<img src="https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=5DiPo1IWhd1070" style="display:none" height="1" width="1" alt=""/>

Vores principper om samarbejde med regeringer og retshåndhævende myndigheder | Kaspersky Lab

Som en privat virksomhed har vi ingen politiske bånd til nogen regering, men er stolte over at kunne samarbejde med myndighederne i mange lande og med internationale, retshåndhævende myndigheder i bekæmpelsen af cyberkriminalitet. Vi samarbejder med myndighederne i den internationale cybersikkerheds bedste interesse og giver vores tekniske bistand eller ekspertanalyse i forbindelse med ondsindede programmer i overensstemmelse med retskendelser eller under efterforskningen.

Andre cybersikkerhedsleverandører gør det samme. Uden ekspertise fra sikkerhedsfagfolk ville vellykkede, retshåndhævende foranstaltninger være en uopnåelig drøm. I sager om indenlandsk cyberkriminalitet arbejder it-sikkerhedsvirksomhederne med de retshåndhævende myndigheder med henblik på at medvirke i efterforskningen. Når sagerne er internationale, arbejder de sammen med de relevante, retshåndhævende myndigheder i de berørte lande om at overholde juridiske politikker og føderale lovgivninger. Dette samarbejde er afgørende for bekæmpelse af cyberkriminalitet i hele verden.

Vi arbejder sammen med det globale it-sikkerhedsfællesskab, internationale organisationer, nationale og lokale, retshåndhævende myndigheder (f.eks. INTERPOL, Europol, Microsoft Digital Crimes Unit, The National High Tech Crime Unit (NHTCU) hos det hollandske politiagentur og City of London Police) samt Computer Emergency Response Teams (CERT) over hele verden. Under efterforskningen stiller Kaspersky Labs sikkerhedseksperter kun teknisk ekspertise til rådighed og fokuserer deres efterforskning på analyse af malware. Virksomheden anvender de samme metoder og principper til opdagelse og analyse, som den gør i forbindelse med kommercielt motiveret malware.

I oktober 2014 underskrev Kaspersky Lab og Europol et aftalememorandum, der baner vejen for et tættere samarbejde mellem de to organisationer. Derudover har Kaspersky Lab støttet INTERPOLS lancering af Digital Crime Center ved Global Complex for Innovation (IGCI) i Singapore, som har ansvaret for at udføre den tekniske del af INTERPOLS undersøgelser af cyberhændelser med deres produkter og efterforskning.

Vi afholder med jævne mellemrum også særlige træningskurser for internationale politistyrker samt for officerer hos INTERPOL og Europol.