildomæne, og tilføj derefter afsenderen til en blokeret-

liste. Dette er især smart og nyttigt, hvis du deler din e-mailboks med nogen i

din familie. Det kan være, at der er en anden, der snubler over en legitimt udseende e-mail, der

ikke er en del af din spammappe, og gør noget, vedkommende ikke burde.

Køb en ekstra forsvarslinje af sikkerhed .

Du kan aldrig være sikker nok. Overvej at købe et antivirusprogram, så du kan overvåge din mailboks.

Bare husk på, at den bedste måde at håndtere en phishing-e-mail på, er at slette den med det samme. Uanset om du foretager dig noget yderligere for at begrænse din eksponering for disse angreb, er det en bonus.


Phishing-e-mails: Hvordan du kan genkende og undgå phishing-e-mails

Lær, hvordan du genkender almindelige funktioner blandt phishing-e-mails, og få de tre primære tip til at undgå at blive hacket.
Kaspersky Logo