Gå til hovedindhold

Virksomheder af alle størrelser og typer bliver konfronteret med større sikkerhedsrisici i takt med, at de vokser, ansætter flere medarbejdere og udvider deres it-infrastruktur. For at holde trit med nye trusler henvender mange virksomhedsejere sig til eksterne firmaer for at få hjælp til beskyttelse af deres systemer mod ondsindede aktører.

Det er en stor beslutning at hyre en konsulent eller et stort firma, der beskæftiger sig med cybersikkerhed. Og det er meget dyrt. Du ønsker at vælge noget, der er effektivt, og som giver dig et godt afkast af din investering. En god cybersikkerhedspartner kan gøre mange ting, der beskytter din virksomhed, men ikke alle firmaer af denne type er lige effektive. Evaluer leverandørerne i forhold til både på deres udmærkelser og deres tilgang i realtid og på længere sigt. Her er nogle af de vigtigste faktorer, du kan se nærmere på, når du evaluerer leverandører af cybersikkerhed.

Erfaring, uddannelse og certificeringer

Der er en sammenhæng mellem dem. Du er på udkig efter et cybersikkerhedsfirma med medarbejdere, der er uddannet i avanceret viden om sikkerhed, og som har mange års joberfaring. I betragtning af den omskiftelige natur ved cybersikkerhed er det også en stor fordel for dig at vælge et firma, der regelmæssigt sender sine medarbejdere på nye kurser. Bed de enkelte virksomheder om at dokumentere deres uddannelsesprogrammer for dig, og bed om en redegørelse for, om de medarbejdere, som kommer til at arbejde for dig, har kompetencer og uddannelse inden for følgende:

  • Penetrationstestning
  • Digitale efterretninger
  • ICS/SCADA-sikkerhed
  • SIEM-design og -implementering

Her er nogle ekstra spørgsmål, du kan stille:

  • Hvad er jeres tilgang til cybertrusselsunderretning?
  • Indgår jeres firma i fællesskaber, der beskæftiger sig med bevidsthed om cybersikkerhed?
  • Publicerer jeres firma hvidbøger?

Søg efter firmaer og medarbejdere, der har følgende certificeringer:

Uddannelsesprogrammer for dine medarbejdere

Tilbyder virksomheden, som du interviewer, intern uddannelse for dine medarbejdere, så de kan blive bedre til at træffe de rigtige beslutninger, når de er online? Et godt cybersikkerhedsfirma vil ikke alene udvikle uddannelsesprogrammer men også anvende innovative funktioner, der er med til at advare om potentielt skadelige angreb. Eksempler på den type funktioner er e-mailadvarsler for eksterne afsendere eller meddelelser, som indeholder links eller vedhæftede filer.

Procedurer for overvågning i realtid

De bedste specialister i cybersikkerhed overvåger systemer 24 timer i døgnet alle ugens syv dage ved hjælp af de nyeste teknologier. De arbejder også regelmæssigt med penetrationstest for at finde svagheder i systemerne. De bør udarbejde kurser og vejledninger på baggrund af testresultaterne for at stille omfattende ressourcer til rådighed for din organisation.

Omfattende sikkerhed

Specialisering kan være en god ting – i nogle brancher. Når det drejer sig om cybersikkerhed, er du interesseret i et firma eller en udbyder, hvis ydelser ikke er rettet mod et for snævert område. Undgå virksomheder, der fokuserer deres sikkerhedsbestræbelser på én type trussel eller onlinemiljø. De kan ikke levere den omfattende beskyttelse, som er nødvendig for virkelig at sikre dine data og systemer.

Ved at forstå de forskellige tilgange og funktioner, som et godt cybersikkerhedsfirma anvender, bliver du i stand til at træffe bedre beslutninger med hensyn til beskyttelse af din virksomhed. De bedste cybersikkerhedspartnere elsker at lære nyt og kan anvende forskning og kompetencer og formidle dette til hele din organisation.

Relaterede artikler og links:

Produkter:

Det skal du kigge efter, når du vælger en leverandør af cybersikkerhed

Din virksomhed vokser, og det samme gælder problemerne med løse ender – især når det gælder cybersikkerhed.
Kaspersky Logo