Cyberkriminelle anvender ofte en kombination af metoder til social manipulation og teknikker til implementering af malware – for at maksimere chancerne for at inficere brugernes computere:

Blandt eksemplerne kan nævnes:

  • Mimail
    Dette var en af de første orme, der var udviklet til at stjæle personlige oplysninger fra brugernes konti på internettet. Ormen blev udsendt som en vedhæftet fil i en e-mail – og e-mailen indeholdt tekst, der var beregnet til at tiltrække ofrets opmærksomhed. For at aktivere en kopi af ormen fra det vedhæftede ZIP-arkiv udnyttede ophavsmændene til virussen en sårbarhed i Internet Explorer-browseren. Når filen blev åbnet, oprettede ormen en kopi af sig selv på ofrets harddisk – og aktiverede derefter sig selv uden nogen form for systemadvarsler eller behov for yderligere handling fra brugerens side.
  • Hej
    En spammail – med ordet "Hej" i emnelinjen – meddelte "Se, hvad de siger om dig" og indeholdt et link til et inficeret websted. Webstedet indeholdt et script, som downloadede LdPinch – en trojansk virus, der var udviklet til at stjæle adgangskoder fra brugerens computer ved at udnytte en sårbarhed i Internet Explorer-browseren.

Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse af vores websteder bedre. Ved at bruge og navigere videre på dette websted, accepterer du dette. Detaljerede oplysninger om brugen af cookies på denne hjemmeside er tilgængelige ved at klikke på "Flere oplysninger".

Accepter og luk