<img src="https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=5DiPo1IWhd1070" style="display:none" height="1" width="1" alt=""/>

Vores principper om behandling af brugerdata

De overordnede principper

  • Oplysninger, der sendes af Kaspersky Lab-produkter til virksomhedens servere ("skyen") er begrænset til de data, der er nødvendige for at forbedre beskyttelsesniveauet mod cybertrusler, forfine produktfunktionen og tilbyde bedre løsninger til vores brugere
  • Data, der sendes til Kaspersky Lab afpersonaliseres og medtager ikke brugernes fortrolige oplysninger
  • Brugerne giver frivilligt deres samtykke til at sende disse data til Kaspersky Lab ved at acceptere licensaftalen under produktinstallationen samt til brugeraftalen for Kaspersky Security Network (KSN)
  • De modtagne oplysninger, og trafikken, beskyttes i overensstemmelse med lovkrav og strenge branchestandarder, herunder kryptering, digitale certifikater, firewalls og meget mere.

Hvad er Kaspersky Security Network?

Kaspersky Security Network er et skybaseret ekspertsystem, der automatisk behandler afpersonaliserede statistikker, som modtages fra millioner af enheder, der ejes af Kaspersky Labs brugere over hele verden, og som frivilligt har givet deres samtykke til dette. KSN er skabt for at maksimere effektiviteten af at opdage nye og ukendte trusler.

Hvad er "skyen"?

Det er en tjeneste, der kører på en virksomheds servere i stedet for på brugerenheder, og som kan anvendes via internettet overalt i verden. Eksempler på skytjenester omfatter e-mail, fildeling og filværtstjenester. Kaspersky Labs servere er fordelt over hele kloden, hvilket giver hurtigere behandling af oplysninger og indbyrdes udveksling i nødstilfælde.

Hvad er formålet med skybaseret beskyttelse?

De fleste it-sikkerhedsleverandører bruger skyen til at forbedre beskyttelsesniveauet. Hybrid beskyttelse (antivirus-databaser + proaktivt forsvar + skyen) er den mest effektive.

Virksomhedsservernes høje ydeevne betyder, at cybertrusler, der registreres på brugerenheder kan analyseres hurtigere og mere præcist. Mens den traditionelle antivirus- og antiphishing-databaseopdateringscyklus normalt tager flere timer, kan skyen give brugerne beskyttelse mod en ny trussel på få minutter.

Med skyen kan et produkt også gøres "lettere" ved at holde det fra at bruge for meget hukommelse og for mange ressourcer på brugerens enhed.

Hvilke data behandles i skyen?

Licens- og produktoplysninger

Disse oplysninger er nødvendige for at opretholde kommunikationen mellem produktet og Kaspersky Labs tjenester – afsendelse og modtagelse af produkt- og antivirus-databaseopdateringer m.m. Skyen anvender dem til at genkende legitime brugere.

Data om produktets funktion og dets interaktion med brugeren analyseres også. Hvor lang tid tager scanning mod trusler? Hvilke funktioner anvendes oftere end andre? Svarene på disse og andre spørgsmål hjælper udviklere med at forbedre produkterne og gøre dem hurtigere og mere brugervenlige.

Enhedsdata

Data som f.eks. enhedstype, operativsystem, programmer installeret på enheden osv. er nødvendige for at "knytte" en licens til en bestemt maskine. Og hvorfor gøre det? Tilknytning af en licens til en bestemt maskine betyder, at brugeren ikke behøver at købe en ny licens til sikkerhedsproduktet, f.eks. efter geninstallation af operativsystemet. At identificere en bestemt person ud fra denne type enhedsoplysninger er umuligt, fordi de ikke indeholder data, der kan bruges til at identificere brugeren. Disse oplysninger hjælper os også med at analysere cybertrusler, fordi de viser, hvor mange enheder der er påvirket af en bestemt trussel.

Registrerede trusler

Hvis en trussel (ny eller kendt) findes på en enhed, sendes oplysninger om truslen til Kaspersky Lab. Det gør os i stand til at analysere trusler, deres kilder, infektionsprincipper osv., hvilket medfører en højere beskyttelseskvalitet for den enkelte bruger.

Oplysninger om installerede programmer

Disse oplysninger hjælper os med at oprette lister over "hvide" eller uskadelige programmer og forhindrer, at sikkerhedsprodukter fejlagtigt identificerer sådanne programmer som ondsindede. Disse data anvendes ligeledes til at opdatere og udvide programkategorierne for løsninger som f.eks. forældrekontrol. Endvidere hjælper disse oplysninger os til at forstå vores brugere bedre og tilbyde dem sikkerhedsløsninger, der passer til netop deres behov.

Søgeanmodninger, cookies og websideadresser

På den ene side hjælper disse data med at forbedre beskyttelsen mod falske og inficerede websider. I tilfælde, hvor cyberkriminelle bevidst indsætter farlige sider i toppen af søgeresultaterne, gør disse oplysninger os hurtigt i stand til at registrere en ondsindet kampagne og beskytte vores brugere. På den anden side er de nødvendige for at oprette personlige tilbud om yderligere beskyttelsesløsninger til forskellige grupper af brugere baseret på deres internetadfærd.

Hændelser i operativsystemet

Ofte kan ny malware kun identificeres ved dets mistænkelige adfærd. Af den grund analyserer produktet data om processer, der kører på enheden (hændelser, som ikke er afhængige af brugernes handlinger, men af operativsystemet og programfunktioner). Dette gør det muligt på et tidligt tidspunkt at identificere processer, der viser tegn på ondsindet aktivitet, og undgå alvorlige konsekvenser, såsom ødelæggelse af brugerdata.

Mistænkelige filer

Hvis en (endnu) ukendt fil, der udviser en mistænkelig adfærd, registreres på en enhed, kan den sendes til skyen for en grundigere analyse. Personlige filer (f.eks. billeder eller dokumenter) er sjældent skadelige og opfører sig ikke mistænkeligt. Som et resultat deraf, omfatter denne kategori for det meste eksekverbare filer (.exe).

Wi-Fi-forbindelsesdata

Disse oplysninger analyseres for at advare brugerne om usikre (dvs. dårligt beskyttede) Wi-Fi-adgangspunkter og forhindrer således, at personlige data kan opsnappes.

Brugerkontaktdata

E-mailadresser videregives valgfrit af brugerne og anvendes til godkendelse på webportalen My Kaspersky, som gør brugerne i stand til at fjernadministrere deres beskyttelse. E-mailadresser anvendes også til at sende målrettede meddelelser (f.eks. indeholdende vigtige beskeder) til brugere af Kaspersky Labs produkter. Brugerne kan også valgfrit angive deres navne (eller navne, som de gerne vil kaldes på My Kaspersky-portalen og i e-mails).

Kan dataoverførslen begrænses?

Ved at acceptere licensaftalen under produktinstallationen og brugeraftalen Kaspersky Security Network (KSN) brugeraftale, giver brugeren frivilligt sit samtykke til at få visse oplysninger sendt til Kaspersky Lab. Mængden og sammensætningen af disse oplysninger varierer afhængigt af produktet, så du bedes gennemlæse aftalerne omhyggeligt. Virksomhedsbrugere kan blokere data, som de ikke ønsker sendt til Kaspersky Lab. Private brugere kan begrænse data til afpersonaliserede oplysninger om licensen, produktet, enheden, hvorpå det er installeret, registrerede trusler og besøgte websteder ved at fjerne fluebenet i den pågældende rubrik i listen over indstillinger.