Skip to main
Threat Intelligence.jpg

Virksomheder er i stigende grad bekymrede over cyberangreb. Med det stigende antal brud på datasikkerheden, der rapporteres i nyhederne, er det ikke nogen overraskelse. Men mange virksomhedsledere er ikke sikre på, hvor de skal tage fat på problemet med at beskytte deres organisationer. Før du kan beskytte din virksomhed og dens digitale aktiver, skal du have et grundlæggende kendskab til nogle vigtige termer, når det drejer sig om cybersikkerhed.

Lad os se nærmere på et af de vigtigste aspekter med hensyn til cybersikkerhed - trusselsunderretning. Læs videre for at få flere oplysninger om, hvad trusselsunderretning er, og hvorfor den er vigtigt for din forretning.

Definition af trusselsunderretning

Trusselsunderretning kan identificere og analysere cybertrusler rettet mod din forretning. Nøgleordet er "analyse". Trusselsunderretrning handler om at arbejde sig gennem stakkevis af data. Det er kontekstuel behandling af data for at finde frem til virkelige problemer og implementere løsninger, der er specifikt rettet mod det problem, der er fundet.

Definitionen for trusselsunderretning simplificeres ofte eller forveksles med andre cybersikkerhedstermer. Som oftest forveksler folk "trusselsdata" med "trusselsunderretning." Trusselsdata er en liste over mulige trusler. Tænk på det som et Facebook-feed. Det er en kontinuerlig liste over mulige problemer. Det er trusselsdata.

Dine Facebook-opslag betyder ikke noget, før du har læst dem, og du kombinerer den viden med tidligere opslag fra venner, ikke sandt?

Det er trusselsunderretning. Det er, når it-specialister og avancerede værktøjer læser trusler og analyserer dem. Tilfør derefter historisk viden for at finde ud af, om en trussel er reel, og hvis det er tilfældet, hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor er trusselsunderretning så vigtig

Trusselsefterretning er en afgørende del af ethvert cybersikkerhedsøkosystem. Et cybertrusselsunderretningsprogram, der sommetider kaldes CTI, kan:

  • Undgå tab af data

Med et velstruktureret CTI-program på plads kan virksomheden finde frem til cybertrusler og sørge for, at databrud ikke frigiver følsomme oplysninger.

  • Give retningslinjer for sikkerhedsforanstaltninger

Ved at identificere og analysere trusler spotter CTI-mønstre, der anvendes af hackere, og hjælper virksomheder med at tage sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte mod fremtidige angreb.

  • Informere andre

Hackere bliver hele tiden klogere. For at holde trit med dem må eksperter i cybersikkerhed dele de taktikker, de har inden for it-fællesskabet, for at skabe en fælles vidensbase til bekæmpelse af cyberkriminalitet.

Status for trusselsunderretning

Mange virksomheder er allerede er afhængige af CTI, hvilket er godt nyt. Undersøgelser viser, at blot 5,9 % af virksomhederne ikke har CTI. Dog føler mange virksomheder, at deres system er lidt mangelfuldt. 40,5 % af virksomhederne siger imidlertid, at deres CTI-program "udvikler sig".

Maturity of CTI Programs.png

For at opnå succes har en virksomhed brug for at hjælp fra en cybersikkerhedsvirksomhed, der har alle de nødvendige værktøjer - ikke bare nogle af dem.

Hvad du skal være opmærksom på med et trusselsunderretningsprogram

Håndtering af trusler kræver et komplet overblik over dine aktiver. Du skal bruge et program, der overvåger aktivitet, finder frem til problemer og giver den slags data, du skal bruge for at træffe beslutninger om at beskytte din virksomhed.

Her er, hvad du skal være opmærksom på i et CTI-program:

  • Skræddersyet trusselshåndtering

Du vil gerne samarbejde med en virksomhed, der får adgang til dit system, spotter svagheder, foreslår beskyttelsesforanstaltninger og overvåger det døgnet rundt. Mange cybersikkerhedssystemer hævder at gøre lige præcis det, men du bør kigge efter et, hvor de er villige til at skrædedrsy en løsning efter dine behov. Med hensyn til cybersikkerhed er der ikke en løsning, der passer til alle og det hele, så du behøver ikke at nøjes med et selskab, der sælger dig én løsning.

  • Datafeeds om trusler

Du har brug for et ajourført feed over sortlistede websteder og ondsindede aktører for at holde øje med potentielle problemer.

  • Adgang til undersøgelser

Du har brug for en virksomhed, der giver dig adgang til de seneste undersøgelser, som afdækker, hvordan hackere kommer ind, hvad de vil, og hvordan det lykkedes dem at få adgang. Bevæbnet med de oplysninger kan virksomheder træffe mere velovervejede beslutninger. 

  • Reelle løsninger

Et CTI-program skal hjælpe virksomheden med at identificere angreb og løse problemet. Periode. Programmet skal være omfattende. Du ønsker f.eks. ikke et program, der kan identificere potentielle problemer, men ikke tilbyder nogen løsninger.

Trusselsunderretning bliver hurtigt uundværligt for virksomheder af enhver størrelse. For at beskytte din egen virksomhed skal du prøve at finde en sikkerhedsvirksomhed, der kan hjælpe dig med at afdække problemer og levere løsninger til enhver trussel.

Anmod om demoadgang til Kaspersky Lab Threat Intelligence-portalen, og begynd at udforske alle de fordele, den kan bibringe din organisation 

Relaterede artikler og links:

Hvad er cybersikkerhed?

Hvad er cyberkriminalitet?

Produkter:

Kaspersky Lab Enterprise Security Solutions and Services

Kaspersky Threat Intelligence

Definition af trusselsunderretning. Hvorfor trusselsunderretning er vigtig for din virksomhed, og hvordan du evaluerer et trusselsunderretningsprogram

Trusselsunderretning analyserer cybertrusler rettet mod din forretning. Få mere at vide om trusselsunderretninger, hvorfor det er vigtigt, og hvad du skal huske på, når du vurderer et program til trusselsunderretning.
Kaspersky Logo