Skip to main

LÆKAGE AF ADGANGSKODER: KASPERSKY LABS 6 RÅD TIL AT BESKYTTE DINE ONLINEKONTI MOD FARER

Brugere har en tendens til at undervurdere graden af den interesse, hackere kan have i deres personlige data, og de behandler ofte deres valg af adgangskoder med en vis ligegyldighed. Ved at bruge identiske eller næsten identiske adgangskoder til at få adgang til forskellige onlinetjenester, er der risiko for, at brugerne risikerer at miste kontrollen over alle deres konti, hvis blot én adgangskode på en eller anden måde falder i hænderne på cyberkriminelle. De cyberkriminelle bruger særligt ondsindede programmer til at få adgang til finansielle tjenesteydelser eller bare stjæle oplysninger – via phishing-websteder, opsnapning af Wi-Fi-trafikdata eller angreb på virksomhedsservere, der indeholder fortrolige brugerdata. Disse er blot nogle få af de uendeligt mange teknikker, der benyttes af cyberkriminelle i dag. Selvfølgelig er risikoen større, hvis blot en enkelt "universel" adgangskode anvendes til alle onlinekonti.

SÅDAN BESKYTTER DU DIG BEDRE MOD LÆKAGE

For bedre at kunne forsvare dig mod lækage af dine adgangskoder, skal du først og fremmest beskytte dine hardwareenheder. For det andet skal du udvikle online "sund fornuft" for at minimere risikoen for et angreb. Følgende råd er et godt sted at starte:

  1. Installer en internetsikkerhedssoftware af god kvalitet: Vær sikker på, at den omfatter proaktiv beskyttelse mod nye trusler, snarere end blot grundlæggende antivirusbeskyttelse.

  2. Anvend sikkerhedssystemrettelser til både dit operativsystem og programmer, så snart de bliver frigivet. Du skal ikke udsætte det! Det hjælper selvfølgelig at aktivere automatiske opdateringer.

  3. Klik ikke på links eller vedhæftede filer i uopfordrede meddelelser. Det er altid bedre at skrive en URL-adresse direkte i browseren for at undgå risikoen for at blive ført til et phishing-websted.

  4. Brug unikke, komplekse adgangskoder. Det vil sige adgangskoder, der kombineres af bogstaver, tal og specialtegn med mindst otte tegn – ideelt 15; og som ikke bruger personlige oplysninger (som f.eks. en ægtefælles eller kæledyrs navn osv.) eller ord – et hvilket som helst ord – der kan findes i en ordbog. Det er meget vigtigt ikke at bruge den samme adgangskode til flere konti. Hvis du som virksomhed udsættes for et databrud, og login og adgangskode kompromitteres, kan hackere bruge de samme legitimationsoplysninger til at kompromittere andre onlinekonti, du har. Hvis du har svært ved at huske en masse komplekse adgangskoder, kan du overveje at installere en Password Manager, som kan huske dem alle for dig – du skal bare huske en enkelt masteradgangskode. Du kan også skrive dine adgangskoder ned, måske i "kode"-form. Men du skal ikke opbevare dem, hvor andre kan finde dem, eller samme sted som din bærbare pc, tablet eller smartphone. Hvis de mistes eller bliver stjålet samlet, kan fremmede få adgang til alt, hvad de har brug for, til at stjæle din onlineidentitet.

  5. Brug tofaktorgodkendelse, hvis den er tilgængelig. Onlineudbydere hjælper dig i stigende grad med at sikre din konto ved at kræve, at du indtaster en engangskode og din normale adgangskode (f.eks. en kode, der sendes via sms til din mobiltelefon).

  6. Hold et vågent øje med dine forskellige konti for enhver mistænkelig aktivitet, og kontakt udbyderen øjeblikkeligt, hvis du ser noget, som ikke er normalt.

TEST DINE ADGANGSKODER HER.

SCAN DIN PC FOR VIRUS OG ANDRE SIKKERHEDSTRUSLER HER HELT GRATIS!

OG OPNÅ MAKSIMAL BESKYTTELSE MED LØSNINGER FRA KASPERSKY LAB:

FUNKTIONERKaspersky Password ManagerKaspersky Internet SecurityKaspersky Total
Security
Antimalwarebeskyttelse 
Antiphishingbeskyttelse 
Sikker håndtering af adgangskoder 
 Få mere at videFå mere at videFå mere at vide

Forebyggelse af datalækager

Brugere har en tendens til at undervurdere graden af den interesse, hackere kan have i deres personlige data, og de behandler ofte deres valg af adgangskoder med en vis ligegyldighed. Ved at bruge identiske eller næsten identiske adgangskoder til at få adgang til forskellige onlinetjenester, er der risiko for, at brugerne risikerer at miste kontrollen over alle deres konti, hvis blot én adgangskode på en eller anden måde falder i hænderne på cyberkriminelle.
Kaspersky Logo