content/da-dk/images/repository/isc/2019-images/Cyber Security Trends.JPG

Når fagfolk holder øje med tendenser inden for cybersikkerhed, bidrager faktorer som forretningstendenser, indførelse af ny teknologi og regler/overholdelse til at fortælle historien. I mellemtiden flytter virksomheder tjenester og data til skyerne, AI og modeller til maskinel indlæring vinder frem, og myndighederne udsteder nye regler og love. Hvis din virksomhed beskytter data, kan du overveje følgende cybersikkerhedstendenser, der kunne bidrage til din succes.

1. Mere direkte angreb på skybaserede tjenester

Der er sket en kraftig stigning i indførelsen af skybaserede IaaS-tilbud om (Infrastructure as a Service) at køre forretningssystemer med følsomme data på offentlige skyer. Disse tjenester reducerer ofte driftsomkostningerne og øger en virksomheds hastighed for at bringe nye tjenester på markedet. Det er almindeligt at se nyhedshistorier om angreb med opkrævning af beløb i forbindelse med disse tjenester pga. forkert konfigurerede indstillinger. Microsoft rapporterede en 300 % stigning i cyberangreb i 2017 for deres brugere af cloudbaserede tjenester.

2. Sandkasse-undvigende malware

Sandkassefunktion er en automatiseret teknologi til detektion af malware, der anvendes i traditionelle antivirusprogrammer og andre sikkerhedssystemer. Denne mekanisme kører programmer separat, så malware ikke kan køre i disse programmer, mens sikkerhedssoftwaren starter malwaren for at fastslå, hvad den er. Mens malware længe er blevet kodet til at forsøge at omgå sandkasser, sigter nye teknikker på at skjule komplekse trusler og angreb over længere perioder. Traditionelle tilgange til registrering af malware er ikke så effektive mod disse vira. Eksperter anbefaler skift til registrering af den unormale adfærd, malwaren udviser. De bedste løsninger i den sammenhæng kombinerer en række proaktive teknologier for optimal beskyttelse.

3. Fortsat stigning i AI og maskinel indlæring

Sikkerhedseksperter fortsætter med at finpudse AI og modeller til maskinel indlæring til bekæmpelse af, hvad nogle skønner løber op i 250.000 nye ondsindede programmer hver dag. Den grundlæggende idé er, at maskiner lærer med menneskelig vejledning og prøver sig frem, indtil de kan genkende trusler knyttet til bestemte URL'er eller malware. Efterhånden som disse nye teknologier udvikler sig, sker det samme for de angreb, der har til hensigt at undgå dem. Cyberkriminelle benytter sig af flere forskellige modsatrettede angrebsvinkler, datainficerende angreb og modelstjælende teknikker for at slå igen mod de fremskridt, denne spirende teknologi har gjort.

4. Nye implementeringer af multifaktorgodkendelsesteknikker

Mens adgangskoder stadig er den første forsvarslinje til beskyttelse af følsomme data, er de blot ét aspekt af godkendelsen og langt fra en fejlsikker løsning. Foruden adgangskoder sætter virksomheder deres lid til særskilte og forskellige kanaler, herunder tofaktorgodkendelse. Et eksempel er at have en unik engangsadgangskode, der sendes til en smartphone, hvor brugeren skal indtaste koden, når adgangskoden er indtastet. Det tvinger folk til at bruge mere end én enhed eller proces til at bekræfte deres identitet - i dette tilfælde noget, de har, samt noget de kender. Herfra er mulighederne uendelige og omfatter godkendelsesteknikker som kortsikkerhedskoder og biometri (som repræsenterer en tredje godkendelsesfaktor - noget, du er).

Cybersikkerhedsorganisationer holder skarpt øje med tendenser og finder innovative måder at opbygge sikkerhedsfunktioner i produkter for at imødegå trusler. Internetsikkerhed og antivirussoftware fortsætter med at beskytte forbrugerne på verdensplan lige fra forebyggelse af svindel til Endpoint Security for Internet of Things.

 


4 cyber­sikkerheds­tendenser, du skal holde øje med

Læs om de mest fremtrædende cybersikkerhedstendenser, du skal holde øje med i år, lige fra mere direkte angreb på skybaserede tjenester til den fortsatte stigning i angreb på AI og teknologi til maskinel indlæring.
Kaspersky Logo